Prleški judoisti uspešni na državnem prvenstvu v Šenčurju

V soboto, 27. januarja, je v Šenčurju potekalo državno prvenstvo za starostni skupini starejši dečki/deklice in kadete/kadetinje. V starostni skupini U14 je tekmovalo 242 tekmovalcev, v starostni skupini U18 pa 142 tekmovalcev. Prvenstva so se udeležili tudi prleški judoisti.V starostni skupini U18 so tekmovali judoisti iz TVD Partizana Ljutomer, ki so skupno med tridesetimi slovenskimi klubi osvojili 3. mesto. Prvo mesto sta dosegla Diana Šterman do 48 kg in Gabriel Zadravec do 55 kg. Niki ...

nedelja, 28. januar 2018 ob 19:59

Voznik na avtocesti trčil v obcestno varnostno ograjo

V nedeljo, 28. januarja, ob 15.45, je na avtocesti Murska Sobota–Maribor v naselju Cogetinci, v občini Cerkvenjak, voznik z osebnim vozilom trčil v obcestno varnostno ograjo. Posredovali so gasilci PGD Gornja Radgona in Gasilska brigada Maribor, ki so s tehničnim posegom odprli zaklenjena vrata avtomobila in nudili pomoč reševalcem NMP Lenart, ki so poškodovanega voznika na kraju oskrbeli in prepeljali v UKC Maribor.

nedelja, 28. januar 2018 ob 19:40

Prleki tudi letos navijali za skakalke na Ljubnem ob Savinji

V soboto in nedeljo sta na Ljubnem ob Savinji potekali dve tekmi smučark skakalk. V soboto se je od naših najbolje odrezala Ema Klinec, ki je končala na 6. mestu, mesto nižje je bila Nika Križnar, Urša Bogataj je bila 12., Špela Rogelj 13., Maja Vtič 24. in Jerneja Brecl na 27. mestu. Zmagala je Norvežanka Maren Lundby.V nedeljo je Ema Klinec končala na 9. mestu, Urša Bogataj je bila 11., Nika Križnar 12., Špela Rogelj pa 19. V nedeljo je zmagala Avstrijka Daniela Iraschko-Stolz.

nedelja, 28. januar 2018 ob 18:51

Pred predorom stalo osebno vozilo v katerem je negibno sedel voznik

Uprava RS za zaščito in reševanje je ob 15.45 poročala, da na avtocesti Murska Sobota-Maribor pred predorom Cenkova stoji osebno vozilo v katerem negibno sedi voznik. Prometno-informacijski center pa medtem poroča, da je pred predorom zaradi prometne nesreče zaprt prehitevalni pas.Znanih je nekaj več informacij, voznik je trčil v obcestno varnostno ograjo, gasilci pa so s tehničnim posegom odprli zaklenjena vrata avtomobila in rešili poškodovanega voznika.

nedelja, 28. januar 2018 ob 16:36

Petnajstletnik član kadetske reprezentance

Petnajstletni dijak Športne gimnazije v Murski Soboti, David Novak, igra odbojko že osem let. Zadnji dve leti je član Odbojkarskega kluba Radenci, a prej je šest let igral pri OK Panvita Pomgrad v Murski Soboti. V začetku letošnjega leta je kot član slovenske kadetske odbojkarske reprezentance igral na treh tekmah v Rusiji.

nedelja, 28. januar 2018 ob 13:491

Lepotice na modni reviji predstavile kolekcijo spletne trgovine za ženske

Prva pomurska spletna trgovina z oblačili za ženske Bossbabes, katere direktorica je Staša Horvat, je v soboto, 27. januarja, priredila svojo prvo modno revijo, s katero so svojo kolekcijo oblačil predstavili javnosti. Modna revija je potekala v dvorani v Trnju.Med modeli so bile lepotice iz celotne Slovenije, po rdeči preprogi se je sprehodila tudi Staša. Po dogodku so sledile degustacije in zabava, možno je bilo kupiti oblačila po znižani ceni, ki so bila predstavljena na modni reviji ...

nedelja, 28. januar 2018 ob 09:52

OK Radenci – OK Hoče II 3 : 0

V 11. krogu 3. državne odbojkarske lige moški – vzhod je 27. januarja zvečer v Veliki športni dvorani v Radencih domača ekipa Odbojkarskega kluba Radenci gostila ekipo Odbojkarskega kluba Hoče II, ki je samo za točko zaostajala tik za OK Radenci, ki so bili na drugem mestu lestvice devetih moštev.

nedelja, 28. januar 2018 ob 09:15

Ormožanka, ki ima na Instagramu preko 86 tisoč sledilcev

Ormožanka Ines Juranovič, ki je nekdaj polnila rumene strani, nato pa se pred leti povsem umaknila iz medijev, je danes aktivna predvsem na družbenem omrežju Instagram, kjer ima zavidljivo število oboževalcev - 86,6 tisoč. Na njenem profilu lahko zasledimo številne seksi fotografije iz njenega potepanja po svetu, od Islandije, Grčije, Španije do Miamija in Ria de Janeira, ...Ines je sicer leta 2004 zmagala na lepotnem tekmovanju Miss Hawaiian Tropic, a so ji nato lento odvzeli, saj so ...

nedelja, 28. januar 2018 ob 08:551

Na Cvenu ohranjajo prleški običaj kolin

Čas zime je kot nalašč primeren za koline, kot za to že več let skrbijo na Cvenu, kjer je to pravi kmečki praznik. Tako so člani Turističnega društva Cven tudi letos pripravili prleške koline na prireditvenem prostoru društva, kjer imajo gospodarsko poslopje s hišo na Grüntu.Člani društva so se na Grüntu zbrali že navsezgodaj, ko so pripravili vse potrebno za koline. Za to priložnost so spitali 203 kilogramskega prašiča, ki ga je letos podarila družina Domna Nemca s Cvena. Pra ...

sobota, 27. januar 2018 ob 19:096

Ljutomerski karateisti v Polzeli osvojili 12 zlatih, 7 srebrnih in 2 bronasti medalji

V 2. krogu Kofukan pokala v Polzeli, ki je potekal 27. januarja, so se ljutomerski karateisti zopet več kot izkazali, saj so skupno osvojili 12 zlatih, 7 srebrnih in 2 bronasti medalji. Med klubi so z ogromnim naskokom zasedli 1. mesto.

sobota, 27. januar 2018 ob 18:51