Na prleškem smučišču tudi dopoldanska smuka, zvečer zabava z DJ-jem

Smučišče Globoki klanec v Hranjigovcih ob obilnem sneženju te dni obratuje. V soboto in nedeljo boste lahko smučali od 10. do 14. ure ter od 17. do 21. ure, v soboto od 19. do 23. pa prirejajo tudi zabavo z DJ-jem. V petek smučišče obratuje od 17. do 21. ure.Trenutno je zapadlo dovolj snega, tudi temperature v naslednjih dneh bodo ugodne, tako da bo letošnja sezona kljub vsemu kar ugodna za smučarje in Smučarski klub Sveti Tomaž, ki upravlja s smučiščem.

petek, 23. februar 2018 ob 13:19

Številne prometne nesreče v zadnjih dneh

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v četrtek, 22. februarja, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. Ob 6:38 uri so izven naselja Cvetkovci obravnavali prometno nesrečo s telesnimi poškodbami. Do nesreče je prišlo zaradi neprilagojene hitrosti. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.Ob 9:00 uri so na PP opravili zaslišanje osumljenca kaznivega dejanja tatvine. Ob 18:00 uri so obravnavali kaznivo dejanje Goljufije. Sprejet je bil zapisnik.

petek, 23. februar 2018 ob 10:06

Pevke in pevci izpod Pohorja v DOSOR-ju

Nekaj pred 11. uro dopoldne 22. februarja je zazvenela skupna pesem  - ljudska »Pozimi pa rožice ne cveto…« - pevk in pevcev Mešanega pevskega zbora Društva upokojencev iz Slivnice pri Mariboru ter zbranih stanovalk in stanovalcev v veliki restavraciji DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci.

petek, 23. februar 2018 ob 08:30

ŠNK Radgona z dvema novincema

Ko se bo v nedeljo, 18. marca, s 15. krogom pričel pomladni del prvenstva v III. SNL, vzhod bodo v ekipi ŠNK Radgona, ki je v štirinajstih dosedanjih krogih dosegla le tri zmage in utrpela 11 porazov, ob razliki v zadetkih 11:40, na začelju prvenstvene lestvice, trije novi obrazi. V primerjavi z jesensko ekipo, ki gotovo ni zadovoljila ljubiteljev nogometa na radgonskih Tratah, bosta namreč pri ŠNK Radgona, poleg novega trenerja Jožeta Sečkarja, še dva nova igralca. Klub namreč v zimskem ...

petek, 23. februar 2018 ob 08:21

Kar 60 odstotkov vzorcev z zlato medaljo

Podobno kot že 23 let doslej so v Društvu vinogradnikov Radgonsko-Kapelskih goric tudi letos pripravili tradicionalno društveno ocenjevanje vina - prerez letnika, tokrat letnika 2017. Skupina priznanih slovenskih enologov (vsi so vinski vitezi), pod vodstvom vinskega svetovalca in strokovnjaka mag. Antona Vodovnika, zraven pa še: Alojz Filipič, Franc Škrobar, Ivan Mijošek in Milan Kolarič, ki je tudi predsednik Društva vinogradnikov Radgonsko-Kapelskih goric, so tokrat vina ocenjevali na ...

četrtek, 22. februar 2018 ob 20:55

Narsej Lackovič nastopil na Evropskem pokalu Continental open v Oberwartu

Evropskega pokala v Oberwartu v Avstriji so se v soboto, 17. februarja, udeležili tudi slovenski tekmovalci, med njimi tudi prleški judoist iz TVD Partizana Ljutomer Narsej Lackovič do 90 kg, ki po prvi izgubljeni borbi s Kirgizistancem ni imel možnosti popravnih borb. Pokala se je udeležilo 283 tekmovalcev iz 45 držav. Narsej Lackovič se je po tekmovanju udeležil še priprav.

četrtek, 22. februar 2018 ob 18:00

Pomurske lekarne: Aspirin je v Pomurskih lekarnah cenejši kot v Avstriji

»V Javnem zavodu pomurske lekarne se ne moremo strinjati z izjavo župana Murske Sobote Aleksandra Jevška, da namerno ne izvajamo javnih naročil, saj podatki ne držijo,« sporoča v. d. direktorja Javnega zavoda pomurske lekarne Ivan Zajc. Prav tako Pomurske lekarne ne morejo sprejeti navedb o tako imenovani ugrabitvi zavoda, saj ima Ivan Zajc soglasje Sveta zavoda, so zapisali v sporočilu za javnost, kjer še navajajo:

četrtek, 22. februar 2018 ob 17:30

Gasilska zveza Križevci izvedla Kviz gasilske mladine 2018

V skladu s programom dela GZ Križevci in planom komisije za mladino GZ Križevci je v nedeljo, 18. februarja, v Osnovni šoli Križevci potekal Kviz gasilske mladine 2018.Vse ekipe so prikazale veliko mero spretnosti in znanja. Tekmovanje je potekalo v skladu s pravili gasilske zveze Slovenije. Sodelovalo je 27 ekip in sicer 14 pionirskih, 11 mladinskih in 2 ekipi pripravnikov.Za prva tri mesta so bili podeljeni pokali, vsi tekmovalci pa so prejeli medalje.

četrtek, 22. februar 2018 ob 17:15

90. redni občni zbor PGD Razkrižje

V soboto, 17. februarja je potekal 90. redni občni zbor PGD Razkrižje. Letošnji občni zbor je bil hkrati tudi volilni. Ker je društvo delalo dobro je njegov predsednik še naprej Izidor Novak, poveljnik pa Janko Sever.Občnega zbora so se udeležili predsednik Gasilske zveze Ljutomer Andrej Rus ter predstavniki PGD Mislinja, s katerim je razkriško PGD podpisalo listino o pobratenju. Društvi sta se zavezali si medsebojno pomagati in trajno sodelovati.

četrtek, 22. februar 2018 ob 14:46

26 dijakov GFML na izmenjavi na Nizozemskem

GFML je med drugim tudi Šola ambasadorka Evropskega parlamenta in tako nudi odlično priložnost vsem dijakom, da izkusijo evropsko povezovanje, prevzamejo vlogo dijaka ambasadorja Evropskega parlamenta in s tem postanejo predstavniki življenja v EU na svoji šoli. Tako lahko pridobijo izkušnje, kaj pomeni EU v vsakdanjem življenju in kaj lahko storijo, da bo prihodnja Evropa taka, kot si jo želimo.S temi cilji in željami se je 26 dijakov 1. letnikov odpravilo na 10-dnevno izmenjavo na Nizozemsko ...

četrtek, 22. februar 2018 ob 13:03