Zmagovalca Darko Jorgić in Ana Tofant

Dokaj skromnih 40 igralcev in 19 igralk je nastopilo na 3. odprtem turnirju Republike Slovenije v namiznem tenisu, ki je v organizaciji domačega NTK Kema, potekal v Puconcih. Po predtekmovanjih v skupinah, se je na glavni turnir uvrstilo 24 fantov in 12 deklet, kjer sta po igranju na izpadanje, zmagovalca po pričakovanju postala prva nosilca Darko Jorgić in Ana Tofant. Jorgić je bil superioren, saj je na celem turnirju izgubil en sam niz, in sicer v polfinalu proti Šfiligoju. V finalu je gladko ...

četrtek, 11. maj 2017 ob 08:20

POŠ Cvetka Golarja Ljutomer gostila srečanje učencev posebnega programa vzgoje in izobraževanja Pomurja

19. aprila 2017 smo na podružnični Osnovni šoli Cvetka Golarja organizirali srečanje učencev posebnega programa Pomurja. Srečanja se, kot že niti ne vemo katero leto zapored, udeležijo učenci posebnega programa IV. osnovne šole Murska Sobota, DOŠ II Lendava in podružnične osnovne šole dr. Janka Šlebingerja iz Gornje Radgone; vsako leto srečanje organizira druga šola. To je vedno posebno doživetje, prežeto z obilico dobre volje, pozitivizma in na sploh, sreče. Namenjeno je predvsem ...

četrtek, 11. maj 2017 ob 08:01

Slovenija bo gostila VinoEuro2018, Evropsko prvenstvo vinarjev v nogometu

Vinska reprezentanca Slovenije je v prostorih ljubljanske Mestne hiše predstavila VinoEuro2018, Evropsko prvenstvo vinarjev v nogometu, ki ga bo Slovenija gostila prvič v zgodovini tega edinstvenega tekmovanja.

sreda, 10. maj 2017 ob 20:03

Franz Jösef I. posneli videospot za skladbo Prozac Nation

Glasbena skupina Franz Jösef I. iz Radencev je pred dnevi izdala svoj prvi videospot za avtorsko skladbo Prozac Nation. Gre za prvenec skupine, ki preigrava tako svojo lastno glasbo kot rock in metal glasbo svojih idolov.

sreda, 10. maj 2017 ob 19:392

P&F Jeruzalem predstavlja novo krovno ime Puklavec Family Wines in nove linije vrhunskih vin

Priznana vinska klet P&F Jeruzalem je na današnjem srečanju predstavila novo krovno ime kleti Puklavec Family Wines. S spremembo imena poudarjajo predanost podjetja več kot 80-letni družinski tradiciji vinarstva in vizijo po ustvarjanju najboljših vin. Ob tem na trg prihajajo tudi tri nove linije vin: linija vrhunskih vin Jeruzalem Ormož, ki bo kupcem na voljo na trgovskih policah, ter liniji Seven Numbers in Estate Selection, ki bosta ljubiteljem vina na voljo v najboljših izbranih ...

sreda, 10. maj 2017 ob 16:131

Maraton treh src zopet dosega rekorde

Prijavena 37. Maraton treh src se zapirajo in organizatorji soponosni, da lahko potrdijo, da bo v Radencih tudi letos teklorekordno število udeležencev. Tako kot lani so tekače v Radencetudi letos privabile prenovljene proge priznani mednarodni tekači, izjemno vzdušje, druženje z našimi nordijci in bogat spremljevalniprogram, zaradi katerega se tekaški praznik zavleče dolgo v noč.Za vse zamudnike bo prijava mogoča še na dan prireditve.

sreda, 10. maj 2017 ob 15:31

NK Kapela Ekosen izključili iz nadaljevanja Lige ENA

Slovenska malonogometna zveza (SMZ) nadaljuje s 1. slovensko malonogometno ligo na travi – Ligo ENA, in sicer bo ta teden odigrana prva polfinalna tekma, v četrtek, 11. maja, med ekipama ŠD Černelavci in Transpak Ključarovci ob 19. uri na malonogometnem igrišču v Černelavcih.

sreda, 10. maj 2017 ob 10:254

Boštjan Vučko novi komandir PP Gornji Petrovci

3. maja je postal novi komandir Policijske postaje Gornji Petrovci mag. Boštjan Vučko. Svojo poklicno pot je Vučko začel leta 1994 kot pripravnik za policista na PP Murska Sobota. V poklicni karieri je opravljal dela in naloge na različnih delovnih področjih vse od policista, policista kriminalista, pomočnika komandirja in komandirja. Od leta 2009 do premestitve na PP Gornji Petrovci je Vučko opravljal dela in naloge komandirja na Policijski postaji za izravnalne ukrepe Murska Sobota.

sreda, 10. maj 2017 ob 09:244

Žegnanje na Moti

Na 4. velikonočno nedeljo - nedeljo dobrega pastirja, 7. maja, je na Moti potekalo tradicionalno žegnanje pred vaško kapelico, katere zavetnik je Janez Nepomuk. Številne zbrane vernike od blizu in daleč nagovoril kaplan Zoran Car ter daroval sveto mašo za vse žive in pokojne vaščane.

sreda, 10. maj 2017 ob 08:50

Pri Copekovem mlinu je 30 koscev iz cele Slovenije vihtelo kose

Društvo ŠTRK Slovenije, sekcija Polanski Pücki je ob sodelovanju občine Velika Polana na močvirnatem travniku pri Copekovem mlinu ob potoku Črnec pri Mali Polani pripravilo tekmovanje v košnji trave na stari način in sicer z ročnimi kosami. Šlo je za tekmovanje za pokal občine Velika Polana. Na tekmovanje v Malo Polano pa so še prišli člani Društva koscev in kosic Slovenije, ki so izvedli še tekmovanje trave z ročnimi kosami za državno prvenstvo v košnji trave.

sreda, 10. maj 2017 ob 08:36