V paru naokrog dedek Mraz in babica Zima

SKapelskega Vrha sta se dedekMraz innjegova babicaZima spustila v Radence v sredo, 30. decembra popoldne, da opravita nekajobiskov na domovih prostovoljk, ki so s svojim nesebičnim inprostovoljnim delom veliko prispevale k aktivnostim v svojem domačemkraju, v Radencih.

petek, 1. januar 2016 ob 10:05

Koledniki Frančiškovi otroci iz župnije Veržej so spet potrkali na vrata domačij

V župniji Veržej so od 26. do 28. decembra pripravili koledovanje, ki je v župniji že kar nekaj let. Frančiškovi otroci, ki so koledniki, hodijo od hiše do hiše in prinašajo veselo sporočilo »Česar se mi veselimi, radi z drugimi delimo«.

petek, 1. januar 2016 ob 09:55

Zadnji dan leta terjal še eno smrtno žrtev na cestah

V četrtek, 31. decembra, na staro leto, okoli 19.20, so na obvoznici v Mariboru trčila tri vozila, dve osebni in eno kombinirano. Tri osebe so se pri tem poškodovale, ena od teh je na kraju poškodbam podlegla.

četrtek, 31. december 2015 ob 22:35

Zaključni skupni koncert kar dveh zborov

Prijateljsko skupino, ki je pravzaprav pevski zbor Večerna zarja, vodita v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, dipl. med. sestra Suzana Divjak in gospodinja Mojca Kumlanc. Ob zaključku koledarskega leta 2016 je ta zbor stanovalk in stanovalcev pripravil koncert, pri tem pa so se pridružili še nekateri zunanji člani (otroci zaposlenih v DOSOR-ju, stanovalka bivalne enote) in so tako v torek, 29. decembra popoldne, v veliki domski jedilnici nastopili kot medgeneracijski zbor.

četrtek, 31. december 2015 ob 19:44

Na 7. memorialu Franca Škrinjarja rekordno število prijavljenih ekip

ŠIC BAR CAFE Ljutomer pripravlja v soboto, 2. januarja 2016, s pričetkom ob 8. uri, v športni dvorani ŠIC v Ljutomeru, 7. mednarodni turnir v malem nogometu - memorial Franca Škrinjarja. Na turnir se je prijavilo 27 ekip iz celotne Slovenije, kar pomeni da gre za enega najbolj obiskanih turnirjev pri nas.

četrtek, 31. december 2015 ob 12:56

Na Silvestrovo še Politična poroka

Lepo vabljeni na že tradicionalno silvestersko pr​edstavo v Ljutomer. V Pekrah nagrajeno komedijo Politična poroka, bodo člani Gledališle skupine KD Ivan Kaučič Ljutomer, uprizorili v Domu kulture Ljutomer, v četrtek, 31. decembra, ob 21. uri. Pozneje pa sledi še kozarček penine.

četrtek, 31. december 2015 ob 12:10

Najodmevnejše novice v letu 2015

Leto 2015 se izteka, zato smo na portalu pregledali katere novice so v iztekajočem se letu, ki je obenem bilo tudi deseto leto delovanja portala, pritegnile največ pozornosti naših bralcev. Kot vsa leta do sedaj, sta tudi to leto veliko pozornosti pritegnili rubriki Črna kronika in Družabna kronika, zelo brana pa je bila še rubika Gospodarstvo.

četrtek, 31. december 2015 ob 10:27

Otroku v glavo vrgel petardo

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali štiri kazniva dejanja, tri prometne nesreče z gmotno škodo, osem kršitev javnega reda in miru, dve poškodovanji vozil na parkirnih prostorih ter dva primera povoženja divjadi.

četrtek, 31. december 2015 ob 08:14

Praznična toplina »Želim ti...« v DOSOR-ju

V Mercatorju so v okviru gesla »S praznično toplino ustvarjamo bližino« razpisali nagradni natečaj »Želim ti...« in prejelikar 1800 raznoraznih želja. Izmed teh so izžrebali 16 nagrajencev in med temi je bila želja Ines Križnik iz Maribora, ki je svoji mami Petri Haas želelapričarati pravo dalmatinsko vzdušje vsaj za en dan, kajti njena mama je sedaj stanovalka DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci.

sreda, 30. december 2015 ob 23:19

Gasilci pogasili ostanke pirotehničnih sredstev

V sredo, 30. decembra, okoli 16. ure, so v parku generala Rudolfa Maistra v Ljutomeru, zagoreli ostanki pirotehničnih sredstev, ki so jih neznanci vrgli v votlo drevo. Požar so pogasili gasilci PGD Ljutomer.

sreda, 30. december 2015 ob 17:25