V namiznem tenisu zmaga Keme in Sobote

V soboto Sobočanci za peto ali sedmo mesto

Filip Matko Ficko, četrtek, 30. marec 2017 ob 14:12
Zelko – Pavlin, foto: Mitja Županek

Zelko – Pavlin, foto: Mitja Županek

V soboto, 25. marca, je bil na sporedu 17. krog, torej predzadnji krog rednega dela prvenstva v obeh prvih namiznoteniških ligah. Članice Keme Puconci so bile v tem krogu proste in gredo v zadnjem krogu igrat na Muto k aktualnim državnim prvakinjam. S štirimi zmagami so že osvojile sedmo mesto in obstanek med najboljšimi, kar je bil tudi cilj trenerja Mirka Ungerja pred sezono.

Pri članih pa ni bilo presenečenj. Igralci Keme Puconci so brez težav doma premagali ljubljansko Olimpijo s 5 : 1. Luka Norčič in Tomaž Pelcar sta zmagala po dvakrat, eno zmago pa je dodal Dominik Škraban. Slednji je doživel poraz proti solidnemu Črtu Lovru Grmu Urbančiču. Bojan Ropoša je tudi tokrat bil rezerva in ga trener Štefan Kovač ni uvrstil v prvo postavo. Igralce Keme Puconci čaka še zadnji krog v Novem mestu pri aktualnih državnih prvakih in vodeči ekipi. Samo z zmago s 5 : 0 bi Kema startala v play off-u s prvega mesta, drugo mesto pa je že dolgo rezervirano.

Igralci NTK Sobote so bili na gostovanju pri zadnji Iliriji iz Ljubljane in so brez težav zmagali z visokih 5 : 0. Po dvakrat sta zmagala Tomaž Roudi in Gregor Kocuvan, eno zmago je prispeval Damjan Zelko. Kot vodja ekipe je bil tokrat z igralci Borut Benko, član upravnega odbora NTK Sobota. To je že osma zmaga Sobočancev in imajo veliko priložnost osvojiti visoko peto mesto, saj bi v zadnjem krogu, 1. aprila ob 16. uri v Športni dvorani OŠ III, proti ekipi Arrigonija iz Izole v Murski Soboti, z zmago (in ob porazu ekipe Mengša proti Mariboru) zbrali 18 točk, Arrigoni in Mengeš pa bi ostala na 16, kolikor jih imajo do sedaj vse tri ekipe. Z zmago bi osvojili peto, ob porazu pa le sedmo mesto.


Več v Šport