Počilo tudi na relaciji Banovci - Veržej

Slabe pol ure po prometni nesreči na relaciji Ljutomer - Krapje, je na relaciji Banovci - Veržej prišlo še do ene prometne nesreče, kjer sta prav tako trčili osebni vozili. Prometna nesreča se je zgodila, ko je eden izmed voznikov zapeljal na nasprotni vozni pas ter trčil v nasproti vozeče vozilo. Pri tem sta se lažje telesno poškodovala voznika.

ponedeljek, 10. november 2014 ob 13:50

Pri trčenju nastalo za 43 tisoč evrov škode

V ponedeljek, 10. novembra, se je nekaj po 10. uri, na relaciji Ljutomer - Krapje zgodila prometna nesreča, kjer sta bili udeleženi dve osebni vozili. Nesreča se je zgodila na križišču cest Ljutomer - Krapje in Babinci - Krapje.

ponedeljek, 10. november 2014 ob 13:29

Lions klub Ljutomer vabi na gledališko predstavo »Boeing Boeing« Stevardese pristajajo

Lions klub Ljutomer je bil ustanovljen leta 2009. Trenutno šteje čez 30 članov. Od svoje ustanovitve pa do danes je izpeljal številne uspešne dobrodelne akcije, s katerimi so pomagali posameznikom in družinam, ki so se znašli v težki materialni stiski. Pomoč je bila namenjena predvsem otrokom, invalidom in starejšim osebam. Prvotno poslanstvo lionistov po celem svetu je pomoč slepim in slabovidnim, zato se tudi v Lions klubu Ljutomer pridružujejo zadanim ciljem.

ponedeljek, 10. november 2014 ob 09:11

Čezmejni program sodelovanja Slovenija- Madžarska

V predprostoru knjižnice DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, je Zavod za turizem in šport Radenci kot partner v čezmejnem programu  sodelovanja Slovenija – Madžarska 2007-2013 (2015) predstavil projekt inovativnega razvoja regionalnega turizma z naslovom »5 poštnih kočij«. Bilo je to v soboto, 8. novembra, v okviru Aktivnega turističnega dneva v Radencih.

ponedeljek, 10. november 2014 ob 08:44

Martinovanje v Križevcih pri Ljutomeru

Kulturno društvo Križevci je v nedeljo, 9. novembra, na parkirnem prostoru v središču vasi pred farno cerkvijo v Križevcih pri Ljutomeru, pripravilo prleško martinovanje, ki se je začelo v dopoldanskih urah in trajalo tja do poznega popoldneva.

nedelja, 9. november 2014 ob 19:58

Reformator Primož Trubar za današnji čas

DirektoricaPokrajinske in študijske knjižnice v Murski Soboti, JasnaHorvat, je vsredo zvečer, 5. novembra, vse zbrane v razstaviščnem prostoru tekulturne ustanove pozdravila na tradicionalnem Vanekovem večeru, kiga je s predstavitvijo knjige »Primož Trubar: Cerkveni red -1564« pripravila Ustanova dr. Šiftarjeva fundacija, katera ima svojsedež v Vrtu spominov in tovarištva na Petanjcih. V imenu tefundacije je imel nagovor njen predsednik ErnestEbenšpanger.

nedelja, 9. november 2014 ob 19:23

»Tour de Prlekija« 2014 uspela

Zadnjo oktobrsko soboto, so se v Prlekiji mudili turni kolesarji na kolesarski turi "Tour de Prlekija" 2014, posebej organizirani za udeležence Turno-kolesarskega tabora KTK Pohorje 2014 in vse ostale simpatizerje turnega kolesarjenja.

nedelja, 9. november 2014 ob 18:49

Prekmurskim pandolašem končno 3. mesto

S turnirjem v Strunjanu se je končalo še zadnje dejanje 22. državnega prvenstva v pandolu, ki ga organizira Zveza društev igre Pandolo Slovenije. Letos je bilo odigranih 7 turnirjev, in sicer v Žičah pri Slovenskih Konjicah, Hrvatinih, Kopru, Truškah, Dobrovniku, Kopru – Bonifika in Strunjanu. Državni prvaki so, že četrto leto zapored, postali ekipa MIMOZA iz Hrvatinov, Prekmurski pandolaši na končnem 3. mestu.

nedelja, 9. november 2014 ob 18:06

Na martinovanju kuhali tačovico in izbrali Prleški špricar 2014

V Ljutomeru, je v soboto, 8. novembra, pri Ljutomerski kleti potekalo martinovanje. Že od 15. ure so na prizorišču kuhali tačovico (juho iz svinjskih tac), kjer je kuhalo sedem ekip.

nedelja, 9. november 2014 ob 14:38

V Ormožu martinovali z Modrijani

Na tradicionalnem Martinovanju v Ormožu, so v petek zvečer na prizorišču na Hardeku nastopili Modrijani. Program pa je potekal že od dopoldanskih ur, ko so potekale številne dejavnosti, od vodenega ogleda gradu in Grajske pristave Ormož in gradu v Veliki Nedelji, ogledi kleti P&F Jeruzalem Ormož in degustacija vin, do številnih delavnic in razglasitev zmagovalca turnirja naj špricar, mladega vina in potic.

sobota, 8. november 2014 ob 10:09