V Ljutomeru so se na državni ligi pomerili tudi najboljši slovenski strelci

Minuli konec tedna je v Ljutomeru v dvorani ŠIC potekal 2. turnir državnih lig v sezoni 2014/2015, ki ga je organiziralo Strelsko društvo Ljutomer. Na strelišču s 40 elektronskimi tarčami se je pomerilo 408 strelcev iz vse Slovenije. Na sobotnem tekmovanju so se pomerili najboljši strelci v 1. A in B državni ligi s puško in pištolo, drugi dan pa kadeti, mladinci in pionirji v državni ligi.

ponedeljek, 24. november 2014 ob 14:48

Z viadukta ormoške obvoznice skočil v smrt

V ponedeljek, 24. novembra, okoli 13. ure, je na ormoški obvoznici, mlajši moški skočil z viadukta in padel v globino okoli 30 metrov. Kljub hitremu posredovanju NMP Ormož je oseba na kraju dogodka umrla.

ponedeljek, 24. november 2014 ob 14:46

Prijeli moškega, ki se je predstavljal za policista in nadlegoval dekleta

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Murska Sobota in policisti Policijske postaje Murska Sobota so pretekli teden obravnavali kaznivo dejanje spolnega napada na osebo mlajšo od 15 let po 1. odstavku 173. člena KZ-1, kaznivo dejanje spolnega nasilja po 1. odstavku 171. člena KZ-1 ter več kaznivih dejanj lažnega izdajanje za uradno ali vojaško osebo po 1. odstavku 305. člena KZ-1.

ponedeljek, 24. november 2014 ob 11:39

Danijela Rožman okronana za Vinsko kraljico DV Mala Nedelja Martina VIII

Kot vse letošnje prireditve, je tudi sobotno Martinovanje Društva vinogradnikov Mala Nedelja, potekalo v duhu praznovanja petnajstletnice uspešnega delovanja društva. Temu jubileju je največ besed v svojem pozdravnem nagovoru posvetil predsednik društva Anton Žinko. Izpostavil je petnajst let naporov, trdega dela, izobraževanja, usposabljanja in seveda tudi druženja. Rezultati so vidni, saj se je kvaliteta vin v vseh letih strmo dvigovala. Danes se vina malonedeljskih vinogradnikov lahko ...

ponedeljek, 24. november 2014 ob 11:27

V Križevcih so pristajale »stevardese«

V kulturnem domu Križevci si je prejšnjo nedeljo ogledalo komedijo v treh dejanih Marca Comolettija »Boeing Boeing - Stevardese pristajajo« v režiji Milivoja Zemljiča kar 200 gledalcev. Gledališčniki Kulturno športnega društva Dobrava skupaj z moškim zborom Dobrava so nasmejali obiskovalce, ti pa so poleg sprostitve lahko imeli tudi dober občutek, saj je izkupiček predstave namenjen v dobrodelne namene.

ponedeljek, 24. november 2014 ob 10:19

Poslej tudi frizerski salon v radgonski industrijski coni

Čeprav je te dni tudi nad pomursko ravnico, bolj kot ne megleno in turobno, to ne pomeni, da komu ni toplo in prijetno pri srcu. To še posebej velja tudi za Tanjo Misja iz Kocjana ter Andrejo Golnar iz Svetega Jurija ob Ščavnici, ki sta postali samostojni podjetnici in udarno odprli svoj skupni frizerski studio. Čeprav vsaka ima svojo obrt, bosta mladi frizerki delali skupno. Pod nepisanim geslom "Andreja & Tanja za lepe pričeske", sta prijazni in prijetni dekleti, v prostranem salonu ...

ponedeljek, 24. november 2014 ob 10:03

Tam kjer so nekoč živeli vitezi...

Gotovo je, da so mnogi Slovenci in Slovenke slišali za Grabšince, vas v občini Sveti Jurij ob Ščavnici, ki premorejo kakšnih 75 duš. Najbrž pa le redki vedo, da se naselje z imenom Grawischendorf, pozneje: Grabatyischen, pa Grabischinczen, Grabatintzerperk, Grabatintzn, Grabatschintzerperk, Grabattschintzen, Grabatintzen... in Grabšinci, v pisnih virih pojavlja že od davnega leta 1265, torej natanko 750 let. Nekoliko več smo o vasici izvedeli pred leti, ko je domačin Jožef Tišler, ...

ponedeljek, 24. november 2014 ob 09:06

Čebelarji aktivni

Jesenski mesec november čebele že bolj mirujejo in se pripravljajo na prezimovanje. Čebelarji pa si vzamemo čas za izobraževanje in srečanja, na katerih izmenjujemo izkušnje, posebej po tako slabem letu za pridobivanje medu in ohranjanje čebel. Prva nedelja v vsakem mesecu je že tako rezervirana za sestanek članstva, na katerem se redno informira, kaj se dogaja na stanovski državni zvezi, na Pomurski zvezi in seveda o delu društva in kaj nas čaka v društvu ta mesec.

nedelja, 23. november 2014 ob 23:55

Dan slovenske hrane na OŠ Ivana Cankarja Ljutomer

Vsak tretji petek v novembru obeležujemo Dan slovenske hrane, v okviru katerega smo na naši matični šoli in obeh podružnicah, tudi letos pripravili tradicionalni slovenski zajtrk.

nedelja, 23. november 2014 ob 23:37

V Vrtnem centru Kurbus na Meleh so odprli drugo adventno razstavo

V družinskem podjetju Kurbus na Meleh pri Gornji Radgoni se po svojih močeh trudijo, da bi na čim lepši način prikazali obiskovalcem vrtnega centra vzdušje adventnega časa in prihajajočega Božiča. Tako letos odpirajo že drugo razstavo z naslovom v soju lučk, da bi čim bolj prikazali ideje za dekoracije najrazličnejših aranžmajev, adventnih venčkov, razne okrasitve za Božični čas.

nedelja, 23. november 2014 ob 17:34