Pomurski slikarski umetniki v naravi slikali beltinski grad iz 13. stoletja

V idiličnem naravnem okolju v središču vasi Beltinci od 13. stoletja stoji beltinski grad s parkom, kjer rastejo mogočna stoletna drevesa. Sicer pa je beltinski grad s parkom in njeno okolico najlepše »obarvan« z jesenskimi naravnimi barvami prav sedaj v jeseni.

sreda, 26. november 2014 ob 08:37

V čelnem trčenju dva mrtva

V torek, 25. novembra, okoli 16. ure, se je na regionalni cesti Ljutomer - Ormož, izven naselja Žerovinci, zgodila huda prometna nesreča, v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili, ki sta čelno trčili.

torek, 25. november 2014 ob 18:16

Portal odslej prilagojen tudi tablicam in mobilnim telefonom

Verjetno ste že opazili, da je spletni portal Prlekija-on.net v preteklih dneh nekoliko zamenjal podobo in samo strukturo strani. Po petih letih je bil ponovno čas za nadgradnjo, ki je v dobi uporabe pametnih mobilnih telefonov in tablic, bila nujna.

torek, 25. november 2014 ob 13:40

Blagajno zdravstvenega zavoda oškodovala za 10 tisoč evrov

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Murska Sobota so podali kazensko ovadbo zoper javno uslužbenko enega od pomurskih zdravstvenih zavodov zaradi kaznivega dejanja Zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic po tretjem odstavku 257. člena KZ-1, saj je sebi in drugim pridobila protipravno premoženjsko korist v skupni vrednosti okrog 10.000,00 EUR. Več strankam je za opravljene nadstandardne storitve zaračunavala le-te, na računih javnega zavoda pa so bile zara ...

torek, 25. november 2014 ob 12:17

Podjetniški seminar s Petro Škarja v Ljutomeru

Vabljeni na seminar Petre Škarja »Ameriški milijonarji so spregovorili«, v petek, 28. novembra ob 19.30, v Restavracijo ROTOVŽ, Mestna hiša Ljutomer.

torek, 25. november 2014 ob 11:30

Osebni avtomobili, motorji, traktorji, tovornjaki, prikolice, ...

Ste lastnik ali uporabnik vsaj enega od naštetega vozila, potem vam bo dobrodošla informacija, da sta se v Prlekiji odprli dve novi pisarni družbe Regi-vo registracija vozil d.o.o. Ena od lokacij je v Ljutomeru na Kolodvorski cesti 16 (v poslovni stavbi Slovenika - tik ob gradnji novega nadvoza) in druga je v Gornji Radgoni na Ljutomerski cesti 30 c (v poslovni stavbi M.Trade- SKF- neposredno pred zgradbo Reflexa in AR Cont IP).

torek, 25. november 2014 ob 09:47

»Na kmetiji je lepo«

V sklopu tradicionalnega slovenskega zajtrka, so se v petek, 21. novembra, po okusnem domačem zajtrku, otroci skupine Žabic, v spremstvu vzgojiteljice Nade Marinič in Mirjane Karba, peš odpravili na kmetijo Žnidarič v Stročjo vas, da bi si ogledali od kod pride pravo domače mleko. Kajti veliko otrok še namreč nikoli ni videlo, kako se pridobiva mleko doma na kmetiji. Zato so vzgojiteljice poskrbele za poznavanje življenja in dela na bližnji kmetiji.

torek, 25. november 2014 ob 09:09

V ranih jutranjih urah je za dobro jutro prišel dimnikar

Čeprav se je kurilna sezona začela pred nekaj dnevi, se iz dimnikov kadi skoraj cel dan. Domačini že nestrpno pričakujejo moža v črnem - dimnikarja, da jim bo očistil dimnik, peči, kamine in druge kurilne naprave.

torek, 25. november 2014 ob 08:55

V Bučečovcih pripravili že 13. prireditev Drogi sosid dober den

Bučečovčani in številni obiskovalci od drugod so v nedeljo, 23. novembra popoldne, napolnili dvorano Vaško gasilskega doma v Bučečovcih z velikim pričakovanjem. Zanimalo jih je namreč, kaj so spet pripravili njihovi "kajeri", kot na kratko in do neke mere ljubkovalno, imenujejo člane domačega kulturnega društva "Kajer", ki že več kot desetletje skrbijo za kulturni utrip te vasi v Občini Križevci pri Ljutomeru.

ponedeljek, 24. november 2014 ob 23:23

Skupina mladih študentov Pravne fakultete UNI MB vam pomaga brezplačno odgovarjati na pravna vprašanja

EnakoPRAV(n)O. Beseda - z več besedami, pojem - z več pojmi, pomen - z več pomeni. Med drugim pa tudi ime skupine mladih in vznesenih študentov, absolventov ter diplomantov Pravne fakultete Univerze v Mariboru, ki so se, pod mentorstvom in idejnim vodjo, red. prof. dr. Rajkom Knezom, že pred časom združili z enim samim namenom, in sicer, da bi povsem prostovoljno in brezplačno - preko spleta - odgovarjali na pravna vprašanja in dileme prosilcev zlasti s področja zdravstva in sociale.

ponedeljek, 24. november 2014 ob 23:08