Branko Žnidarič še četrtič zapored izvoljen v najvišji izvršilni organ OKS-ZŠZ

V Ljubljani je v torek, 16. decembra, potekala 35. volilna seja skupščine OKS-ZŠZ, kjer je Bogdan Gabrovec premagal Zorana Jankovića in Andraža Vehovarja ter postal predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije.

sreda, 17. december 2014 ob 09:151

Slovenski delavci migranti zaradi dvojne obdavčitve pripravljajo množični protest

Civilna iniciativa (CI) Apače, za 27. december pripravlja protest, ker vlada in ministrstva delavcem migrantom niso odgovorili glede pravil dvojne obdavčitve. Protest bo na nekdanjem mejnem prehodu Šentilj.

torek, 16. december 2014 ob 18:436

Akcija zbiranja otroških igrač v Beltincih

Društvo inciative mladih Beltinci je v Ambasadi Štefana Kovača v Beltincih organiziralo zbiranje otroških igrač za najranljivejše skupine. Tokratna akcija zbiranja otroških igrač je v Beltincih potekala že tretjič po vrsti, tudi letos je bila lepo sprejeta.

torek, 16. december 2014 ob 17:02

Predstavitev prepotrebne humanitarne dejavnosti

NaOsnovni šoli I Murska Sobota, kjer je ravnateljica TatjanaCesnik,so imeli šolarji in učitelji delovni dan minulo soboto,13. decembra. Podobno je bilo tudi na nekaterih drugih osnovnih šolah.Vendar so namesto tradicionalnega pouka pripravili božično-novoletnoprireditev z bazarjem, nanjo pa povabili svoje starše, stare starše,vse znance in prijatelje. Udeležba je bila res številčna.

torek, 16. december 2014 ob 16:06

Predbožični nastopi v DOSOR-ju

V DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, se v adventnem oziroma predbožičnem času vrstijo nastopi pevskih zborov.

torek, 16. december 2014 ob 15:53

Vrhunski koncert učiteljev Glasbene šole Slavka Osterca Ljutomer

V četrtek, 11. decembra, je v dvorani glasbene šole, potekal IX. Koncert učiteljev GŠ Slavka Osterca Ljutomer. V 14 točkah programa, se je predstavilo 16 učiteljev, kot solisti ali v komornih skupinah. Z izvedbo svojega programa učitelji šole že deveto leto zapored dokazujejo svojo strokovnost, ne  le kot dobri pedagogi, ampak tudi vrhunski glasbeniki, ki obvladajo svoj instrument do potankosti. To jim seveda omogoča, da svoje znanje instrumenta lahko prenašajo na svoje učence.

torek, 16. december 2014 ob 12:11

Otvoritev razstave »Orfejevih 25 let«

Komorni zbor Orfej že petindvajset let združuje glasbeno izobražene pevce različnih starostnih generacij, ki izvajajo zahtevnejši pevski program ter se udeležujejo številnih tekmovanj in gostovanj tako doma, kakor tudi v tujini in so prejemniki številnih priznanj in nagrad, s svojim delovanjem pa so vsekakor pripomogli k dvigu kvalitete pevske kulture v Ljutomeru.

torek, 16. december 2014 ob 11:50

Probiotiki, imunski sistem in rak

V DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, je bil predknjižnični prostor v soboto, 13. decembra, skoraj premajhen za številno udeležbo zainteresiranih, ki so prišli na predavanje z naslovom »Probiotiki, imunski sistem in rak«. Kot predavateljica je bila napovedana naturopatinja Erika Brajnik iz Gorice, ki je tudi avtorica svoje prve knjige z istim naslovom. Sama vodi tudi Naturopatski center Saeka.

torek, 16. december 2014 ob 10:30

V Radencih slavila ekipa MIK Celje

V Športni dvorani Radenci je v soboto, 13. decembra, potekal 15. nogometni turnir, ki ga organizira ŠD Radenci - KMN Swing. Na turnirju je nastopilo 15 ekip, sodnika sta bila Albin Jelen in Danilo Polanič, čez celoten dan pa se je zbralo čez 500 gledalcev. Vodja turnirja je bil Zdravko Mauko-Magi, igralni čas tekme je bil 21 minut, menjava polj po preteku 10 minut.

torek, 16. december 2014 ob 10:19

Policisti odkrili sadike in prirejen prostor za gojenja konoplje

Policisti Policijske uprave Murska Sobota so 9. decembra 2014 na podlagi odredbe preiskovalne sodnice Okrožnega sodišča v Murski Soboti opravili dve hišni preiskavi na območju UE Murska Sobota, kjer so  zasegli 72 sadik droge konoplje velikosti od 40 do 60 centimetrov in 0,5 kg že posušenih rastlinskih delcev te rastline.

torek, 16. december 2014 ob 08:37