Predbožični nastopi v DOSOR-ju

V DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, se v adventnem oziroma predbožičnem času vrstijo nastopi pevskih zborov.

torek, 16. december 2014 ob 15:53

Vrhunski koncert učiteljev Glasbene šole Slavka Osterca Ljutomer

V četrtek, 11. decembra, je v dvorani glasbene šole, potekal IX. Koncert učiteljev GŠ Slavka Osterca Ljutomer. V 14 točkah programa, se je predstavilo 16 učiteljev, kot solisti ali v komornih skupinah. Z izvedbo svojega programa učitelji šole že deveto leto zapored dokazujejo svojo strokovnost, ne  le kot dobri pedagogi, ampak tudi vrhunski glasbeniki, ki obvladajo svoj instrument do potankosti. To jim seveda omogoča, da svoje znanje instrumenta lahko prenašajo na svoje učence.

torek, 16. december 2014 ob 12:11

Otvoritev razstave »Orfejevih 25 let«

Komorni zbor Orfej že petindvajset let združuje glasbeno izobražene pevce različnih starostnih generacij, ki izvajajo zahtevnejši pevski program ter se udeležujejo številnih tekmovanj in gostovanj tako doma, kakor tudi v tujini in so prejemniki številnih priznanj in nagrad, s svojim delovanjem pa so vsekakor pripomogli k dvigu kvalitete pevske kulture v Ljutomeru.

torek, 16. december 2014 ob 11:50

Probiotiki, imunski sistem in rak

V DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, je bil predknjižnični prostor v soboto, 13. decembra, skoraj premajhen za številno udeležbo zainteresiranih, ki so prišli na predavanje z naslovom »Probiotiki, imunski sistem in rak«. Kot predavateljica je bila napovedana naturopatinja Erika Brajnik iz Gorice, ki je tudi avtorica svoje prve knjige z istim naslovom. Sama vodi tudi Naturopatski center Saeka.

torek, 16. december 2014 ob 10:30

V Radencih slavila ekipa MIK Celje

V Športni dvorani Radenci je v soboto, 13. decembra, potekal 15. nogometni turnir, ki ga organizira ŠD Radenci - KMN Swing. Na turnirju je nastopilo 15 ekip, sodnika sta bila Albin Jelen in Danilo Polanič, čez celoten dan pa se je zbralo čez 500 gledalcev. Vodja turnirja je bil Zdravko Mauko-Magi, igralni čas tekme je bil 21 minut, menjava polj po preteku 10 minut.

torek, 16. december 2014 ob 10:19

Policisti odkrili sadike in prirejen prostor za gojenja konoplje

Policisti Policijske uprave Murska Sobota so 9. decembra 2014 na podlagi odredbe preiskovalne sodnice Okrožnega sodišča v Murski Soboti opravili dve hišni preiskavi na območju UE Murska Sobota, kjer so  zasegli 72 sadik droge konoplje velikosti od 40 do 60 centimetrov in 0,5 kg že posušenih rastlinskih delcev te rastline.

torek, 16. december 2014 ob 08:37

Sobotna ustvarjalna »Adventna delavnica«

Sobotno popoldne, 13. decembra, so v učilnicah Evangeličanske cerkvene občine v Murski Soboti številni mladi preživeli na »Adventni delavnici«. V prijetni ustvarjalni popoldan pred tretjo adventno nedeljo jih je usmerila oddaja »Dobro jutro, kristjan«, ki je predstavila zgodbo oslička iz Betlehema, ne samo šolarkam in šolarjem, pač pa tudi njihovim številnim staršem.

ponedeljek, 15. december 2014 ob 22:46

Na Glavnem trgu dišalo po palačinkah

V soboto, 13. decembra, je Lions klub Ljutomer že peto leto zapored pripravil božični bazar z namenom obiskovalcem ponuditi možnost, da se malce okrepčajo, kupijo kako voščilnico in koledar ter poskusijo druge domače dobrote.

ponedeljek, 15. december 2014 ob 18:091

»Kdo bo pa opozoril na šolarje in jih zaščitil?«

Veliko se vozim po naši občini Ljutomer, Prlekiji in Pomurju sploh in to kar opažam me prav nič ne navdušuje, še manj pa dejstvo, da še prav nihče s prstom ni mignil, da bi se kaj izboljšalo. Ponovno govorim o varnosti osnovnošolcev na cesti predvsem v našem kraju – Šalincih. Prav v naši KS in posebej v Šalincih je situacija najslabša in dejansko nevarna. Kljub že mnogim obljubam in zatrjevanjem, je stanje le še slabše.

ponedeljek, 15. december 2014 ob 17:19

Za visoke decembrske temperature so poskrbele sexy zvezde in vroči striptizerji

Ta vikend je bilo še posebej vroče v Celju na Celjskem sejmišču, kjer je potekala že 7. sLOVErotika na katerem se je v treh dneh zvrstilo 45 vrhunskih erotičnih nastopov. Za pestro dogajanje, naelektreno ozračje in za številne vroče prizore so poskrbele sexy zvezdnice. Za nežnejši spol pa so izvedli spektakularne nastope postavni striptizerji.

ponedeljek, 15. december 2014 ob 12:132