Barbara Skuhala premagala tudi svetovno prvakinjo Lauro Unuk

Na Ekonomski šoli v Murski Soboti je v soboto, 6. decembra, potekalo 16. srednješolsko državno prvenstvo za posameznike. Med dijakinjami je zmagala Barbara Skuhala (Ekonomska šola Murska Sobota) iz Ljutomera, pred Laro Janželj in svetovno prvakinjo do 16 let Lauro Unuk, ki jo je Barbara tudi premagala. Uspeh Barbare je še toliko večji, saj je bila šesta nosilka.

četrtek, 11. december 2014 ob 13:11

Na veliki Božični koncert v Ljutomer prihaja Jelena Rozga s svojo skupino

V Ljutomer, 20. decembra, prihaja Jelena Rozga s svojo skupino. Koncert bo v dvorani ŠIC Ljutomer, od 20. ure naprej. Jelena na koncertih občinstvo zmeraj znova ogreje s hiti Nirvana, Dalmatinka, Bižuterija, s katero je osvojila zlato ploščo, Razmažena, Daj šta daš,... ne manjkajo pa niti pesmi, ki jih je pela s skupino Magazin.

četrtek, 11. december 2014 ob 12:20

Med lokomotivo in tovornim vozilom prišlo do oplaženja

V sredo, 10. decembra, se je v Borecih zgodila prometna nesreča, ko se voznik tovornega vozila ni ustavil pred nezavarovanim prehodom ceste čez železniško progo in zapeljal čez tire v času ko je pripeljala lokomotiva z dvema vagonoma.

četrtek, 11. december 2014 ob 11:35

Razglednice krajev nekdanje SFR Jugoslavije

V Domu starejših občanov v Gornji Radgoni je na ogled prava nostalgična razstava razglednic krajev s področja nekdanje SFRJ. Gre za razglednice, ki jih je Radmila Radojević iz Radencev razvrstila v šest skupin, kot so to bile nekdaj republike v Socialistični federativni republiki Jugoslaviji, sedaj pa so to samostojne države: Slovenija, Hrvaška, Bosna in Hercegovina, Srbija, Črna gora in Makedonija.

sreda, 10. december 2014 ob 17:45

Prleki žurali na 21. Zobl žuru v Mariboru

Prleški študentski klub je že 21. zapovrstjo organiziral Zobl žur v Mariboru. Odvijal se je v torek, 9. decembra, na Štuku, kjer smo Prleki znova pokazali kakšna je ta prava prleška žurka.

sreda, 10. december 2014 ob 13:51

Požar v celoti uničil notranjost Vulkanije

V sredo, 10. decembra, nekaj pred 9. uro, je bil Operativno komunikacijski center PU Murska Sobota obveščen o požaru v notranjosti objekta v Doživljajskem parku Vulkanija pri Gradu na Goričkem.

sreda, 10. december 2014 ob 11:51

Milan Belec prejemnik kipca štorklje za najzaslužnejše na področju turizma

V torek, 9. decembra, se je v Hiši penin Frangež pri Gornji Radgoni odvijalo 19. Srečanje pomurskih turističnih delavcev. Po lanski obuditvi srečanja, je tudi letos Pomurska turistična zveza podelila priznanja, plakete in kipec štorklje najzaslužnejšim na področju turizma. Štorklja gre letos v Prlekijo, prejel jo je Milan Belec, podelil jo je mag. Marjan Hribar, generalni direktor Direktorata za turizem in internacionalizacijo.

sreda, 10. december 2014 ob 10:16

V Črenšovcih so odprli vseslovensko in mednarodno razstavo jaslic

Na praznik Brezmadežnega spočetja Device Marije v ponedeljek, 8. decembra, bo za župnijo Črenšovci zapisan z zlatimi črkami, s čimer so v župnijskem domu Svete družine v Črenšovcih odprli vseslovensko in mednarodno razstavo jaslic. Razstavo jaslic je pripravilo Kulturno – turistično društvo Črenšovci v sodelovanju z župnijo Črenšovci, Občino Črenšovci, Društvom ljubiteljev jaslic Slovenije, Združenje rezbarjev in oblikovalcev lesa Slovenije in oblikovalci jaslic iz Avstrije ...

sreda, 10. december 2014 ob 09:47

Večer aforizmov v Literarni hiši Maribor

ObObmočni izpostavi Javnega sklada Republike Slovenije za kulturnedejavnosti v Mariboru in Literarni hiši Maribor je 5. decembra letosorganizator prav posebnega literarnega večera bilo Srbsko kulturnodruštvo Štajerska skupnost, ki ga s sedežem v Mariboru vodi RadeBakračević,sicer domačin v Radencih. Le-ta je na enkratnem druženju lahkopozdravil številne goste, med katerimi so bili: župan Mestne občineMaribor dr. AndrejFištravec,predsednik Zveze kulturnih društev v Mariboru mag. FranciPivec ...

sreda, 10. december 2014 ob 08:58

Ivan Kramberger prejel še eno visoko državno priznanje

V začetku decembra, meseca obdarovanj, je tudi v Državnem svetu RS, v Ljubljani potekala posebna "obdaritvena" slovesnost, na kateri je predsednik tega parlamentarnega doma, Mitja Bervar, slavnostno podelil plakete državnega sveta najzaslužnejšim prostovoljcem za leto 2014. In med prejemniki je bil tudi na Štajerskem in v Pomurju dobro znan Radgončan Ivan Kramberger, sicer policist na PU Maribor.

torek, 9. december 2014 ob 18:09