Veni, vidi, vino mlado

V nakupovalnem središču QCENTER na Ptuju, se je v četrtek, 11. decembra, odvijal 1. Festival mladega vina. Na prireditvi, namenjeni promociji mladih vin, je šestintrideset vinogradnikov Štajerske regije, predstavilo po dva vzorca vina letnika 2014.

sobota, 13. december 2014 ob 10:00

Umrl udeleženec prometne nesreče v Rakičanu

Poročali smo, da se je dne 4.12.2014 ob 20.43 uri v Rakičanu blizu Murske Sobote zgodila prometna nesreča, ko je zaradi vožnje po nasprotnem smernem vozišču najprej prišlo do oplaženja dveh osebnih avtomobilov, nato pa še do trčenja dveh osebnih avtomobilov. Udeleženec prometne nesreče je ob tem utrpel hude telesne poškodbe, povzročitelj pa lažje.

sobota, 13. december 2014 ob 09:29

Na ljutomerskem drsališču je zelo živahno

V začetku tega tedna, so v Ljutomeru na Glavnem trgu odprli drsališče in prižgali lučke, tako da ima mesto pravo praznično podobo in tudi trg je veliko bolj zaživel, kot v prejšnjih letih. Ob koncu tedna smo preverili dogajanje na in ob drsališču, kjer so se zbrali predvsem mlajši, ki so seveda nad to pridobitvijo v tej zimi še najbolj navdušeni.

petek, 12. december 2014 ob 18:277

Aktualno na GFML - december 2014

Tudi v veselem decembru na GFML ustvarjajo naprej... Tukaj je nova TV oddaja, z bogatim dogajanjem zaznamovanim z Miklošičevimi dnevi, nemško delavnico za osnovnošolce ter z zanimivimi ekskurzijami in projektnimi dnevi. Z veseljem so prisluhnili tudi upokojenim profesorjem ter sodelovali na festivalu IZUM. Več o vsem tem in še čem boste izvedeli, če si boste oddajo ogledali.

petek, 12. december 2014 ob 10:29

Maribor zaključil evropska tekmovanja

V zadnjem krogu nogometnega tekmovanja Lige prvakov je Maribor v sredo, 10. decembra, doma gostil nemško ekipo Schalke iz Gelsenkirchna. Ta tekma jim je ponujala zadnjo priložnost, da ostanejo v evropskih tekmovanjih, ki pa je žal niso izkoristili, saj so gostje enostavno bili težko premagljivi.

petek, 12. december 2014 ob 08:46

Pripravili sprejem za najaktivnejše prostovoljce v občini Razkrižje

V občini Razkrižje so v Domu kulture Razkrižje pripravili svečan sprejem za najaktivnejše prostovoljce v tej obmejni občini. Zbranim je nekaj besed namenil župan občine Razkrižje Stanko Ivanušič, ki je tudi sam aktiven prostovoljec na različnih področjih in tako s svojim delovanjem lažje spodbuja k prostovoljnem delovanju tudi druge.

četrtek, 11. december 2014 ob 22:56

Miklavž obiskal prijateljske skupine

Vsise razveselimo 5. decembra zvečer dobrotnika Miklavža, prvega izmedtreh dobrih mož meseca decembra, ki prinese darila. Nič ni narobe,če z darili pride tudi na sam godovni dan, 6. decembra. Ta dan jeres bil na obisku v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci inlepo oblečen v škofovska oblačila, s škofovsko kapo in palico, jerazdelil darila kar 180 stanovalkam in stanovalcem tega doma. O temsmo že poročali na spletnih straneh »Prlekije«. Toda v torek, 9.decembra popoldne ...

četrtek, 11. december 2014 ob 22:44

Zlatko je v Ljutomeru zapel osnovnošolcem

Med 6. in 23. oktobrom 2014, so podravske osnovne šole sodelovale v veliki vseslovenski osveščevalno-zbiralni akciji »Ni debate - v Gorenje Surovino dajte stare aparate«. V akciji je sodelovala tudi matična OŠ Ivana Cankarja Ljutomer, pod vodstvom ravnateljice, Darje Kosič Auer. Pridno pa sta jim pomagali tudi podružnična šola Cven in OŠ Cvetka Golarja.

četrtek, 11. december 2014 ob 19:51

Predbožična nagradna igra masažnega salona Sanita

Masažni salon Sanita, ki se nahaja za BB Barom (nekdanji Coctail bar) v Križevcih pri Ljutomeru, vas vabi k nagradni igri, kjer boste z malo sreče odšli na brezplačno masažo.

četrtek, 11. december 2014 ob 18:17

Praznična Vililandija

V sredo, 10. decembra, so si otroci iz vrtcev in osnovnih šol Občine Ljutomer, v Kulturnem domu Ljutomer, ogledali predstavo iz lutkovnega abonmaja, z naslovom Praznična Vililandija, ki jo je kot letošnjo novost, pripravilo gledališče KU-KUC.

četrtek, 11. december 2014 ob 15:13