Slovenijo v Črni Gori zastopa tudi osem Pomurcev

Že minuli ponedeljek je slovenska reprezentanca v malem nogometu za rekreativce, odpotovala na evropsko prvenstvo miniEURO 2014, v črnogorsko letovišče Herceg novi. Letos je slovenska ekipa okrepljena, boljša in tako še bolj pripravljena na naporno tekmovanje, ki poteka med 26. in 30. novembrom. Glede na to, da je ekipa KMN Videm – Gostilna pri Maji iz Svetega Jurija ob Ščavnici, aktualni državni prvak rekreativcev v malem nogometu na travi, slovenske barve v Črni Gori zastopa kar ...

četrtek, 27. november 2014 ob 09:09

Pomurski sejem gosti male živali

Tudi potem, ko so uspešno izvedli nov dogodek – I. licitacijo brejih plemenskih telic, zaposleni v družbi Pomurski sejem v Gornji Radgoni ne mirujejo. V sodelovanju s Slovensko zvezo društev gojiteljev pasemskih malih živali, od petka, 28. do nedelje, 30. novembra, organizirajo namreč na Pomurskem sejmišču Državno razstavo pasemskih malih živali - Gornja Radgona 2014. Na razstavi se bo s svojimi najboljšimi živalmi predstavilo okrog 200 slovenskih gojiteljev sobnih ptic, kuncev, ...

četrtek, 27. november 2014 ob 08:55

Predstavili edino zavetišče za brezdomce v pomurski regiji

V petek, 21. novembra, je na sedežu MCP-PC NVO, socialnega podjetja na Spodnjem Kamenščaku 23 v partnerstvu omenjene organizacije in Občine Ljutomer, Mladinskega sveta Ljutomer ter društva za socialno vključenost MOZAIK, bila organizirana predstavitev edinega zavetišča za brezdomce v pomurski regiji.

četrtek, 27. november 2014 ob 08:44

Do spomladanskega dela Ljutomerčani počivajo na 7. mestu

Prejšnji vikend v soboto, 22. in v nedeljo, 23. novembra, so se odvile tekme zaostalega 4. kroga 3. nogometne lige vzhod. Nogometaši Avto Rajh Ljutomer so tokrat zadnjo tekmo odigrali v gosteh pri ekipi iz Grada. Ker so Ljutomerčani v zadnjem času imeli težave s poškodbami in izključitvami, so tudi zadnjo tekmo igrali brez nekaterih ključnih igralcev ekipe.

četrtek, 27. november 2014 ob 08:33

Projekt Vesna in »Nasilje na njeni koži«

V torek je bil mednarodni dan boja proti nasilju nad ženskami, ki ga obeležimo vsako leto petindvajsetega novembra. Ta dan je še posebej namenjen temu, da se govori in osvešča javnost o problematiki nasilja, ki ga doživljajo ženske in dekleta.

sreda, 26. november 2014 ob 22:28

Sv. Cecilija - praznik cerkvenih pevcev

V soboto, 22. novembra, ko obeležujemo praznik sv. Cecilije, svetnice in mučenice iz 3. stoletja, ki na ta dan praznuje god in velja za zavetnico cerkvene glasbe, cerkvenih glasbenikov, pevcev in orglarjev, smo tudi v cerkvi sv. Janeza Krstnika Ljutomer imeli prav posebno večerno sveto mašo.

sreda, 26. november 2014 ob 18:29

Srečanje starejših krajanov na Sp. Kamenščaku

V gasilskem domu na Sp. Kamenščaku, so se v soboto, 22. novembra, zbrali starejši krajani. Srečanje so organizirali Občina Ljutomer, KS Ljutomer in Rdeči križ.

sreda, 26. november 2014 ob 11:51

19-letnica zapeljala na nasprotni vozni pas, kjer je prišlo do usodnega trčenja

Znanih je več podrobnosti o torkovi hudi prometni nesreči, ki se je zgodila izven Žerovincev in v kateri sta umrli dve osebi. Kot so sporočili iz PU Maribor, je v torek, 25. novembra, okoli 15.55, 19-letna ženska vozila osebni avtomobil renault clio po državni regionalni cesti iz smeri Ormoža proti Ljutomeru. Izven naselja Žerovinci, kjer cesta poteka v ravnini, je z vozilom nenadoma zapeljala na smerno vozišče, namenjeno prometu vozil iz nasprotne smeri.

sreda, 26. november 2014 ob 10:23

Srečali so se starejši krajani Babincev in Noršincev

V soboto, 22. novembra, je v Zadružnem domu v Babincih, potekalo srečanje starejših krajanov Babincev in Noršincev. Srečanje je organizirala Občina Ljutomer v sodelovanju s KS Ljutomer.

sreda, 26. november 2014 ob 10:20

Obisk okrepčevalnice Mitra

V vrtcu Ljutomer smo se starejše skupine v okviru TS »Zdrav obrok za zdravje otrok« odločili ta mesec posvetiti zdravi prehrani.

sreda, 26. november 2014 ob 09:09