Zaključena prejšnja in pripravljena nova nogometna sezona

Številna priznanja in nagrade za ŠNK Radgona

Prlekija-on.net, petek, 22. julij 2016 ob 15:10
Oste Bakal in Danilo Kacijan

Oste Bakal in Danilo Kacijan

S podelitvijo pokalov, priznanj in nagrad za minulo sezono 2015/16 ter žrebom parov za nova ligaška ter pokalno tekmovanje, kar je potekalo v soboški Zvezdi, se je v okviru Medobčinske nogometne zveze Murska Sobota, tudi uradno "začela" nogometna sezona 2016/17. Predsednik MNZ MS Danilo Kacijan pa je ob žrebu podelil še pokale in žoge najboljšim v minuli sezoni. V 1. MNL MS so prva tri mesta zasedli: GMT Bogojina, Goričanka in Slatina. Bogojina je zmagala tudi v tekmovanju za fair-play. Najboljši strelec lige je bil Bojan Klemenčič (NK Slatina) z 21 zadetki. V 2. MNL MS so prva tri mesta zasedli: ŠD Cven, Mura veterani in Šalovci. Ekipa Mura veterani je zmagala tudi v tekmovanju za fair-play. Najboljši strelec lige je bil Žiga Smodiš (ŠD Cven) z 22 zadetki. V 1. MNL – mladinci je zmagala ŠK Radgona, ki je bila prva tudi v tekmovanju za fair-play, imela pa je tudi najboljšega strelca Denisa Kolariča z 31 zadetki. V 2. MNL – mladinci so slavili Odranci, ki so zmagali tudi v tekmovanju za fair-play in imeli najboljšega strelca. To je bil Stanislav Levačič s kar 33 zadetki. V kategoriji U17 je zmagala ŠNK Radgona, v U15 NŠ Mura, U13 Čarda (skupina A) in Farmtech Veržej (skupina B), v mladinskem pokalu pa prav tako Farmtech Veržej, ki je tesno 1:0, v finalu premagal ŠNK Radgona.

Nagrade, deset kakovostnih nogometnih žog "Adidas-Euro 2016" ter štiri pokale, ki so jih za dosežke za fair play dosegli mladinci in člani, je iz rok predsednika MNZ Murska Sobota Danila Kacjana, v imenu kluba prevzel član Upravnega odbora Oste Bakal, mladi nogometaš Denis Kolarič pa je prejel še posebni pokal in priznanje kot najboljši strelec U-19 (drugič v dveh letih), saj je v sezoni 2015/16 dosegel kar 31 zadetkov. Upajmo, da bo poslej zabijal tudi v članski ekipi, saj več nima pravice nastopanja za mladino.

Po opravljenem žrebu za tekmovanja v sezoni 2016/17, bodo nogometaši na območju MNZ Murska Sobota najprej odigrali 1. krog Pokala Slovenije, in sicer pred praznikom Marijinega vnebovzetja, v soboto in nedeljo, 13. in 14. avgusta. Med 28 ekipami, ki bodo igrale v 1. krogu pokalnega tekmovanja (v drugem se jim pridružijo še tri: Bogojina, Veržej in Beltinci), so štiri ekipe z območja Gornje Radgona.  In žreb je želel, da samo ekipa ŠNK Radgona B igra na domačem terenu, in sicer proti ŠD Ižakovci. Po drugi strani pa NK Apače, po lastni želji (najbrž zaradi velike maše) gostuje v Dokležovju. ŠNK Radgona in NK Radenci Slatina gostujeta v soboški Fazaneriji. Radenčani pri članski ekipi Mure, Radgončani pa pri veteranski ekip Mure. V mladinskem pokalnem tekmovanju v prvem krogu nastopa 14 ekip (v 2. kolu se pridružita še drugoligaša: Veržej in Mura) , med njimi pa tudi ŠNK Radgona in NK Radenci Slatina. Radgončani gostijo Beltince, Radenčani pa gostujejo pri Tromejniku na Kuzmi.

Prvi krog tekmovanj v obeh medobčinskih nogometnih ligah bo na sporedu teden dni pozneje, v soboto in nedeljo, 20. in 21. aprila. V I. MNL Murska Sobota, bo ŠNK Radgona gostila ekipo Aluvar Gančani, NK Radenci Slatina pa gostuje v Dokležovju. Neposredni sosedski derbi med Radgončani in Radenčani bo šele v 9. krogu, in sicer 15. oktobra na radgonskih Tratah. Zadnji krog je na sporedu 30. oktobra. V II. MNL Murska Sobota, bo NK Apače v 1. krogu (20.- 21.8), gostil Romo iz Vanče vasi, ŠNK Radgona B pa bo gostoval na Cankovi. Lokalni derbi med Apačami in ŠNK Radgona B, bo na sporedu v 8. krogu (8.10.) v Apačah, prvi del prvenstva pa se konča v nedeljo 16. oktobra. Mladinci ŠNK Radgona v 1. krogu (20.8.) gostujejo v Gančanih, NK Radenci Slatina pa gostuje pri Goričanki v Rogaševcih. Lokalni derbi med Radgončani in Radenčani bo že v 4. krogu (10.9.) v Radencih, prvi del prvenstva s 14 ekipami pa se konča šele 12.11.

Prvi krog 1. MNL MS (20. in 21. avgusta): Dokležovje – Slatina Radenci, Kema Puconci – ŠNK Bakovci, Serdica Kl. Šinko – Goričanka, ŠD Ižakovci – Šalovci, ŠNK Radgona – Aluvar Gančani, Hodoš – ŠD Cven. Prvi krog 2. MNL MS (20. in 21. avgusta): Lipa – ŠD NK Pušča, Apače – ŠD Roma, Tišina – Mura veterani, Cankova – ŠNK Radgona B, ŠD NK Rotunda bo prosta. Prvi krog Pokala MNZ MS/NZS (14. avgusta): Cankova – Šalovci, ŠD Cven – ŠD NK Pušča, Aluvar Gančani – Tišina, Serdica Kl. Šinko – Goričanka, Čarda – Tromejnik G-Sukič, ŠD Roma – Rakičan, Dokležovje – Apače, Avto Rajh Ljutomer – ŠNK Bakovci, NŠ Mura – Slatina Radenci, Lipa – Kema Puconci, Lesoplast Križevci – Hodoš, Mura veterani – ŠNK Radgona, Grad – ŠD NK Rotunda. V drugem krogu se pridružijo še ekipe: Farmtech Veržej, Lušt Beltinci in GMT Bogojina.


Več v Šport

Slovenska bakla v Ljutomeru

Slovenska bakla že ta teden v Prlekiji

ponedeljek, 15. april 2024 ob 16:15
Meteorplast ŠIC bar U15

Meteorplast ŠIC bar U15 državni podprvak

ponedeljek, 8. april 2024 ob 09:29