Predstavitev krsta mošta v vino v DOSOR-ju

Na dan godovanja svetega Martina, 11. novembra, je opoldne bil predstavljen krst mošta v vino na dementnem oddelku DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci. Delovna terapevtka Andreja Čuk je namreč povabila k sodelovanju prikaza skupinico prostovoljk in prostovoljcev, ki so to z veseljem opravili. Bil je pa to tudi ekumenski krst, kajti poleg »Mošteka« in »svetega Martina« je sodelovala tudi »sveta Martina«.

torek, 11. november 2014 ob 19:54

Slovesna sveta maša na Jeruzalemu ob prazniku Sv. Martina

Na zahvalno nedeljo, 9. novembra, je na Jeruzalemu v cerkvi Žalostne Matere Božje, potekala slovesna sveta maša ob prazniku sv. Martina, ki mošt spremeni v vino. Sveto mašo je daroval msgr. Izidor Veleberi, v spremstvu dekana in župnika Andreja Zrima ter tamkajšnjega župnika Janeza Mohoriča.

torek, 11. november 2014 ob 19:34

1. samostojni koncert Tamburaškega orkestra KD Ivan Kaučič Ljutomer z gosti

Prijazno vas vabimo, da si rezervirate petek, 21. novembra in pridete ob 19.00 uri v Dom kulture Ljutomer na 1. samostojni koncert Tamburaškega orkestra KD "Ivan Kaučič" Ljutomer z gosti.

torek, 11. november 2014 ob 09:47

2500 kilometrov po Poti Svetega Martina

Prav v tem času pred 11. novembrom, ko tudi na spletnih straneh »Prlekije« lahko beremo o že številnih Martinovanjih, ki bodo trajala vsekakor najmanj še do prihodnje nedelje, se lahko tega krščanskega svetnika spominjamo tudi kako drugače. A to lahko počnemo skozi vse leto in sicer z različnimi oblikami rekreacije (romanja, pohodništvo, teki, kolesarjenje, jezdenje…).

torek, 11. november 2014 ob 09:22

Pevke ljudskih pesmi iz štirih sosednjih far so letos zapele pri Mali Nedelji

V nedeljo, 9. novembra popoldne, se je v kulturnem domu pri Mali Nedelji odvilo tradicionalno srečanje ljudskih pevcev in godcev štirih sosednjih far: Sv. Tomaža, Juršincev, Sv. Jurija in Male Nedelje.

torek, 11. november 2014 ob 09:18

Krava Šeka povrgla trojčke

Čeprav je kmetij z živinorejo in prirejo mleka vse manj, pa kljub temu nekateri še vztrajajo in redijo krave molznice. Tako se še vedno z živino ukvarjata 75-letni Štefan in 72-letna Irinka Veren iz Vaneče v občini Puconci na Goričkem v Prekmurju.

ponedeljek, 10. november 2014 ob 17:20

Prinesli so prleški način martinovanja v prestolnico

Poklon jeseni in veselo druženje ob martinovanju z Vinarjem leta 2014 je spremljal pester kulturno-zabavni program in kot se za martinovanje spodobi, bogata vinsko-kulinarična ponudba. Posebnost letošnjega martinovanja v prestolnici je bilo martinovanje na prleški način.

ponedeljek, 10. november 2014 ob 17:04

Počilo tudi na relaciji Banovci - Veržej

Slabe pol ure po prometni nesreči na relaciji Ljutomer - Krapje, je na relaciji Banovci - Veržej prišlo še do ene prometne nesreče, kjer sta prav tako trčili osebni vozili. Prometna nesreča se je zgodila, ko je eden izmed voznikov zapeljal na nasprotni vozni pas ter trčil v nasproti vozeče vozilo. Pri tem sta se lažje telesno poškodovala voznika.

ponedeljek, 10. november 2014 ob 13:50

Pri trčenju nastalo za 43 tisoč evrov škode

V ponedeljek, 10. novembra, se je nekaj po 10. uri, na relaciji Ljutomer - Krapje zgodila prometna nesreča, kjer sta bili udeleženi dve osebni vozili. Nesreča se je zgodila na križišču cest Ljutomer - Krapje in Babinci - Krapje.

ponedeljek, 10. november 2014 ob 13:29

Lions klub Ljutomer vabi na gledališko predstavo »Boeing Boeing« Stevardese pristajajo

Lions klub Ljutomer je bil ustanovljen leta 2009. Trenutno šteje čez 30 članov. Od svoje ustanovitve pa do danes je izpeljal številne uspešne dobrodelne akcije, s katerimi so pomagali posameznikom in družinam, ki so se znašli v težki materialni stiski. Pomoč je bila namenjena predvsem otrokom, invalidom in starejšim osebam. Prvotno poslanstvo lionistov po celem svetu je pomoč slepim in slabovidnim, zato se tudi v Lions klubu Ljutomer pridružujejo zadanim ciljem.

ponedeljek, 10. november 2014 ob 09:11