Teden solidarnosti Rdečega križa Slovenije

Do konca tega tedna (1.- 7. november) poteka Teden solidarnosti Rdečega križa Slovenije. Tako se v teh dneh na vse pisemske pošiljke prilepi posebno doplačilno znamko v redno 17 centov, enako je pri nakupu železniške ali avtobusne vozovnice. Natisnjenih je namreč bilo 1,7 milijona doplačilnih poštnih znamk ter 25 tisoč doplačilnih vozovnic.

torek, 4. november 2014 ob 08:33

Koledar prireditev v občini Ljutomer november 2014

Vljudno vabljeni na številne prireditve v občini Ljutomer in okolici v novembru.

ponedeljek, 3. november 2014 ob 14:13

1. november - praznik vseh svetih

Na 1. november – praznik vseh svetih, se spominjamo tistih, ki jih več ni. Tistih, ki smo jih imeli radi, a so v nekem trenutku v preteklosti izgubili borbo z življenjem. Ob obisku groba, kjer je pokojnik pokopan, se tako vsaj za kratek čas spomnimo nanj, se poglobimo vase, seveda pa je obisk pokopališča tudi priložnost, da se srečamo z družinskimi člani, ki smo jih po vsej verjetnosti nazadnje videli ravno pred enim letom na istem mestu.

nedelja, 2. november 2014 ob 18:10

Obsojenka sežgana sredi Rakičana

V petek zvečer so sredi Rakičana in sicer v Dvorcu Rakičan zažgali obsojenko. Sojenje je bilo kratko, priče so podale izjave, ki so zelo bremenile obsojenko. Slednja pa kljub udarcem in puljenju nohtov, nikakor ni hotela priznati svoje krivde. Priče so jo krivile za zapeljevanje moških, neplodnost, za pripravo nedovoljenih napitkov, za izvajanje nedovoljenih aktivnosti z metlo, da se je kopala gola in da ima na prsih črno znamenje ter še za številna druga kazniva dejanja.

sobota, 1. november 2014 ob 21:41

Ljutomerčani z oslabljeno ekipo do zmage

Na praznični petek, 31. oktobra, se je na domačem igrišču odvila tekma 11. kroga 3. nogometne lige vzhod, kjer so Ljutomerčani gostili ekipo iz Čarde. Domača ekipa je iz prejšnjega kroga prišla na igrišče v okrnjeni zasedbi, saj so na tekmi v gosteh z nogometnim klubom Serdico Kl.Šinko ostali kar brez 2 branilcev, ker sta si oba prislužila direktno izključitev.

sobota, 1. november 2014 ob 17:19

Oktobrski rojstni dnevi v DOSOR-ju

Tradicionalno praznovanje rojstnih dni stanovalk in stanovalcev DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, ki so praznovali v oktobru, je bilo na programu zadnji četrtek tega meseca, 30.10.2014. V večnamenskem prostoru v pritličju doma ga je vodila zdravstvena delavka Leja Sabotin.

sobota, 1. november 2014 ob 11:10

Izobraževalna vaja treh gasilskih društev

Gasilsko društvo Boreci je v okviru meseca požarne varnosti in ob dnevu odprtih vrat gasilskega doma v Borecih v soboto, 25. oktobra, ob sodelovanju Gasilske zveze Križevci pri Ljutomeru pripravilo izobraževalno poučno teoretične gasilske vaje. Za te vaje so se odločili, da bi ostalim gasilcem in obiskovalcem prikazali nekaj več od klasičnih vaj. Šlo je za obsežne poučno izobraževalne vaje, kjer so morali gasilci tokrat pokazati malo več znanja, izkušenj in spretnosti, kot drugač ...

sobota, 1. november 2014 ob 07:43

V Ljutomeru sta potekala turnirja v namiznem tenisu

V soboto, 25. oktobra, se je z uvodnim turnirjem v Ljutomeru začela serija turnirjev za jakostno lestvico Republike Slovenije za veterane in rekreativne igralce. Domačini so kot vsa leta doslej tudi letos odlično pripravili prizorišče tekmovanja in ob prijetnem vzdušju ter domačih specialitetah pričakali goste iz vse Slovenije.

petek, 31. oktober 2014 ob 23:20

V občini Razkrižje so odpravljali posledice poplav

Septembrsko močno in pogosto deževje ter poplave reke Ščavnice, so v Razkriškem kotu pustile za seboj veliko razdejanje. Pri gibinskem »najvišjem slapu v Pomurju« je deroča voda naredila svojo strugo, sedaj mimo slapa in potočnega mlina. Čez nekaj dni je voda odtekla, za njo pa je ostalo razdejanje z naplavljenimi odpadki in vejevjem.

petek, 31. oktober 2014 ob 10:42

Noč čarovnic v Gančanih

Društvo za trajnostni razvoj Perika Gančani, ki deluje že tretje leto, je v četrtek, 30. oktobra, v dvorani Športno rekreacijskega centra Gančani za najmlajše pripravilo noč čarovnic »Halloween«, kajti na tak način so predvsem mladi začutili duh noč čarovnic.

petek, 31. oktober 2014 ob 08:08