Pionirji PGD Boreci na Državnem mladinskem tekmovanju v Kopru

Uvrstitev na državno tekmovanje je za društvo velik uspeh

Prlekija-on.net, ponedeljek, 13. junij 2016 ob 20:30
Pionirji PGD Boreci na tekmovanju v Kopru

Pionirji PGD Boreci na tekmovanju v Kopru

V nedeljo 12.6.2016 se je v Kopru odvijalo Državno mladinsko gasilsko tekmovanje, na katerega so se uvrstili najmlajši člani PGD BORECI, ki pa so v tem letu prestopili v kategorijo mladincev. Tako so nas na državnem tekmovanju zastopali pionirji v popolnoma novi pomlajeni postavi, katere najmlajša člana štejeta 6 let. Naši pionirji so se tekmovanju izredno potrudili in uspešno izvedli svoje naloge in sicer so se pomierili v vaji z vedrovko, v štafeti in vaji razvrščanja in za seboj pustili kar 20 ekip.

Uvrstitev na državno tekmovanje je za društvo velik uspeh, kajti zavedamo se, da je v Sloveniji preko 1.300 gasilskih društev organiziranih v 17 regij, na samem državnem tekmovanju pa lahko nastopajo le najboljše tri ekipe iz vsake regije.Mnogo Gasilskih zvez in še več gasilskih društev ni imelo niti ene tekmovalne enote na državnem tekmovanju, naše društvo pa je v letošnjem letu imelo ekipo na državnem tekmovanju na kar smo izjemno ponosni. Za takšen uspeh pionirjev pa sta  poleg samih tekmovalcev zaslužna tudi  mentorja David in Katja Mertuk, ki sta veliko časa in truda vložila v pripravo na tekmovanje. Na vajah je na  otroke prenašal svoje znanje in izkušnje tudi poveljnik GZ Križevci Milan Antolin.

Na težko pričakovano dolgo pot proti Kopru smo se minulo nedeljo odpravili z velikimi pričakovanji in radovednostjo z avtobusom že ob 6.uri zjutraj. Z vmesnimi postanki in gasilsko malico je naša pot proti obali hitro minila. Na poti smo naše pionirje spremljali starši in prijatelji, v podporo in motivacijo sta z nami z veliko dobre volje potovala tudi predsednik komisije za mladino pri Gasilski zvezi Križevci g. Denis Čuk in predsednik Gasilske zveze g. Drago Rakuša, iz Kopra pa se je proti domu z nami vračal tudi podpredsednik Gasilske zveze Slovenije in član našega društva g. Milan Antolin, ki je izrazil zadovoljstvo nad tem, da je na tekmovališču lahko spremljal veščine in spretnosti pionirjev našega gasilskega društva.

Pionirjem in mentorjema iskreno čestitamo za uspešno zastopanje našega društva na državnem tekmovanju.

Renata Slavinec Berden


Več v Kultura in izobraževanje