Slapnik imenovan za državnega sekretarja v kabinetu predsednika vlade

Na nedavnem kamenskem posvetu glede pričetka razvoja socialnega podjetništva na območju ljutomerske občine, o čemer smo že poročali, se je županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba, srečala, temeljito pogovorila in skupaj s predstavnico MCP-PC NVO, so.p. Nino Stegmüller tudi podpisala pismo o nameri glede razvoja te socialno-gospodarske panoge v lokalni skupnosti.

petek, 3. oktober 2014 ob 17:58

Pričela se bo gradnja vrtca v Cezanjevcih

V petek, 3. oktobra, je županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba, v Cezanjevcih podpisala pogodbo z izvajalcem gradbenih del za gradnjo vrtca v Cezanjevcih. Izgradnja vrtca naj bi bila zaključena v začetku julija 2015.

petek, 3. oktober 2014 ob 17:39

Ekipa OZRK Gornja Radgona 7. na državnem preverjanju usposobljenosti ekip PP

V Kopru je 27. septembra potekalo letošnje 20. jubilejno državno preverjanja usposobljenosti ekip prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa Slovenije.

petek, 3. oktober 2014 ob 08:50

Payal, vse najboljše za te!

Mladinski center Prlekije-Pokrajinski center NVO, socialno podjetje je od petka dalje bogatejše za dve novi članici. V člansko knjigo organizacije sta se na svečan način vpisali pod zaporedno številko 700 in 701 Rashmi Bhuptani iz Bangaloreja ter Payal Bhuptani iz Mumbaja (obe iz Indije). Pred podpisom je Payal izvedla izredno zanimivo potopisno predstavitev MOJA INDIJA v angleškem jeziku, za odličen sprotni prevod v slovenščino je poskrbel mladinski aktivist iz Ljutomera Samo Janežič. ...

petek, 3. oktober 2014 ob 08:38

Že 65 let hodita zakonca Drago in Frančiška Cimerman iz Ljutomera po isti poti

V zgodovini prleške prestolnice Ljutomera in župnije Ljutomer se še ni zgodil dogodek, kot je 65 let poroke, kot sta se to učakala zakonca Drago in Frančiška Cimerman iz Ljutomera. Redkim zakonskim parom je dano, da bi se učakali tako visokega življenjskega dogodka, to je 65 let skupnega zakona.

četrtek, 2. oktober 2014 ob 08:56

»Moje risbe in vezenine« v Banja Luki

Osebi in svojem delu magistra kiparstva, akademska slikarka SašaBezjak izGornje Radgone pravi: »...Svojoumetniško pot sem začela kot slikarka. Vendar sem vedno čutilaprostor kot posebno kategorijo in spoznala kiparstvo kot tistomožnost, ki mi omogoča izražati se v njem. Pri kiparskem izražanjuse počutim bolj svobodna, akademsko neobremenjena. To mi omogočaizraziti prvinskost, ki jo cenim pri otrocih, duševno oviranihosebah in naravnih ljudstvih. V svojem raziskovanju sem utrla potrazvoju ...

četrtek, 2. oktober 2014 ob 08:49

Slomškova nedelja v Ljutomeru

V nedeljo, 28. septembra, na Slomškovo nedeljo, smo v cerkvi sv. Janeza Krstnika v Ljutomeru, obhajali spomin na Slomškovo smrt, saj je Slomšek umrl 24. septembra 1862. Ko je umiral, je imel ob bolniški postelji podobo žalostne Matere Božje, ki je bila njegova velika tolažba in upanje ob odhodu v nebesa.

četrtek, 2. oktober 2014 ob 08:42

Podpisali pogodbo za izgradnjo pločnika na Kamenščak

V sredo, 1. oktobra, je v Mestni hiši potekal podpis pogodbe za izgradnjo pločnika na Kamenščak. V projektu gre za izgradnjo 750 metrov dolgega odseka pločnika ob regionalni cesti R3-173, sočasno s katerim se bo zgradila tudi javna razsvetljava.

četrtek, 2. oktober 2014 ob 08:351

Čebelji red v občinski svet

Osnova na kateri ZELENA KOALICIJA želi soustvarjati prihodnost, je trajnostni razvoj, ob zagotavljanju najmanjšega možnega vpliva na okolje in iz te soodvisnosti izhajajoča kakovost življenja. Na trajnostni razvoj vplivajo zlasti trije dejavniki: ekonomske razmere v družbi, družbeno-socialni odnosi in okoljevartsveni vplivi.

sreda, 1. oktober 2014 ob 23:00

Vabilo in zahvala ob zaključku kampanje

Drage krajanke in krajani KS Ljutomer,KS Ljutomer je največja krajevna skupnost v naši občini in krajevna skupnost, iz katere prihajam tudi sam. Zato sem se odločil, da se z vami srečam na malce drugačen način. In sicer, v objemu narave in kulturne dediščine, na prostem, ob spremljavi odlične glasbe. Dobimo se ta petek, 3. oktobra, ob 16. uri na hipodromu Ljutomer. Po kratki predstavitvi in pogovoru bomo prisluhnili odličnemu domačemu glasbeniku – Samu Budni.Prijazno vabljeni & ...

sreda, 1. oktober 2014 ob 23:00