V neredih pred tekmo v Mariboru poškodovan tudi policist

Tekmo Lige prvakov med ekipama NK Maribor in Chelsea FC iz Velike Britanije si je ogledalo okoli 12.500 gledalcev, od tega okoli 2.000 pripadnikov navijaške skupine "Viole", nameščenih na južni tribuni in okoli 650 gostujočih navijačev, nameščenih na severni tribuni ter okoli 200 gostujočih navijačev nameščenih na tribuni zahod.

četrtek, 6. november 2014 ob 16:30

Pri Sv. Juriju ob Ščavnici potrdili mandate županu Miroslavu Petroviču in članom OS

Na konstitutivni seji novoizvoljenega občinskega sveta občine Sv. Jurij ob Ščavnici, katero je vodil najstarejši svetnik Anton Postružnik, so v sredo, 5. novembra, svetniki soglasno potrdili mandate članom občinskega sveta in županu Miroslavu Petroviču, kateri je v drugem krogu županskih volitev z le 7 glasovi večine, premagal Antona Slano.

četrtek, 6. november 2014 ob 13:55

Velik Chelsea brez zmage v Ljudskem vrtu

Na prepolnem in v fantastičnem vzdušju obarvanem Ljudskem vrtu, je Mariborčanom uspelo nekaj neverjetnega. Po porazu v Londonu s 6:0 jim je na domačih tleh uspelo skoraj nemogoče. Zadetek za vodstvo proti Chelseaju, na koncu pa izenačen izid tekme proti evropskim velikanom iz Londona.

četrtek, 6. november 2014 ob 11:37

SURS praznoval 70-letnico delovanja

Statistični urad Republike Slovenije (SURS) je skupno s Statističnim društvom Slovenije organiziral 24. statistično posvetovanje – statistični dan 2014 s katerim je obeležil sedemdesetletnico svojega delovanja. Letošnji statistični dan, ki je potekal 22. oktobra v Kongresnem centru Brdo je bil namenjen mladim.

četrtek, 6. november 2014 ob 09:00

Škofijsko romanje ministrantov

V soboto, 25. oktobra, so se ministranti in ministrantke murskosoboške škofije v spremstvu spremljevalcev, odpravili na romanje v Ljubljano, izmed katerih je bilo tudi 14 ministrantov iz ljutomerske župnije, katere je spremljal kaplan Zoran Car. Zbralo se jih je kar za štiri velike avtobuse. Na romanju jih je spremljal tudi škof Peter Štumpf. Na poti do Ljubljane so prepevali mladinske pesmi in molili rožni venec, saj smo v mesecu rožnega venca.

četrtek, 6. november 2014 ob 08:40

Obnovljen gornjeradgonski Špital

V obmejnem mestu Gornja Radgona, ki je tudi sejemsko mesto, se ponašajo s številnimi naravnimi in kulturnimi zanimivostmi, kamor sodi zgradba Špital, ki stoji nekaj metrov stran od cerkve. Po pisnih virih naj bi bil Špital zgrajen davnega leta 1614.

četrtek, 6. november 2014 ob 08:281

V soboto bomo v Ljutomeru kuhali tačovico

Se še spomnite nekoč izredno priljubljene juhe iz svinjskih nogic? V Prlekiji ji pravimo tačovica. In to soboto, 8. novembra, se boste lahko pomerili v kuhanju te juhe v sklopu Martinovanja v Ljutomeru, ki ga organizira družba Vaščanka Ljutomer.

torek, 4. november 2014 ob 09:26

Dvajset let uspešnega delovanja ptujsko-ormoških rogistov

V okviru Zveze lovskih družin Ptuj-Ormož že več kot 20 let na področju ohranjanja in negovanja lovske glasbe skrbijo rogisti. Gre za utečeno lovsko glasbeno skupino, ki nastopa na vsakoletnih srečanjih lovskih pevskih zborov in rogistov Slovenije. Za seboj imajo torej bogato in plodno 20-letno delovanje za kar so prejeli številna pohvale, priznanja in druga lovska odličja.

torek, 4. november 2014 ob 08:37

Teden solidarnosti Rdečega križa Slovenije

Do konca tega tedna (1.- 7. november) poteka Teden solidarnosti Rdečega križa Slovenije. Tako se v teh dneh na vse pisemske pošiljke prilepi posebno doplačilno znamko v redno 17 centov, enako je pri nakupu železniške ali avtobusne vozovnice. Natisnjenih je namreč bilo 1,7 milijona doplačilnih poštnih znamk ter 25 tisoč doplačilnih vozovnic.

torek, 4. november 2014 ob 08:33

Koledar prireditev v občini Ljutomer november 2014

Vljudno vabljeni na številne prireditve v občini Ljutomer in okolici v novembru.

ponedeljek, 3. november 2014 ob 14:13