V vrtcu Mala Nedelja spoznavali albanski jezik

V vrtcu Mala Nedelja, v skupini 4 – 6 let ta mesec podrobneje spoznavamo našo državo, sosednje države, njihove zastave, simbole in jezik. Vse to smo združili pod tematski sklop »Jezik in kultura z roko v roki«.

petek, 19. september 2014 ob 17:03

Naprej z Olgo in neodvisno listo! Program in obiski po krajevnih skupnostih.

V 4 LETIH SMO ZA 4-KRAT PRESEGLI OBLJUBE.PREDSTAVLJAMO 9 USMERITEV IN 41 KONKRETNIH OBLJUB ZA NASLEDNJA ŠTIRI LETA

petek, 19. september 2014 ob 07:03

Socialno podjetništvo tudi v Prlekiji

V petek, 19. septembra s pričetkom ob 18. uri bodo v skupnem sodelovanju Slovenskega foruma socialnega podjetništva, Občine Ljutomer in Mladinskega centra Prlekije-PC NVO, so.p. organizirali na Spodnjem Kamenščaku 23 zanimiv posvet o socialnem podjetništvu.

četrtek, 18. september 2014 ob 22:54

Vrtnarstvo Klement iz Cvena

V dvajsetem letu delovanja se Vrtnarstvo Klement iz Cvena predstavlja v prenovljeni podobi. Zaključujejo investicijo, ki je devetim stalno zaposlenim omogočila sodobno in prijaznejšo delovno okolje ter večjo ponudbo strankam, ki jih obiščejo na sedežu podjetja.

četrtek, 18. september 2014 ob 14:29

Županja Olga Karba bo v Ljubljani prejela certifikat »Mladim prijazna občina«

V lanskem letu je bila v Mariboru podelitev certifikatov s katerimi se v nacionalnem slovenskem merilu po zahtevnih razpisnih pogojih nagrajujejo lokalne skupnosti, ki vzorno vključujejo v svoje dejavnosti mlade in izvajajo aktivnosti na vseh področjih ki se tičejo mladih.

četrtek, 18. september 2014 ob 12:00

Minister Židan na neuradnem obisku na najbolj prizadetih območjih v občini Ljutomer

V sredo, 17. 9. 2014, je na povabilo kandidata za župana občine Ljutomer Franja Karlovčeca najbolj prizadeta območja obiskal minister za kmetijstvo in okolje mag. Dejan Židan. Skupaj z direktorjem Kmetijsko gozdarske zbornice Francem Režonjem in krajani Sp. Krapja si je ogledal kmetijo Kelenčevih na Sp. Krapju, Babince in poplavljene kmetijske površine v Noršincih.

četrtek, 18. september 2014 ob 10:46

Slavnostna prireditev ob 16. prazniku Občine Križevci

Leto je naokrog in Občina Križevci je zopet praznovala. Že šestnajstič so se, kot vsako leto do sedaj, znova zvrstili številni dogodki, vsi v počastitev praznika Občine Križevci. Vrhunec praznovanja je bila slavnostna prireditev s podelitvijo občinskih priznanj in kulturnim programom.

sreda, 17. september 2014 ob 20:48

Proslava ob zaključitvi projekta energetske sanacije OŠ Križevci

V petek, 12. septembra 2014, je v prostorih OŠ Križevci potekala slovesnost, ki je oznanila, da je na na naši šoli zaključen projekt energetske sanacije, s katero je šola postala energetsko varčnejša. Na proslavi so sodelovali učenci osnovne šole ter vrtca. Nekateri nastopajoči učenci so v programu izpostavili, kako so doživljali prenovo šole, saj so med poukom kdaj pa kdaj videli delavce, ki so preoblačili šolo v novo fasado, kar lep čas je moralo biti igrišče za 1. triado zaprto ...

sreda, 17. september 2014 ob 12:59

Žegnanje na Zgornjem Krapju

V nedeljo, 14. septembra 2014, na praznik povišanja svetega križa, je na Zgornjem Krapju potekalo tradicionalno vaško žegnanje. Tik ob cesti iz Ljutomera v Veržej, kjer stoji neogotska kapela, se vsako leto zberejo številni vaščani, vendar je zaradi slabega vremena, letos žegnanje potekalo v prostoru gasilskega doma.

sreda, 17. september 2014 ob 10:20

Škofijsko romanje v Ludbreg pri Varaždinu

V Ludbreg pri Varaždinu, na 5. slovensko-hrvaško romanje in srečanje dveh sosednjih narodov, je kljub oblačnemu in deževnemu vremenu v soboto, 6. septembra 2014, priromalo nekaj deset tisoč vernikov iz Slovenije in Hrvaške, med katerimi so bili tudi verniki iz ljutomerske župnije v spremstvu dekana in župnika Andreja Zrima, ki vsako leto poromajo na hrvaško božjepotno svetišče Predragocene Kristusove krvi v Ludbregu pri Varaždinu, na prizorišče evharističnega čudeža, ki se ...

sreda, 17. september 2014 ob 09:37