Ultra silvam, grof Drakula in Fse kaj lazi

Kaj imata skupnega razvpiti ljubitelj življenjske tekočine in tradicionalna prleška glasbena uspešnica? Doslej verjetno ne prav veliko. Upravičeno dvomimo, da je znani »tralala« kdaj zazvenel zelo blizu temačnih soban gradov gospoda, ki zaradi svojega plašča nesmrtnosti bojda še vedno preži na koktajle svojih najljubših krvnih skupin. Od prvih dni letošnjega oktobra bo drugače. Srečala se bosta transilvanski in grški mit: zmajev sin Drakula in mitološki pevec Orfej.

sobota, 4. oktober 2014 ob 11:381

Čarovnice bodo rajale pri mostu v Črncih z Nedo Ukraden

Ob čarovniško obarvanem in močno začaranem mostu, na reki Muri v Črncih, bodo čarovnice čarale, v petek, 31. oktobra, od 10. ure dalje. S celodnevnim programom in bogatimi dobrotami se lahko poveselite z nami.

sobota, 4. oktober 2014 ob 09:35

Avtomobil prebil ograjo in končal na dvorišču hiše

V petek, 3. oktobra, dopoldan, se je v Ljutomeru zgodila nekoliko nenavadna prometna nesreča. Voznik osebnega avtomobila je namreč na ulici Slavka Osterca, kjer je cesta povsem ravna, zapeljal s ceste in končal na travnati površini ob hiši.

sobota, 4. oktober 2014 ob 09:31

Koledar prireditev v občini Ljutomer oktober 2014

Vljudno vabljeni na številne prireditve v občini Ljutomer in okolici v oktobru.

petek, 3. oktober 2014 ob 23:06

Puchova poslovna cona ima novega investitorja

V sredo, 2. oktobra, je bila podpisana pogodba o prodaji zemljišča v Puchovi poslovni coni v Ljutomeru, ki je bilo prodano investitorju na javni dražbi za 157.092,30 evrov brez DDV, in sicer v izmeri 2,3 od skupaj 6,5 hektarjev površin, ki so na voljo.

petek, 3. oktober 2014 ob 22:071

Blagoslov obnovljenih kipov v veržejski cerkvi

Letošnji farni žegnanjski praznik svetega Mihaela, se bo posebej zapisal v župnijsko kroniko, kajti bilo je zelo praznično. Veržejska župnijska cerkev je bila v zadnjem času ob pomoči vernikov obnovljena. Notranjost cerkve pa bosta odslej krasila podobo svetega Mihaela še obnovljena kipa.

petek, 3. oktober 2014 ob 20:42

Razstava ob občinskem prazniku

»Od pesmi do slike« je naslov letošnje 10. likovne kolonije, ki jo pripravljamo v sodelovanju z Javnim skladom Republike Slovenije za kulturne dejavnosti, Občino Gornja Radgona in KULTPROTUR-om. Ker beležimo letos 110 let rojstva Edvarda Kocbeka, pisatelja, pesnika in politika in 80 let izida njegove prve pesniške zbirke "Zemlja", smo letošnjo kolonijo posvetili prav njemu.

petek, 3. oktober 2014 ob 20:28

Slapnik imenovan za državnega sekretarja v kabinetu predsednika vlade

Na nedavnem kamenskem posvetu glede pričetka razvoja socialnega podjetništva na območju ljutomerske občine, o čemer smo že poročali, se je županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba, srečala, temeljito pogovorila in skupaj s predstavnico MCP-PC NVO, so.p. Nino Stegmüller tudi podpisala pismo o nameri glede razvoja te socialno-gospodarske panoge v lokalni skupnosti.

petek, 3. oktober 2014 ob 17:58

Pričela se bo gradnja vrtca v Cezanjevcih

V petek, 3. oktobra, je županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba, v Cezanjevcih podpisala pogodbo z izvajalcem gradbenih del za gradnjo vrtca v Cezanjevcih. Izgradnja vrtca naj bi bila zaključena v začetku julija 2015.

petek, 3. oktober 2014 ob 17:39

Ekipa OZRK Gornja Radgona 7. na državnem preverjanju usposobljenosti ekip PP

V Kopru je 27. septembra potekalo letošnje 20. jubilejno državno preverjanja usposobljenosti ekip prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa Slovenije.

petek, 3. oktober 2014 ob 08:50