Obiskale bližino sosednje Madžarske

V DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, deluje kar pet skupinstarejših za samopomoč, ki jih imenujejo prijateljske skupine. Vodijo jih: Andreja Klemenčič, Klaudija Zemljič, Andreja Čuk Singatheh, Stanka Fras,Marija Erveš,Helena Maguša Stanek,Suzana Divjak,Mojca Kumlanc in Irena Jančar. Člani prijateljskih skupin (Izvir, Zarja, Večerna zarja, Pomlad,Fortuna) pa se srečujejo običajno enkrat tedensko. Trenutno seizobraževanja za to področje dela s starejšimi udeležujeta šedve ...

petek, 26. september 2014 ob 16:09

Likovna razstava Marjane Kmet v DOSOR-ju

V domu starejših občanov DOSOR v Radencih, je bila dne 24. 9. 2014 otvoritev razstave slikarke Marjane Kmet iz Velike Polane. Barvita razstava  je postavljena iz treh ciklov slik: Pravljice, Dvor ribjega kralja in Cvetje v jeseni.  Umetnico je predstavila slikarka in organizatorka razstav v Dosor-ju, Tatjana Mijatović, ki je o Kmetovi povedala:

petek, 26. september 2014 ob 13:21

Z izkušnjami v nove izzive!

Dolžan ni samó, kar veléva mu stan,kar môre, tó móž je storiti dolžán! (S. Gregorčič)

petek, 26. september 2014 ob 11:23

Zagorelo ob dimniku na podstrešju stanovanjske hiše

V četrtek, 25. septembra, nekaj po 10. uri, je zagorelo ob dimniku na podstrešju stanovanjske hiše na Spodnjem Kamenščaku. Požar so pogasili gasilci PGD Ljutomer in Spodnji Kamenščak.

četrtek, 25. september 2014 ob 17:30

Ena, dva - igriva košarka

Košarkarska zveza Slovenije (KZS) na območju celotne države izvaja projekt "Igriva košarka", katerega namen je predstaviti to popularno in razširjeno igro z žogo otrokom v starosti štiri do devet let in jih spodbuditi, da se s košarko začnejo ukvarjati že v zgodnjem otroštvu.

četrtek, 25. september 2014 ob 12:48

Dijakinje GFML prejemnice Krkine nagrade

V petek, 19. septembra, je v Novem mestu potekala slavnostna podelitev Krkinih nagrad za leto 2014. Krkino nagrado so si pridobile tudi dijakinje Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer, z raziskovalno nalogo Vrednotenje interakcij (bioloških) makromolekul z encimsko imunskimi testi.

četrtek, 25. september 2014 ob 12:27

Prvi jesenski dan in tržnica v vrtcu Sonček

23. septembra obeležujemo prvi jesenski dan. Tudi v vrtcu Sonček Sveti Jurij ob Ščavnici smo ga obeležili na poseben način. V avli osnovne šole smo pripravili jesensko tržnico. Otroci so od doma prinesli najrazličnejše domače sadje (jabolka, hruške, slive, grozdje,…) in gumbe. Najstarejši otroci iz 7. skupine, so letos bili organizatorji celotne tržnice, zato so pripravili cenike za sadje, izdelali pa so si tudi lične denarnice iz starih koledarjev. Pripravili so blagajne in ...

sreda, 24. september 2014 ob 22:02

Magi osvojil 4 zlate medalje na 24. balkanskem prvenstvu v atletiki za veterane

V Bukarešti se je končalo tridnevno 24. balkansko prvenstvo v atletiki za veterane. To je prvenstvo na katerem lahko nastopijo atleti starejši od 35 let. V starostnih kategorijah po pet let je skupno nastopilo 643 atletov iz 13 držav. Slovensko zastopstvo je štelo 35 tekmovalcev, ki so tekmovali v 29 disciplinah in skupno osvojili 79 medalj.

sreda, 24. september 2014 ob 21:55

Policisti prijeli osumljence velike tatvine

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Murska Sobota, policisti PP Gornja Radgona in PP Ljutomer so 20. 9. 2014 obravnavali dve kaznivi dejanji velike tatvine in kaznivo dejanje preprečitve uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi. Storitve kaznivih dejanj so utemeljeno osumljeni 52- in 34-letni državljan Madžarske in 18-letna državljanka Slovaške.

sreda, 24. september 2014 ob 14:361

Srečanja županskega kandidata Franja Karlovčeca s krajani po KS

Srečanja s krajankami in krajani po posameznih krajevnih skupnostih so že v polnem teku. Prijetno presenečen nad podporo in spodbudnimi besedami občanov nadaljujemo z obiskovanjem naših vaši.

sreda, 24. september 2014 ob 12:39