Gasilci iz Križevcev pri Ljutomeru bogatejši za gasilsko vozilo

Čeprav gre za nekoliko starejše vozilo so le-to lepo preuredili za potrebe društva in širše Gasilske zveze Križevci pri Ljutomeru

Jože Žerdin, nedelja, 22. maj 2016 ob 21:02
Novo gasilsko vozilo PGD Križevci pri Ljutomeru

Novo gasilsko vozilo PGD Križevci pri Ljutomeru

Gasilsko društvo Križevci pri Ljutomeru se je odločilo za posodobitev voznega parka, predvsem z namenom, da bi lažje in hitreje posredovali ob požarih in drugih elementarnih naravnih nesrečah. Za nakup gasilskega vozila GVC 24/50 je bilo veliko naporov in projektov dokler križevski gasilci vozila niso pripeljali v gasilsko garažo v Križevce. Čeprav gre za nekoliko starejše vozilo so le-to lepo preuredili za potrebe društva in širše Gasilske zveze Križevci pri Ljutomeru.

Vozilo so kupili pri gasilcih v Gorenji vasi, opremljeno je s 5 tisoč litrov požarne vode, dvema dihalnima izolirnima aparatoma, s penilom, visokotlačno črpalko, prvo pomočjo in drugo gasilsko opremo, ki jo gasilci potrebujejo pri svojem delu. Za društvo je bil nakup vozila velik izziv in hkrati obveza, da bodo poslej lažje krotili rdečega petelina. Za nakup gasilskega vozila so odšteli 17 tisoč evrov, od tega jim je na pomoč s 40 odstotki sredstev priskočila Občina Križevci, ostali delež pa je društvo primaknilo iz svoje društvene blagajne.

Novo gasilsko pridobitev so križevski gasilci občanom prikazali v središču Križevcev. Gasilcem so k novi pridobitvi čestitali župan občine Križevci mag. Branko Belec, predsednik Gasilske zveze Križevci pri Ljutomeru Drago Rakuša in poveljnik križevske gasilske zveze Milan Antolin. Blagoslov vozila je opravil župnik župnije Križevci pri Ljutomeru Štefan Vinkovič.


Več v Kultura in izobraževanje