Sara Novak in Aleš Pokrivač končala tekmovanje na Portugalskem

Člana Ljutomerske Karate sekcija pri TVD Partizan Sara Novak in Aleš Pokrivač sta za mladinsko reprezentanco Slovenije nastopala na mladinskem evropskem prvenstvu na Portugalskem. Na prvenstvu v Lizboni, ki traja tri dni, nastopa 841 tekmovalcev iz 46 držav.

nedelja, 9. februar 2014 ob 10:15

Odprte oblike (slike in grafike) Lojzeta Logarja

Na predvečer slovenskega kulturnega praznika – 8. februar – je bila v galeriji Kulturnega doma v Gornji Radgoni odprta razstava slik in grafik prof. Lojzeta Logarja, akademskega slikarja, ki trenutno živi in ustvarja v Izoli. Dela na razstavi so iz zasebne zbirke Radeta Bakračevića iz Radenec.

nedelja, 9. februar 2014 ob 09:52

Prešernov pohod na Jeruzalem

Planinsko društvo Ljutomer, ki ga vodi njen predsednik Ivan Kraljič je v soboto, 8. februarja, prav na slovenski kulturni praznik pripravilo zimski Prešernov pohod na Jeruzalem. Planinsko društvo Ljutomer tovrstni Prešernov pohod pripravlja za pohodnike in ljubitelje narave že vrsto let.

sobota, 8. februar 2014 ob 23:27

Reka Ščavnica narašča v svoji strugi

Potem, ko so zadnje dni vremenske ujme malo ponehale in je prišla otoplitev z južnim vetrom, so v soboto, 8. februarja, gladine rek vode v celotni Sloveniji narasle in še naraščajo.

sobota, 8. februar 2014 ob 18:12

Točko o proračunu obravnavali več kot dve uri

V Ljutomeru je v sredo, 5. februarja, potekala 21. redna seja Občinskega sveta Občine Ljutomer, kjer so med drugim obravnavali tudi dopolnjen predlog Odloka o proračunu za leto 2014, ki pa ga, kot smo že poročali, niso sprejeli.

sobota, 8. februar 2014 ob 15:2116

Občinska proslava v počastitev kulturnega praznika v Križevcih

V organizaciji Kulturnega društva in Občine Križevci pri Ljutomeru je v petek, 7. februarja, na predvečer slovenskega kulturnega praznika, ki je posvečen pesniku Francetu Prešernu, v Dvorani kulturnega doma v Križevcih potekala osrednja občinska slovesnost.

sobota, 8. februar 2014 ob 14:241

Miklošičeva nagrada za Komorni zbor Orfej

Občina Ljutomer je v petek, 7. februarja, ob slovenskem kulturnem prazniku, pripravila prireditev s podelitvijo Miklošičeve nagrade in priznanj. Nagrado in priznanja je podelila županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba.

sobota, 8. februar 2014 ob 09:034

V požaru za okrog 5 milijonov evrov škode

Policija je bila v petek, 7. februarja, ob 23.34 obveščena, da na Osojnikovi ulici na Ptuju gori objekt centralnih delavnic Slovenskih železnic. Na kraj so bili napoteni gasilci in policisti.

sobota, 8. februar 2014 ob 08:48

Po Kozjanskem od Sotle do Gračnice

Danes (7. februarja) dopoldne ob 10. uri so se v Sedlarjevem na Kozjanskem, ob meji s sosednjo Hrvaško, zbrali pohodniki letošnjega že 40. spominskega pohoda po poteh slavne XIV. divizije, ki je v noči s 6. na 7. januar 1944 pri tem kraju stopila na tla tedanjega »nemškega Reicha«. Letošnji pohodniki so pohod pričeli ob 11. uri, zaključili pa ga bodo v nedeljo, 9. februarja, ob 11. uri pri spomeniku padlemu narodnemu heroju Iliji Badovincu v dolini Gračnice pri Rimskih Toplicah ...

petek, 7. februar 2014 ob 13:56

Notranjska se ljutomerskim gasilcem iskreno zahvaljuje za pomoč

Danes smo v Prlekijo prejeli klic iz Notranjske, kamor so na pomoč priskočili tudi ljutomerski gasilci. Prebivalci Notranjske so se ob tem iskreno zahvalili ljutomerskim gasilcem za požrtvovalno in nesebično pomoč, katero so izkazali ob njihovi nesreči. Svoje delo na terenu so opravili več kot korektno in dobro.

petek, 7. februar 2014 ob 13:241