Nasilje nad starejšimi se povečuje

V četrtek, 22. novembra, je v prostorih Pokrajinske in študijske knjižnice v Murski Soboti, potekala okrogla miza z naslovom »Nasilje nad starejšimi«, ki sta jo organizirala Center za socialno delo Gornja Radgona in Murska Sobota, z namenom razprave ter oblikovanja nadaljnje prakse pri obravnavi nasilja, ki je v današnjem času še posebej pereč problem.

sobota, 24. november 2012 ob 08:57

Vinopiri na osvajalskem pohodu

Plan9 svoj sveži film Vinopiri: Krvni davek že prijavlja na filmske festivale po svetu in načrtuje številne projekcije po Sloveniji. Za pokušino vam predstavljamo prvi napovednik za Krvni davek.

petek, 23. november 2012 ob 23:391

Trčil v nekdanjo partnerico ter pobegnil

V četrtek, 22. novembra, ob 13.25, je Operativno-komunikacijski center Policijske uprave Maribor prejel obvestilo o prometni nesreči na cesti Trnovska vas - Lenart v Slovenskih goricah.

petek, 23. november 2012 ob 18:331

V Stročji vasi pripravili tržnico srednjih šol

Svetovalne delavke osnovnih šol, so v petek, 23. novembra, v telovadnici OŠ Stročja vas, pripravile tržnico srednjih šol. Tržnice so se udeležili učenci 9. razredov iz OŠ Veržej, OŠ Križevci, OŠ Razkrižje, OŠ Ivana Cankarja Ljutomer, OŠ Mala Nedelja, OŠ Janka Ribiča Cezanjevci in OŠ Stročja vas.

petek, 23. november 2012 ob 18:232

Čebelje dopoldne v vrtcu Cezanjevci

V novembru so nam učenci, ki obiskujejo čebelarski krožek z učiteljico Jasno Lampreht pripravili čebelje dopoldne. Učenci so nam na zanimiv način predstavili delo čebelice in čebelarja. Sodelovali smo tudi v delavnicah, kjer smo izrezovali okraske iz voska, sestavljali čebelico in spoznali pot čebelice, ki nabira cvetni prah in ga nese v čebelnjak. Zaplesali smo tudi čebelji ples.

petek, 23. november 2012 ob 15:14

V nedeljo otvoritev razstave pomurskih likovnikov

JSKD Območna izpostava Ljutomer in Likovno kulturno društvo Sv. Jurij ob Ščavnici vabita na otvoritev razstave pomurskih likovnikov, ki so ustvarjali na 6. Mini likovni koloniji. Otvoritev razstave bo v nedeljo, 25. novembra 2012, ob 11.00 uri v galerijskem prostoru Kulturnega in upravnega središča v Sv. Juriju ob Ščavnici.

petek, 23. november 2012 ob 14:47

Kako lažje do učnih uspehov?

Prleški študentski klub, v soboto, 24.11.2012 ob 19.00 uri, pripravlja seminar: Kako lažje do učnih uspehov?, v izvedbi priznanega coaching terapevta Boštjana Topovška. Terapevt, znan po visokih uspehih bo z zbranimi delil izkušnje in predstavil motivacije in strategije hitrejšega učenja. Ne zamudite te priložnosti, seminar je popolnoma zastonj.

četrtek, 22. november 2012 ob 22:24

V Radencih potekal posvet o javnih naročilih v javni prehrani

Slovensko združenje za integrirano pridelavo zelenjave je za organizatorje prehrane v javnih zavodih (šole, vrtci, domovi starejših občanov, bolnišnice) podravske in pomurske regije v Radencih organiziralo posvet o javnih naročilih. Na posvetu so se srečali predstavniki Ministrstva za kmetijstvo in okolje, predstavniki javnih zavodov in lokalni pridelovalci zelenjave.

četrtek, 22. november 2012 ob 16:14

Pojav neznanca, ki v okolici osnovnih šol v avtomobil vabi otroke

Pomurski policisti so v četrtek, 22. novembra, sprejeli tri prijave o pojavu neznanca, ki bi naj v bližini osnovnih šol v Gornji Radgoni in Lendavi v črn avtomobil vabil osnovnošolske otroke.

četrtek, 22. november 2012 ob 14:276

Ljutomerčani še brez zmage

Prejšnji konec tedna se je pričela nova sezona Radenska Naturelle Pomurske košarkarske lige, minuli konec tedna pa je bil odigran že drugi krog. Tudi v tej sezoni v ligi nastopajo trije ljutomerski klubi, ki pa po dveh krogih še nimajo zmage.

sreda, 21. november 2012 ob 21:55