Lastnica mučila psa

Policisti Policijske postaje Gornji Petrovci in Enote vodnikov službenih psov Petanjci so v skupnem nadzoru z veterinarskim inšpektorjem Območnega urada Murska Sobota Veterinarske uprave Republike Slovenije, podjetjem Veterinaria ter zavetiščem za živali Mala hiša, obravnavali 62-letno lastnico in skrbnico psa mešanca iz območja Upravne enote Murska Sobota.

četrtek, 8. november 2012 ob 14:47

Čarovnice v vrtcu Križevci

V starejših skupinah vrtca smo se otroci in vzgojiteljice spremenili v čarovnice in čarovnike. Že cel teden smo se pripravljali na ta dan: izdelovali smo klobuke, čarovniške palice, prebirali pravljice na to temo in izdelovali čarovniško dekoracijo.

četrtek, 8. november 2012 ob 11:02

Martinovo ob zaseki na kruhu

Sonce se daje goricam. Vroč je letni žejni dan. Nalil sem vode pticam, nalil sem kupico si sam…

četrtek, 8. november 2012 ob 10:501

Pri Mali Nedelji bomo martinovali dvakrat

Društvo Vinogradnikov Mala Nedelja v okviru letošnjega praznovanja praznika Sv. Martina  pripravlja kar dve prireditvi.

sreda, 7. november 2012 ob 19:431

Plesali bodo za park

V Radencih se bo v petek, 23. novembra, ob 19. uri pričel humanitarni »Turistični ples 2012«, ki ga pripravlja Turistično društvo Radenci. Pod vodstvom predsednice Karmen Žibert Kaučič je namreč devetčlanski Upravni odbor tega društva na svoji zadnji seji v začetku novembra odločil, da bo za dobrobit domačega kraja in njegovih prebivalcev ter v namene humanitarnosti vsako leto odslej pripravil dobrodelni ples.

sreda, 7. november 2012 ob 15:39

Drava naredila novo, 150 metrov široko strugo

V začetku tedna je po obilnem dežju, večina rek po državi začela naraščati, najhuje je včeraj bilo na območju Koroške in Štajerske. Na območju Ormoža, je Drava na določenih točkah prestopila bregove, danes, ko se je voda umaknila, so na teh mestih vidne katastrofalne posledice poplav.

sreda, 7. november 2012 ob 15:30

Julijana Kodela odšla neznano kam

V ponedeljek, 5. novembra 2012, v popoldanskem času je odšla od doma neznano kam dementna KODELA Julijana, stara 74 let, stanuje v Radencih.

sreda, 7. november 2012 ob 10:45

Ljutomerski gasilci pomagali v Dvorjanah

V torek, 6. novembra, ob 7.10 uri, so se gasilci PGD Ljutomer odpravili na odpravljanje posledic poplav v Dvorjane, v občini Duplek, saj je štab Civilne zaščite za Vzhodnoštajersko regijo za odpravljanje posledic poplav za pomoč zaprosil tudi reševalce iz Pomurja.

torek, 6. november 2012 ob 21:412

Dobrodelna akcija »Poživimo šolo« v OŠ Janka Ribiča Cezanjevci uspešna

Učenci cezanjevske šole so po jesenskih počitnicah  vstopili v obnovljene prostore. Tri učilnice, sanitarije, knjižnica, hodniki, stopnišče in vhodna avla so dobili novo podobo. Prostori so dobili nov videz, so tudi svetlejši, počutje v njih je prijetnejše. To je bil tudi cilj akcije.

torek, 6. november 2012 ob 19:131

»Kak zakoleš vinopira?«

Društvo Plan9 je pred vrati premierne predstavitve svojega četrtega celovečernega filma z naslovom Vinopiri: Krvni davek v režiji Vitomirja Kaučiča. Premiera grozljivke bo v nedeljo, 11. novembra v Kinu Ljutomer ob 18:00 uri.

torek, 6. november 2012 ob 16:191