Akcija na cezanjevski OŠ »Poživimo šolo: osvežimo šolo s pomočjo donatorjev«

Ko je v cerkvenem zvoniku odbila ura sedem, je točno sedem prostovoljcev - slikopleskarjev pod okriljem Obrtne zbornice Ljutomer, katerega vodja je g. Valter Dvanajščak, vstopilo v prostore OŠ Janka Ribiča Cezanjevci, in se začudilo »razdejanju« v šolski stavbi.

petek, 26. oktober 2012 ob 09:115

Nedelja in ponedeljek bosta zimska

V noči na soboto se bo dež razširil nad vso državo. Tudi čez dan bo deževalo, pojavljali se bodo manjši nalivi, lahko pa tudi zagrmi. Meja sneženja se bo postopoma spuščala in v noči na nedeljo nas bo s severovzhodnimi vetrovi zajel zelo hladen zrak. Dež bo prehajal v sneg. V nedeljo čez dan bo občasno snežilo, padavine pa bodo do večera ponehale.

četrtek, 25. oktober 2012 ob 19:203

Kamenje za en sam večer

V Kongresni dvorani hotela Radin v Zdravilišču Radenci je bila v četrtek, 24. oktobra, humanitarna prireditev, ki jo je organiziral Študentski mladinski klub Klinka iz Gornje Radgone. Kot uvod v humanitarni večer je ob 18. uri bila otvoritev razstave portretov članov priljubljene angleške glasbene skupine The Rolling Stones, ki letos slavi pol stoletja svojega delovanja. Avtorica teh portretov je Tamara Vogrin Tara iz Gornje Radgone, članica Likovnega društva Gornja Radgona, ki jo je š ...

četrtek, 25. oktober 2012 ob 15:20

Spominska slovesnost ob grobu talcev v Cezanjevcih

Ozka vaška cezanjevska pot je tudi letos učence in zaposlene na OŠ Janka Ribiča Cezanjevci pripeljala do spominskega obeležja iz druge svetovne vojne - Groba talcev pri Ribičevem mlinu.

četrtek, 25. oktober 2012 ob 15:05

Sprejem za naj mladinsko voditeljico in nominirance za naj prostovoljce

V sredo, 24. oktobra, je Občina Ljutomer v sodelovanju z Mladinskim svetom Ljutomer, Etnološko kulturnim društvom Künštni Prleki in Mladinskim centrom Prlekije - Pokrajinskim centrom nevladnih organizacij pripravila sprejem slovenske naj mladinske voditeljice 2011 Nine Stegmüller in nominirancev za slovenske naj prostovoljce iz Prlekije.

četrtek, 25. oktober 2012 ob 13:121

Večer Tamare Vogrin in Sharrie Williams

Študentski mladinski klub Klinka iz Gornje Radgone je v Kongresni dvorani hotela Radin v Zdravilišču Radenci pripravil v četrtek, 24. oktobra, enega nepozabnih kulturnih večerov, ki je bil ubran obenem tudi na humanitarno plat.

četrtek, 25. oktober 2012 ob 13:01

Ljutomer porazil Beltince v gosteh

V sredo, 24. oktobra, je bil odigran četrti krog pokalnega tekmovanja Medobčinske nogometne zveze Murska Sobota za člane, kjer nastopa tudi Avto Rajh Ljutomer. Tokrat so se ljutomerčani pomerili z ekipo Agroservis Beltinci ter jih premagali z rezultatom 4:2 in se uvrstili v nadaljnje tekmovanje pokala.

sreda, 24. oktober 2012 ob 20:35

Prihaja Aurora Polaris - film o slovenski odpravi v doslej nedotaknjen del pogorja Aljaske

V aprilu letošnjega leta je desetčlanska ekipa ŠD Freeapproved obiskala doslej neraziskan ledenik v slabo poznanem pogorju na zahodu Aljaske, 14.521 km stran od domovine. Bazni tabor Slovencev je do zadnje človeške naselbine ločilo stotine kilometrov aljaške zimske pustinje, rečnih strug in medvedov grizlijev.

torek, 23. oktober 2012 ob 16:593

Simbioz@ zaključila z brezplačnimi delavnicami

V petek se je zaključil projekt Simbioz@, ki je z brezplačnimi delavnicami za učenje veščin računalništva in mobilne telefonije že drugo leto zapored povezal Slovenijo. Delavnic se je udeležilo 5033 udeležencev in 3250 prostovoljcev, potekale pa so na 300 lokacijah. Poleg osnov računalništva in interneta, so udeleženci letos spoznali tudi Facebook in mobilno telefonijo. Pobudnik projekta je Zavod Ypsilon.

torek, 23. oktober 2012 ob 16:48

»Zmrdica in Zmrdek«

V sodelovanju z Javnim skladom Republike Slovenije za kulturne dejavnosti, sta OŠ Ivana Cankarja in Vrtec Ljutomer, v sezoni 2012/2013, za otroke pripravila pester vzgojni in raznolik abonmajski program, ki obsega sklop petih lutkovnih miniaturk. Termin za prvo lutkovno predstavo z naslovom »Zmrdica in Zmrdek«, je potekal 18. in 19. oktobra 2012, v Kulturnem domu v Ljutomeru.

torek, 23. oktober 2012 ob 16:32