IN VIVO napolnila diskoteko Oxigen

V torek, 30. oktobra, je v diskoteki Oxigen v Ljutomeru, nastopil simpatičen duet IN VIVO. Člana dueta Neven in Igor, ki trenutno osvajata glasbeno sceno s hitom »Moje leto« sta poskrbela za pravi žur v polni diskoteki.Za dobre glasbene ritme sta poskrbela tudi DJ SALEX in DJ TOMMY BOY.

sreda, 31. oktober 2012 ob 19:541

Halloween s skupino Kingston v diskoteki Anton

V torek, so v diskoteki Anton v Cerkvenjaku, obiskovalci Noč čarovnic oz. Halloween, proslavili s skupino Kingston, kjer so se maske takšne in drugačne zabavale pozno v noč.

sreda, 31. oktober 2012 ob 16:59

Zbor Cantate ogrel ozračje proslave ob dnevu reformacije v Moravskih Toplicah

V evangeličanski cerkvi v Moravskih Toplicah, se je prejšnji petek odvijala slovesnost ob velikem evangeličanskem prazniku Dnevu reformacije. Slavnostni govornik prof. Ludvik Sočič je predstavil pomembno osebnost slovenskega protestantizma, duhovnika in pisatelja Janoša Kardoša, škof evangeličanske cerkve v Sloveniji mag. Geza Erniša pa je opisal načelo protestantizma kot zelo funkcionalno, tako socialno kot gospodarsko z veliko mero družbene odgovornosti.

sreda, 31. oktober 2012 ob 14:52

Povrh oderuških davkov prihaja še krvni davek

Plan9 je pred vrati premierne predstavitve svojega četrtega celovečernega filma z naslovom Vinopiri: Krvni davek v režiji Vitomirja Kaučiča.

sreda, 31. oktober 2012 ob 08:224

Leseni traktor ob srečanju z Abrahamom

Marsikdo, ki ga v teh dneh pot zanese skozi Kuršinčak, zaselek na griču v vasi Kuršinci pri Mali Nedelji, zastane ob pogledu na nenavaden traktor ob cesti proti Godemarcem. Po prvem presenečenju, na osnovi oznak ugotovi, da je traktor, sestavljen iz soda in kolutov, na katerih je bil še nedavno navit električni kabel, namenjen Ivanu, ki se je v teh dneh srečal z Abrahamom.

torek, 30. oktober 2012 ob 21:463

Drugi dan Festivala folklornih skupin Prlekije

Minuli konec tedna, je v Babincih potekal Festival folklornih skupin Prlekije. Že v soboto je bilo veselo, kljub mrzlemu vremenu in snegu, pa je tudi v nedeljo prireditev obiskalo veliko število obiskovalcev, ogledala pa si jo je tudi županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba, vse zbrane pa je tudi v nedeljo pozdravila Jožica Berden, predsednica TKD Babinci.

torek, 30. oktober 2012 ob 19:36

V Ljutomer prihaja Gibonni

Decembra v Ljutomer prihaja Gibonni, eden najuspešnejših hrvaških kantavtorjev in svetovno priznani glasbenik. Po enoletnem premoru prihaja s svojo 8-člansko zasedbo, koncert pa bo 22. decembra v športni dvorani ŠIC v Ljutomeru ob 20. uri.

torek, 30. oktober 2012 ob 13:063

Prostorske težave ljutomerske glasbene šole

V lanskem šolskem letu so se na stavbi Glasbene šole Slavka Osterca Ljutomer pojavile razpoke na stenah, obokih in stebrih v pritličju šole, ki so izražale zaskrbljrnost zaradi varnosti učencev, zaposlenih ter vseh, ki se gibljejo v prostorih glasbene šole. Težave so opazili tudi pri povečanem nihanju in vibracijah na stropnih konstrukcijah v učilnicah, saj ima zgradba še strope iz lesenih tramov.

ponedeljek, 29. oktober 2012 ob 18:524

Srečanje mladih likovnikov pri Mali Nedelji

V ponedeljek, 22.10.2012, se je na OŠ Mala Nedelja odvijalo tradicionalno Srečanje mladih likovnikov. Udeležilo se ga je 20 udeležencev s svojimi mentorji iz naslednjih osnovnih šol: Veržej, Cven, Stročja vas, Cezanjevci, Ljutomer, Križevci in Mala Nedelja.

ponedeljek, 29. oktober 2012 ob 15:29

Zima pokazala svojo oktobrsko moč, sledi toplejše in deževno vreme

Mnogi starejši domačini ne pomnijo kdaj je bil nazadnje sneg v oktobru. Najbolj zgodnji sneg v zadnjih 40 letih je tako verjetno bil leta 1980. Snežiti bi naj začelo 2. novembra in do naslednjega jutra je zapadlo 18 cm snega. Nekateri podatki pravijo, da je bilo največ snega v oktobru leta 1905, ko naj bi po nižinah zapadlo kar od 20 do 50 cm snega.

ponedeljek, 29. oktober 2012 ob 11:531