Branko Žnidarič še četrtič zapored izvoljen v najvišji izvršilni organ OKS-ZŠZ

V Ljubljani je potekala 35. volilna seja skupščine Olimpijskega komiteja Slovenije - Združenja športnih zvez (OKS-ZŠZ)

Prlekija-on.net, sreda, 17. december 2014 ob 09:151
V Ljubljani je v torek, 16. decembra, potekala 35. volilna seja skupščine OKS-ZŠZ, kjer je Bogdan Gabrovec premagal Zorana Jankovića in Andraža Vehovarja ter postal predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije.

Na volilni skupščini je Gabrovec zmago slavil po dveh krogih. V prvem je izpadel Andraž Vehovar, v drugem pa je Gabrovec z rezultatom 89:51 prepričljivo premagal ljubljanskega župana Zorana Jankovića.

Olimpijski komite Slovenije - Združenje športnih zvez (OKS-ZŠZ) je dva meseca po 23. obletnici začetka delovanja izvolil šele svojega drugega predsednika. Vse od ustanovitve je namreč krovni športni organizaciji predsedoval dr. Janez Kocijančič. V znak spoštovanja za njegovo opravljeno delo, so mu delegatke in delegati na redni delovni skupščini, ki je bila neposredno pred volilno skupščino, podelili naziv častni predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije.

Volitvam za predsednika Olimpijskega komiteja Slovenije, je sledilo še glasovanje za podpredsednike in člane izvršnega odbora OKS. Poleg Gabrovca so bili v najožje vodstvo za podpredsednike OKS-ZŠZ izvoljeni sekretar športne zveze Ljubljana Janez Sodržnik, najboljši slovenski veslač vseh časov in olimpionik Iztok Čop ter mariborski mojster borilnih veščin Tomaž Barada kot predstavnik Taekwondo zveze Slovenije. Za člane izvršnega odbora pa so bili v novem štiriletnem mandatu izvoljeni Gregor Benčina in Ivan Levak (individualni letni olimpijski športi), Tjaša Andree Prosenc (individualni zimski olimpijski športi), Metod Ropret, Matej Erjavec, Branko Florjanič in Rok Vehovec (kolektivni olimpijski športi), Bojan Rotovnik in Milan Žvan (neolimpijski športi), Tomo Tiringer, Branko Žnidarič in Miran Kos (lokalne športne zveze), Dejan Crnek (šport za vse), Martina Ratej (predstavnica olimpijskih športov), Miroslav Cerar (individualni ustanovitelj OKS), Damjan Lazar (športna zveza, ki skrbi za invalide) in Vojka Ravbar (predstavnica pokroviteljev).

In kako uspešni so bili na tokratnih volitvah kandidati za organe iz regije ob Muri (uradno se imenuje Prekmurje-Prlekija)? Dr. Mitja Slavinec - Potapljaška zveza Slovenije je postal član disciplinske komisije, za enega izmed dveh namestnikov disciplinske komisije pa je bil izvoljen Andraž Nemec - Zveza za hokej na travi. Član Izvršnega odbora slovenske krovne športne organizacije pa je z 88 glasovi (od skupno 135 glasov) ponovno postal Branko Žnidarič - Športna zveza Ljutomer. Zanj to pomeni že četrto zaporedno izvolitev v najvišji izvršilni organ OKS-ZŠZ.


Več v Šport