V ormoški grajski kleti zagrmelo!

V soboto, 6. oktobra, je v grajski kleti ormoškega gradu zagrmelo! Tla Unterhunda so se tresla in rodil se je prvi jesenski koncert v klubu. Z nežnimi vokali so metalci odprli jesensko sezono koncertov, ki se obetajo dobro ozvočeni grajski kleti, s poceni pijačo.

nedelja, 7. oktober 2012 ob 17:27

Po kasaških dirkah sledila zabava z ansamblom Saša Avsenika

V soboto, 6. oktobra, je Kasaški klub Ljutomer na hipodromu priredil zadnje ljutomerske kasaške dirke v letošnji sezoni, po dirkah pa je sledila zabava z ansamblom Saša Avsenika.

nedelja, 7. oktober 2012 ob 09:43

Delovna akcija devetošolcev OŠ Janka Ribiča Cezanjevci

Ko so učenci 9. razreda OŠ Janka Ribiča Cezanjevci izvedeli, da je tema letošnjega Tedna otroka Radosti in stiske odraščanja, so razmišljali o dejavnostih, ki bi potekale na šoli v tem času. Ponudila se jim je priložnost, da se pri sošolki Sari Polanič udeležijo delovne akcije – kožühanja, hkrati pa spoznavajo nekaj radosti in stisk v odraščanju svojih staršev ali celo starih staršev.

nedelja, 7. oktober 2012 ob 00:391

Ljutomer premagal Štore

Avto Rajh Ljutomer je v 7. krogu 3. SNL - vzhod dosegel drugo domačo zmago. V soboto, 6. oktobra je na domačem igrišču gostil ekipo Kovinar Štore ter zmagal z rezultatom 2:1. Po nepopolnem sedmem krogu je Ljutomer na petem mestu prvenstvene lestvice.

nedelja, 7. oktober 2012 ob 00:20

V tednu otroka na OŠ Mala Nedelja izvedli športni dan

Med številnimi aktivnostmi v letošnjem tednu otroka, so na OŠ Mala Nedelja v četrtek, 4. oktobra, pripravili tudi športni dan, ki je potekal nekoliko drugače od ostalh športnih dni. Profesorica športne vzgoje Simona Brumen se je odločila učencem predstaviti manj znane športe, ki jim niso tako blizu kot nogomet, odbojka, judo,...

sobota, 6. oktober 2012 ob 10:451

130-letnica šole na Cvenu

Šola na Cvenu, podružnica Osnovne šola Ivana Cankarja Ljutomer, praznuje 130-letnico obstoja. Visok jubilej so s slovesnostjo proslavili v petek, 5. oktobra, v Zadružnem domu na Cvenu.

sobota, 6. oktober 2012 ob 10:23

V vrtcu Ljutomer je bilo pestro ob Tednu otroka

Teden otroka je program Zveze prijateljev mladine Slovenije. Po priporočilih ZN se Svetovni dan otroka praznuje prvi ponedeljek oktobra. Letos je to bil ta teden od 1. pa do 5. oktobra. V vrtcu Ljutomer se vsako leto trudimo, da bi otrokom še posebej ob tem tednu popestrili dneve v vrtcu, pri čemer iščemo različne načine organiziranja dejavnosti za otroke, da bodo le te čim bližje otrokom ter po vsebini in načinu izvajanja čim bolj raznolike.

petek, 5. oktober 2012 ob 22:39

»Radosti in stiske odraščanja«

»Svojim otrokom ne moremo dati prihodnosti, naj se še toliko trudimo, da bi jim jo naredili varno. Lahko pa jim damo sedanjost.«

petek, 5. oktober 2012 ob 22:27

Ko zadišijo pečeni kostanji!

V vrtcu Grozdek - Kapela je v petek dišalo po pečenih kostanjih. Vzgojiteljice smo otrokom, s pomočjo hišnika in starša, g. Samota, popestrile dan s pečenimi kostanji, saj je sodelovanje s starši pomemben vidik kakovosti predšolske vzgoje.

petek, 5. oktober 2012 ob 22:07

Folklorna skupina Leščeček nastopila v Mariboru

Folklorna skupina Leščeček (KD Slavko Osterc Veržej) Iz Veržeja je minuli konec tedna nastopila na državnem srečanju odraslih folklornih skupin – Le plesat me pelji – 2. del, ki je potekalo v Mariboru.

petek, 5. oktober 2012 ob 16:38