V ljutomerski galeriji razstavljajo učenci OŠ na temo mir, ljubezen in razumevanje

Uspešen likovni natečaj Lions kluba Ljutomer, Plakat miru 2014

Prlekija-on.net, nedelja, 7. december 2014 ob 13:57
Razstava Plakat miru 2014

Razstava Plakat miru 2014

Lions klub Ljutomer je v ljutomerski galeriji pripravil otvoritev razstave likovnih del natečaja »Plakat miru«. Prisotne učence, njihove starše, mentorje, ravnateljice in obiskovalce sta prijazno pozdravila mag. Tomislav Nemec, predsednik Lions kuba Ljutomer in Jurij Šarman, guverner Zveze  Lions klubov Slovenije. Svečanosti se je udeležila tudi Darja Delavec, pooblaščenka guvernerja za Plakat miru.

Lions klubi po svetu vsako leto sponzorirajo mednarodni likovni natečaj »Plakat miru«, na katerem sodelujejo učenci v starosti 11 do 13 let iz celega sveta. Lions klub Ljutomer k sodelovanju  povabi vse OŠ v UE Ljutomer. Likovni natečaj ima poseben namen, da spodbudi k razmišljanju o življenju, svetu, prihodnosti, ljubezni, miru in medsebojnem razumevanju. Natečaj poteka stopenjsko. Dela se najprej ocenjujejo na lokalnem nivoju, nato na nivoju države in v končni fazi na mednarodnem nivoju.

Letošnji, 27. natečaj, nosi ime »Peace, Love and Understanding« kar v prevodu pomeni Mir, ljubezen in razumevanje. Na natečaj je bilo prejetih 27 likovnih del iz OŠ Križevci pri Ljutomeru, OŠ Stročja vas, OŠ Mala Nedelja, OŠ Ivana Cankarja Ljutomer in OŠ Cezanjevci.

Posamezni zmagovalci so postali:
  • Neja Gospodarič, OŠ Cezanjevci, mentorica Mira Petek,
  • Lucija Novak, OŠ Mala Nedelja, mentorica Svetlana Oletič,
  • Brina Godec, OŠ Križevci pri Ljutomeru, mentor Ciril Kosi,
  • Daša Žuman, OŠ Ivana Cankarja Ljutomer, mentor Vitomir Kaučič,
  • Lana Bezjak, OŠ Stročja vas. Mentor Vitomir Kaučič.
Tokrat prvič, se je eno izmed likovnih del, ki jih je na republiški natečaj poslal Lions klub Ljutomer, uspelo uvrstiti celo v finalni izbor. To je uspelo likovnemu delu učenke OŠ Cezanjevci Neje Gospodarič. Risbe Brine, Lucije, Neje in Lane pa krasijo koledar za leto 2015, ki so ga izdali pomurski lions klubi.

Vsi sodelujoči učenci so prejeli skromna praktična darila, za kar gre zahvala Biotermam Mala Nedelja, podjetju Makoter iz Cvena in Zavarovalnici Maribor. V kulturnem programu so nastopili člani družine Stajnko iz Vidanovcev, oče Alojz in hčerki Manca in Lara. So ena redkih družin, ki še negujejo družinsko petje.

Lions klub Ljutomer se ob tej priložnosti zahvaljuje ljutomerski galeriji in knjižnici, posebej direktorici Vesni Laissani, g. Srečku Pavličiču in Vitomirju Kaučiču, ki sta postavila razstavo, Romanu Markrabu za fotografiranje in Igorju Šercu za fotokopiranje. Hvala tudi Vladimirju Potočniku, Silvi Kosi in Vesni Laissani, komisiji, ki je opravila izbor risb. Posebna zahvala je namenjena gospe Bredi Žunič, za pripravo in vodenje svečane otvoritve razstave.


Več v Kultura in izobraževanje