Pri NK Ljutomer si želijo obstanka v ligi

Pred pričetkom prvenstva v 3. SNL-vzhod, kjer bo v tej sezoni nastopala članska ekipa NK Ljutomer, je bil naš sogovornik Matej Vrbančič, predsednik ljutomerskega nogometnega kluba. Prva tekma bo to soboto, 25. avgusta s pričetkom ob 17.30 uri, ko v Ljutomer prihajajo Zreče.

četrtek, 23. avgust 2012 ob 08:09

Otroška likovna delavnica »Prijateljstvo 2012«

Na spletnih straneh »Prlekije« redno spremljamo letošnji počitniški DOSOR-jev vrtec in za nami je že tretji, vsestransko uspešen dan za 25 v vrtec vključenih otrok ter njihove animatorke (Petra Gašpar, Melita Divjak, Majda in Tjaša Starman ter Blanka Dervarič). Tem sta se danes kot mentorja pridružila še Tatjana Mijatović, predsednica Likovnega društva Gornja Radgona in tajnik tega društva, zgoraj podpisani. Sodelovala sta pri izvedbi enodnevne likovne delavnice » ...

sreda, 22. avgust 2012 ob 17:00

Poraz na zadnji tekmi; v soboto gre zares

Članska ekipa NK Ljutomer, je v nedeljo odigrala zadnjo pripravljalno tekmo pred pričetkom prvenstva v 3. SNL-vzhod. Eekipa je gostovala v Odrancih ter izgubila z 1:2 (0:2). Gostitelji so bili boljši tekmec v prvem polčasu, ko si je tudi ljutomerska ekipa priigrala nekaj priložnosti za zadetek, vendar je bil domači vratar vedno na pravem mestu.

sreda, 22. avgust 2012 ob 13:49

DOSOR-jev počitniški vrtec

Kot smo že poročali na straneh »Prlekije«, je v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, včeraj (20. avgusta), »pričel z delom« letošnji DOSOR-jev vrtec. Vanj je vključenih 25 otrok. Tema, ki se vse dni organiziranega varstva prepleta in jih ves teden povezuje, je PRIJATELJSTVO.

sreda, 22. avgust 2012 ob 13:22

Oratorija v Ljutomeru se je udeležilo več kot devetdeset otrok in mladostnikov

»Ko me potrebuješ, reci, grem jaz.Vedi, za dobroto, dajem svoj glas.Če gorel bo ogenj ali bo mraz,Jezus, daj da grem tud' jaz!«

sreda, 22. avgust 2012 ob 13:18

Nerodno postavljene klopi na Starem trgu

V Ljutomeru so v začetku oktobra lani pričeli s prenovo mestnega jedra, ki je zajemalo ureditev Postružnikove ulice in Starega trga ter Vrazove, Užiške in Zacherlove ulice, Ulice Ivana Kavčiča, Ulice Franca Kovačiča in Ulice ob progi. Dela bi naj bila končana do konca avgusta.

sreda, 22. avgust 2012 ob 07:474

Ho-ho, ha-ha-ha, ju-hej !

Kot lahko povzamemo iz drobne knjižice »Joga smeha« je diplomirano medicinsko sestro Simono Krebs iz Spodnje Polskave pri Pragerskem že od nekdaj zanimalo veliko reči: naredila je tečaj za Tuina maserko, osvojila Kilimanjaro, prepotovala kar nekaj sveta, hodila po žerjavici, predvsem pa raziskovala.

torek, 21. avgust 2012 ob 18:421

Konec počitnic na ljutomerskem odru

V okviru poletnega gledališkega izobraževanja v Ljutomeru, je z delom pričela prva skupina otrok, ki so se prijavili na dvodnevno delavnico raziskovanja igralčevega potenciala. Mentorica Maja Gal Štromar daje poudarek na iskanju potencialov otroškega izražanja.

ponedeljek, 20. avgust 2012 ob 21:32

TD Žerovinci obuja tradicijo in združuje ljudi

Na travniku pri gasilskem domu v Žerovincih, je bilo v nedeljo popoldne, 19. avgusta, zelo živahno. Številni vozniki na relaciji Ljutomer - Ormož in obratno, so upočasnili vožnjo in si ogledovali za današnji čas dokaj redek prizor: moške, ženske in otroke s šürci in slamnatimi klobuki ter s kosami, rasohami in grabljami v rokah. Pozdrav so jim namenili tudi mimovozeči vlaki.

ponedeljek, 20. avgust 2012 ob 21:122

V Drbetincih na delu najbrž požigalec

V soboto, 18. avgusta, okoli 2.15 ure, in v ponedeljek, 20. avgusta, okoli 1.30 ure, je obakrat prišlo do požara na gospodarskih poslopjih v Drbetincih. V nobenem primeru ni bilo poškodovanih, premoženjska škoda pri prvem požaru znaša okoli 50.000 evrov, pri drugem pa 70.000 evrov.

ponedeljek, 20. avgust 2012 ob 18:331