Svečana trgatev mestnega trsa

V petek, 28. septembra, sta Klub Martina - klub vinskih kraljic Ljutomera in Društvo vinogradnikov in prijateljev vina Ljutomer, pripravila prireditev Prleška brotva, kjer so opravili svečano trgatev mestnega trsa, potomca najstarejše trte na svetu, ki raste v atriju Mestne hiše.

petek, 28. september 2012 ob 22:57

V Gornji Radgoni pripravili dražbo najdenih predmetov

V petek, 28. septembra, je Policijska uprava Murska Sobota organizirala javno dražbo najdenih stvari. Dražba je potekala na dvorišču Policijske postaje Gornja Radgona.

petek, 28. september 2012 ob 14:401

Konec tedna je tu in z njim TV napovednik

Pred nami je konec tedna, zato smo spet pripravili kratek napovednik zanimivih filmov petka, sobote in nedelje. Morda se boste na podlagi pregleda lažje odločili, kateri film si ogledati, če boste večere preživeli doma.

petek, 28. september 2012 ob 12:42

Sedmič medgeneracijski pohod po Radencih

Društvo upokojencev Radenci je ob soorganizatorju Zavodu za turizem in šport Radenci zainteresiralo skoraj 100 pohodnikov za poldrugo uro pohoda po Radencih ob letošnjem Svetovnem dnevu turizma, ki je 27. septembra potekal pod geslom »Turizem in trajnostna energija«.

petek, 28. september 2012 ob 12:15

Pet zlatih priznanj Občine Radenci

Vsako leto 27. septembra (od leta 1979 dalje) se slavi Svetovni dan turizma, ki je letos imel zabeleženo geslo »Turizem in trajnostna energija«. Sporočilo gesla izpostavlja turizem v vlogi prispevka turizma k trajnostnemu razvoju, sovpada pa tudi z letošnjim letom trajnostne energije, ki ga je razglasila OZN za leto 2012. Ob tem dnevu je Občina Radenci pripravila slovesnost v prostorih Vinotoča Belak na Radenskem vrhu, kjer je bilo podeljenih pet letošnjih Zlatih priznanj za uresni ...

petek, 28. september 2012 ob 09:00

Happy Kebab odslej ponuja tudi pice

Happy Kebab - Beti, ki pri marketu Tuš v Ljutomeru posluje že desetletje, od začetka septembra ponuja tudi pice. Poleg že standardne ponudbe kebabov, hot-dogov, hamburgerjev, ... sedaj nudijo tudi 7 vrst pic ali pa vam pico pripravijo po vašem okusu.

četrtek, 27. september 2012 ob 23:45

Predavanje Nicka Vujicica Bodite neustavljivi

»Če lahko Bog uporabi človeka brez rok in nog, da postane njegove roke in noge, potem lahko gotovo uporabi vsako voljno srce.« Ta njegova misel nam je že pred samim prihodom Nicka na oder, dala misliti o teži njegovih predavanj in tem, kako je že s samomotivacijo možno premosti vse ovire.

četrtek, 27. september 2012 ob 23:361

Delegaciji občin Ormož in Središče ob Dravi v Makedoniji

Med 19. in 21. septembrom, se je v občini Gjorče Petrov v Skopju odvijal 1. občinski praznik in hkrati 80. obletnica nogometnega kluba NK Makedonija-klub Gjorče Petrov. Vsled dolgoletnega sodelovanja med občinami Ormož, Središče ob Dravi ter občine Gjorče Petrov se je na povabilo tamkašnjega župana Sokola Mitrovskega udeležila tudi delegacija iz Ormoža in Središča ob Dravi.

četrtek, 27. september 2012 ob 19:45

Ustanovljen Razvojni svet pomurske regije

V petek, 21. septembra, je v Murski Soboti potekala ustanovna seja Razvojnega sveta pomurske regije, ki je najvišji regijski organ. Predsednik sveta je postal direktor Keme Branko Drvarič, podpredsedniki pa županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba, župan Občine Lendava Anton Balažek ter Matejka Horvat iz nevladnih organizacij.

četrtek, 27. september 2012 ob 18:534

Slike 23 ustvarjalcev

V Karitasovem domu svetega Lenarta v Lenartu so letos 26. maja pripravili že 3. likovno kolonijo »Umetniki za Dom sv. Lenarta«, kjer je bilo udeleženih 23 slikark in slikarjev, med njimi tudi pobudnik te kolonije Vladimir Peter Plavčak iz Maribora. Vsa dela so že bila razstavljena v Domu svetega Lenarta, a sedaj (in še ves mesec oktober !) so na ogled v Avli Jožeta Hudalesa Občine Lenart.

četrtek, 27. september 2012 ob 18:29