Podarjamo dve vstopnici za Štrkovo noč

Vabljeni na veliko narodno-zabavno prireditev Štrkova noč! Zgodila se bo 3. novembra 2012 ob 19.00 uri v Športni dvorani ŠIC Ljutomer.

petek, 12. oktober 2012 ob 15:453

Zaradi davčne zatajitve ovadili direktorico gospodarske družbe

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Murska Sobota so kazensko ovadili direktorico gospodarske družbe iz območja UE Murska Sobota, ki je utemeljeno osumljena storitve kaznivega dejanja davčne zatajitve po prvem odstavku 249. člena kazenskega zakonika (KZ-1B).

petek, 12. oktober 2012 ob 13:411

Biološka zdravila so povsem spremenila zdravljenje vnetnih revmatičnih bolezni

Ob svetovnem dnevu revmatikov, 12. oktobru, so v Društvu revmatikov Slovenije predstavili trenutno stanje na področju zdravljenja revmatičnih bolezni. Pri tem so opozorili na pomen gibanja pri lajšanju posledic bolezni, na dolge čakalne dobe in na kadrovsko pomanjkanje specialistov s področja revmatologije. Predstavili so tudi posebno informativno brošuro o bioloških zdravilih, saj zdravljenje z njimi pri bolnikih še vedno odpira zelo veliko vprašanj.

petek, 12. oktober 2012 ob 13:16

Razstavlja MISUMA

Vsak četrtek zvečer poteka v učilnici 4. nadstropja DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, likovna delavnica, ki jo vodi članica Likovnega društva Gornja Radgona Aleksandra Fekonja. Zadnjo sezono jo je obiskovala šesterica, štiri so že članice Likovnega društva Gornja Radgona, a dva nova kandidata. Ob začetku letošnje nove slikarske sezone so v razstaviščni avli DOSOR-ja pripravili razstavo svojih del.

petek, 12. oktober 2012 ob 13:06

»Negda smo jeli-gnes pa tüdi«

Otroci skupine 2-3 let in skupine 3-4 let smo se odzvali na povabilo družine Vamberger - Žnidarič in jih obiskali na domu, v bližini našega vrtca.

petek, 12. oktober 2012 ob 12:25

Polanič, Žerjav in Tratnjek kritični do sindikatov

Na javnem posvetu, ki ga je v četrtek, 11. oktobra, v Murski Soboti organiziral spletni portal Pomurec.com, so razpravljali mag. Radovan Žerjav, minister za gospodarski razvoj in tehnologijo, mag. Peter Polanič, predsednik uprave Skupine Panvita, ter Robert Tratnjek, direktor Klima centra Tratnjek in Obrtniški vzor leta 2012.

petek, 12. oktober 2012 ob 10:45

Napovednik filmov ob koncu tedna

Pred nami je spet vikend, čas za oddih in počitek, zato bo marsikdo želel večere preživeti tudi pred televizijskimi zasloni. Za vas smo pripravili nekaj napovedi filmov, ki bodo na televiziji ta konec tedna, v petek, soboto in nedeljo. Morda se boste na podlagi pregleda lažje odločili, kateri film si ogledati v družbi ali pa tudi sami.

četrtek, 11. oktober 2012 ob 18:27

Brotva pri Čurin-Prapotnikovih na Kogu

Tokrat smo bili na Kogu, kjer smo obiskali najbolj priznanega vinogradnika Stanka Čurina. Tako kot je prišla jesen v naše prleške gorice, tako je jesen obiskala tudi človeka vinogradnika, kateri nam je razkril nekaj skrivnosti in nam povedal delček svojih zgodb.

četrtek, 11. oktober 2012 ob 18:121

Šampinjon velikan, težak 725 gramov

Letošnja jesen je pri nas bogata z gobami, zato so v teh dneh gozdovi in travniki polni gobarjev in v tej "zbirki" številnih gob, se najde tudi kakšna velikanka.

četrtek, 11. oktober 2012 ob 15:211

Ustanovili kompetenčni center za obnovljive vire energije

Slovensko – avstrijsko partnerstvo je v letu 2012 zagnalo skupen EU projekt PEMURES, ki se je v tem letu pričel izvajati in bo zaključen v letu 2015. Jedro projekta predstavlja prenos znanja in uspešnih praks v regijo iz avstrijskega mesta Güssing, ki na področju rabe obnovljivih virov energije predstavlja eno najbolj razvitih mest sploh, v Pomurje, predvsem pa v občino Ljutomer, ki je partnerica projekta in predstavlja lokalno skupnost, ki je iz energetskega vidika na zelo podobni razvojni ...

četrtek, 11. oktober 2012 ob 11:357