Pridi, pridi sveti Miklavž

Sveti Miklavž je pridne otroke obiskal tudi v ljutomerski cerkvi

Nuša Novak, sobota, 6. december 2014 ob 13:43
Sveti Miklavž v ljutomerski cerkvi

Sveti Miklavž v ljutomerski cerkvi

Sveti Miklavž je prvi izmed treh dobrih mož, ki vsako leto po ustaljenem običaju na dan pred godovnim praznikom sv. Nikolaja, obdaruje otroke. Tudi letos je pri večerni sveti maši, v cerkvi sv. Janeza Krstnika, obiskal pridne otroke iz ljutomerske župnije.

S pesmijo in molitvijo, so otroci s spodbudo msgr. Izidorja Veleberija in ostalih duhovnikov, lepo sodelovali pri sveti maši in tako s skupnimi močmi priklicali radodarnega dobrotnika, katerega smo vsi, še posebej pa otroci, že nestrpno pričakovali. Pridružil se nam je v spremstvu svojih številnih pomočnikov – angelčkov. Ker pa so bili naši otroci celo leto zelo pridni, je poredne parklje pustil kar doma.

Najprej je pozdravil številne otroke in njihove starše ter ostale vernike, nas nagovoril z lepo besedo, nato pa otroke obdaril s čudovitimi darili, katerih so bili zagotovo najbolj veseli. Iz nebeških višav je prinesel svoj blagoslov vsem otrokom in njihovim domačim ter jim zaželel naj bodo še naprej svetle lučke, ki svetijo in grejejo srca vseh. Miklavž pa ni obdaril samo pridnih in ubogljivih otrok, ampak tudi župnika Andreja, Izidorja in Martina ter vse katehete in mentorje, ki so skozi celo leto marljivo in vestno skrbeli za otroke. Skozi celotno sveto mašo, pa nas je spremljalo angelsko petje otroškega pevskega zbora Kresnički, pod vodstvom mentorice Helene Vrbančič.


Več v Kultura in izobraževanje