V Božični vasi Banovci je zasvetilo na tisoče najrazličnejših lučk

Letos si bodo lahko obiskovalci ogledali in hkrati ocenili 39 razstavljenih jaslic

Jože Žerdin, sobota, 20. december 2014 ob 09:39
Božična vas

Božična vas

V okviru projekta Božična Prlekija so se letos ponovno odprla vrata Božične vasi v Banovcih, letos že 15. po vrsti. Banovska vas je torej zaživela z veliko žilico ustvarjalnosti izpod rok domačinov, ki so na svojih dvoriščih postavili jaslice na prostem. Poleg domačinov pa v Božični vasi Banovci še sodelujejo Terme Banovci, Zavod Marianum Veržej, Občina Veržej in Turistično društvo Banovci. Vsi skupaj se že torej 15 let trudijo vsak po svojih močeh, da Božična vas Banovci žari skozi božične in novoletne praznike.

Vse jaslice, ki so postavljene so narejene izpod rok pridnih in marljivih domačinov Banovcev, vse so narejene po svetopisemskem izročilu in so oštevilčene. Vsake jaslice so narejene po svojem okusu, načinu postavitve, postavljene v pravilno in prvo krajino in sicer v Betlehemski obliki, narejene iz naravnih materialov. Uradno odprtje Božične vasi Banovci je bilo v petek, 19. decembra, v poznih večernih urah pred Termami Banovci, kjer so se zbrali domačini Banovcev, gostje Term Banovci in ostali obiskovalci od blizu in daleč, kjer so začutili pridih božičnega časa, ki ga samo doživiš z ogledom jaslic po vasi Banovci.

Domačini vasi Banovci so na svojih dvoriščih domačij letos na ogled postavili 39 jaslic. Tudi letos se bodo vse jaslice v Božični vasi Banovci ocenile in sicer jih bo ocenjevala strokovna komisija, svoj prispevek k ocenjevanju pa bodo še dodali obiskovalci. Na svečanem odprtju Božične vasi Banovci so obiskovalce pozdravili Leonida Hofman, izvršna direktorica Term Banovci, župan občine Veržej Slavko Petovar, direktor Salezijanskega Zavoda Marianum Veržej Janez Krnc in predsednica Turističnega društva Banovci Jelka Klement, ki so ob tej priložnosti tudi prižgali na tisoče lučk v Banovcih.

Na prireditvi so nekaj božičnih pesmi zapeli otroci družine Babič iz Mote. Obiskovalci pa so se lahko sprehodili po božičnem bazarju pred Termami, ki je ponujal domačo obrt in prleško kulinariko. Po slavnostnem prižigu luči in otvoritvi jaslic so si lahko obiskovalci ogledali jaslice po vasi Banovci.


Več v Zanimivosti