Speljali prvi oratorij na Razkrižju

Prirediteljem oratorijev po vsej Sloveniji se je letos pridružila tudi župnija Razkrižje. Oratorij je bil uspešen, saj se ga je udeležilo 37 otrok, kar predstavlja skoraj polovico otrok, ki se šolajo na tamkašnji osnovni šoli. Otroke je skozi teden iger, petja, plesa ter zabave vodilo 18 animatorjev, ki so prostovoljno popazili na njih in jih vodili, delili nauke, se z njimi igrali ter usmerjali.

četrtek, 19. julij 2012 ob 20:05

Županja sprejela slovenske vinske kraljice

V sredo, 18. julija, je županja občine Ljutomer mag. Olga Karba v županatu Mestne hiše sprejela vinske kraljice iz različnih krajev Slovenije. Na sprejemu so sproščeno poklepetale z županjo vinska kraljice iz Ljutomera, Gornje Radgone, Koga, Maribora, Cerkvenjaka, Ptuja in Goriških Brd.

četrtek, 19. julij 2012 ob 20:031

Alex Chandon predstavil film Izrojeno

V sredo sta v Ljutomer prišla častni gost Goran Marković in britanski mojster splatterja Alex Chandon, ki je predstavil svoj novi film Izrojeno.

četrtek, 19. julij 2012 ob 15:21

Monsters of Lotmerk razgrajali po Klubu

Na sredinem koncertu Grossmannovega festivala fantastičnega filma in vina so v baru Klub v Ljutomeru na koncertu Monsters of Lotmerk nastopile skupine Vulvathrone, Vasectomy in Megalopolis.

četrtek, 19. julij 2012 ob 15:09

Stoletnica Marije Menhart v Radencih

V DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, je že od samega začetka tega tedna izredno veliko obiskov, kajti 16. julija je stoti rojstni dan praznovala stanovalka Marija (Rožman) Menhart.

četrtek, 19. julij 2012 ob 12:44

Srečanje vinskih kraljic Slovenije

V sredo je v času Grossmannovega festivala v atriju Mestne hiše, Klub Martina - klub vinskih kraljic Ljutomera, ki združuje aktualne in nekdanje vinske kraljice Ljutomera in Male Nedelje, pripravilo srečanje vinskih kraljic Slovenije in degustacijo z naslovom Cvet vinskih kraljic z žlahtnimi okusi goric. Vsaka vinska kraljica je predstavila svoje vino, tipično za pokrajino, iz katere prihaja.

sreda, 18. julij 2012 ob 22:42

Maturantje Gimnazije Ormož znova uspešni

V prostorih Ormoškega gradu so 16. julija 2012, uspešni maturantje in maturantke Gimnazije Ormož prejeli maturitetna spričevala.

sreda, 18. julij 2012 ob 18:481

Orientalski plesalki razmigali boke

V torek, drug dan Grossmannovega festivala, so si obiskovalci lahko med drugim ogledali novi celovečerec Vasje Rovšnika Kolesarji v temi. Pričele so se tudi projekcije na Glavnem trgu s kandidatom za Hudega mačka, črno komedijo Harold postaja zombi ter kultnim prvencem letošnjega častnega gosta Gorana Markovića, komično dramo Posebna vzgoja.

sreda, 18. julij 2012 ob 18:28

18-letnica s kladivom nad 26-letnico

V ponedeljek, 16. julija, ob 4.47 je na OKC PU Murska Sobota poklicala 26-letna ženska iz naselja Melinci in povedala, da je v njihovo hišo vstopila neznana ženska in jo pretepla s kladivom po glavi, potem pa je odšla neznano kam. Klicateljica je še povedala, da je vsa krvava in rabi reševalno vozilo.

sreda, 18. julij 2012 ob 14:065

Gusarska zabava v vrtcu Stročja vas

V vrtec Stročja vas je prišlo vabilo kapitana Jacka, da vse otroke, ki obiskujejo vrtec v poletnih mesecih vabi na gusarsko zabavo. Sledile so priprave na velik dogodek. Otroci so bili navdušeni in polni idej ter samoiniciativno dajali pobude in ustvarjali za gusarsko zabavo. Hladnejši dnevi so bili kot nalašč za ustvarjanje. Naredili so gusarsko ladjo, pokrivala in druge dodatke.

sreda, 18. julij 2012 ob 13:28