Pohod k ruskemu studencu ob dnevu državnosti

Turistično društvo Stara Cesta je ob dnevu državnosti, v četrtek, 25. junija, pripravilo pohod do ruskega studenca, ki so ga člani društva in vaščani, predvsem pa Jože Magdič, ki je vodnjak očistil in skrbi za urejenost okolice, obnovili in uredili to poletje.

nedelja, 28. junij 2015 ob 19:47

Sv. Martin v znamenju pin-up lepotic in ameriških lepotcev

Ta vikend je potekal tridnevni in že 7. Trash & burn festival na Sv. Martinu ob Muri na Hrvaškem. Festival vsako leto pridobiva na prepoznavnosti v regiji in tako privabi veliko število obiskovalcev, tudi iz celotne Slovenije.

nedelja, 28. junij 2015 ob 19:25

Predavanje o netopirjih pod strokovnim vodstvom Jasmine Kotnik

Ali ste vedeli, da so netopirji edini sesalci, ki so sposobni aktivnega letenja? Aktivni so ponoči, ko mi spimo, zato je srečanje z njimi vse prej kot nekaj vsakdanjega. V Mladinskem centru Prlekije je bilo nedavno pod strokovnim vodstvom Jasmine Kotnik, diplomirane biologinje, doma sicer s Cvena ...

nedelja, 28. junij 2015 ob 14:25

Člani Rdečega križa KS Šalinci, Krištanci, Grlava so se družili

Sobota, 27. junija, je bil dan, ko so si člani organizacije Rdečega križa krajevne skupnosti Šalinci, Krištanci, Grlava vzeli za druženje. Že zjutraj so se s kolesi podali na pot proti Muri, z brodom prešli na Prekmursko stran in se z drugim nekaj niže vrnili v Prlekijo.

nedelja, 28. junij 2015 ob 14:06

V Veržeju na ogled lesene igrače iz raznih koncev sveta

Salezijanski Zavod Marianum Veržej je pred leti postavil trdne temelje Centra domače in umetnostne obrti, katere vsako leto dopolnjujejo z novimi vsebinami na področju ohranjanja nekdanjih obrti. V Puščenjakovi dvorani Centra domače in umetnostne obrti v Veržeju se marsikaj dogaja, kajti razstavni ...

nedelja, 28. junij 2015 ob 13:47

Župnijska Karitas Razkrižje obeležila 15-letnico delovanja

Pred 15 leti je bila v obmejni župniji Razkrižje ustanovljena Župnijska Karitas, ki letos obeležuje visoko 15. obletnico delovanja. Osrednje praznovanje je potekalo v četrtek, 25. junija, v župnijski cerkvi sv. Janeza Nepomuka na Razkrižju.

nedelja, 28. junij 2015 ob 13:36

V Društvu za osteoporozo Ljutomer odkrivali bisere Moravske

Društvo za osteoporozo Ljutomer, se je tudi letos v začetku junija odpravilo na izlet. Letos so na tridnevnem izletu odkrivali bisere Moravske, saj so se podali na Češko in med drugim obiskali mesta Brno, Slavkov, Olomouc, Litomyšl, Lednice in Valtice.

nedelja, 28. junij 2015 ob 11:05

Prvo novo gasilsko vozilo po 112 letih delovanja PGD Dragotinci

Sobota, 13. junija, je bila za vaščane, posebno pa še za gasilce vasi Dragotinci v občini Sv. Jurij ob Ščavnici, pomemben, lahko bi rekli celo zgodovinski dan. Prvič v 112-letni zgodovini delovanja gasilskega društva so gasilci v uporabo prevzeli popolnoma novo gasilsko vozilo znamke Ford GVM1 ...

nedelja, 28. junij 2015 ob 09:55

Renault v Ljutomeru predstavil vročo novost

Renault na trg pošilja eno najbolj vročih novosti letošnjega avtomobilskega poletja. Urbani terenec Renault Kadjar je od 15. junija naprodaj pri pooblaščenem prodajalcu vozil Renault v Ljutomeru, kjer ga lahko tudi preizkusite.

sobota, 27. junij 2015 ob 17:36