Božični koncert Glasbene šole Slavka Osterca Ljutomer

Letošnji Božični koncert GŠ Slavka Osterca Ljutomer, v četrtke, 18. decembra, je to leto prvič potekal v Domu kulture Ljutomer, kjer je na večjem odru svojo glasbeno ustvarjalnost lahko predstavilo večje število učencev šole.

četrtek, 25. december 2014 ob 19:51

Pri Trbucovih v Grabšincih spet zaživela božična pravljica

Domačija Trbucovih v Grabšincih pri Sv. Juriju ob Ščavnici, kot že vrsto let doslej v prazničnem času, žari v soju tisočerih raznobarvnih lučk, s katerimi je gospodar Darko osvetlil domiselno postavljene jaslice, kipe, mostičke, studence, drevesa, bazenčke in hiške v svojem vrtu in tako ...

četrtek, 25. december 2014 ob 19:191

Žive jaslice pričarale pravo božično veselje

Posebno lep božični večer smo doživeli na Stari Gori pri Sv. Juriju ob Ščavnici. Člani tamkajšnjega turističnega društva in ljubiteljskega dramskega društva so v živo pričarali svetopisemsko zgodbo o rojstvu Odrešenika.

četrtek, 25. december 2014 ob 11:051

Žive jaslice pri Ivanovem izviru na Razkrižju

Turistično narodopisno društvo Razkrižje je v sodelovanju z Občino Razkrižje, župnijo Razkrižje in ostalih društev iz Občine Razkrižje letos v okviru projekta Božična Prlekija že 17. pripravilo na sveti večer v sredo, 24. decembra, predstavo božična noč pri Ivanovem izviru naravne in ...

četrtek, 25. december 2014 ob 11:00

Božična polnočnica v romarski župnijski cerkvi na Razkrižju

Na predvečer Božiča so se zbrali verniki v župnijski romarski župnijski cerkvi svetega Janeza Nepomuka na Razkrižju pri polnočnici. Pri polnočni sveti maši se je zbralo veliko domačih vernikov in vernikov iz drugih župnij.

četrtek, 25. december 2014 ob 09:57

Koncert Mance Izmajlove na razkriškem odru

V okviru prireditev Veseli december v občini Razkrižje je v Domu kulture Razkrižje potekal koncert na katerem sta se predstavila Manca Izmajlova in Benjamin Izmajlov, pevka s prelepim glasom in virtuoz violinist. Za njima je bogata glasbena kariera. Nastopata tudi na največjih svetovnih glasbenih ...

sreda, 24. december 2014 ob 20:54

Vabljeni na otroško polnočnico

Vabljeni na otroško polnočnico, ki bo na Sveti večer v sredo, 24. decembra, v cerkvi sv. Janeza Krstnika Ljutomer, ob 18. 30 uri.

sreda, 24. december 2014 ob 14:14

Vesele praznike in srečno 2015

Vesele božične praznike ter srečno, zdravo in uspehov polno novo leto 2015 vam želi portal Prlekija-on.net.

sreda, 24. december 2014 ob 13:37

Izdelovanje božičnih jaslic v ljutomerski cerkvi

Božične jaslice so že od nekdaj nekaj prav posebnega, saj ponazarjajo svetopisemsko poročilo o Sveti družini in o Odrešenikovem rojstvu. Jaslice so bile v nekem obdobju bržkone družinska intima, danes pa se v cerkvah in seveda tudi drugod, bohotijo v vsem svojem sijaju.

sreda, 24. december 2014 ob 10:34