Srečanje družin prvoobhajancev v Marijanišču v Veržeju

V soboto 10. maja, je selezijansko Marijanišče v Veržeju, spet prekipevalo od otroškega vrišča, veselja, hudomušnosti,...  Na srečanju so se namreč zbrale družine prvoobhajancev iz dežele ob Muri. Okoli sto družin, je sobotno druženje še dodatno povezalo in jim dalo novih moči za ...

četrtek, 22. maj 2014 ob 08:56

Letni koncert GŠ Slavka Osterca Ljutomer

Glasba je pesem srca, ki nam bogati naše vsakdanje življenje. Brez ritma, brez nežnih vibracij in lepih melodij, bi manjkal pomemben del izpopolnitve naše eksistence na tem svetu. In kaj je lepšega, če nam ta delček pomaga izpolniti glasbena šola, ki ima nedvomno pomembno nalogo pri glasbeni ...

četrtek, 22. maj 2014 ob 08:37

Ljudje se vračajo nazaj k naravi

Prišli so časi, ko bodo ljudje spet morali razmišljati o bolj zdravem načinu življenja, kajti narava ponuja marsikatere zdravilne rastline, med njimi so tudi zelišča, ki se uporabljajo največ kot za zdravilne napitke, v zdravilstvu, kozmetiki, uporablja pa se tudi pri zdravljenju živine.

četrtek, 22. maj 2014 ob 08:25

Delavnica o astronomiji

Mladinski center Prlekije - Pokrajinski center nevladnih organizacij, je v sodelovanju s Pomurcem in Mladinskim svetom Ljutomer, v petek, 16. maja, ob 18.00 uri, na sedežu MCP-PC NVO (Sp. Kamenščak 23), organiziral za vse mlade in ostale občane, ki jih zanima skrivnostno vesolje in so želeli izvedeti ...

četrtek, 22. maj 2014 ob 08:20

Tudi v Veržeju zbirajo sredstva za pomoč potrebnim v poplavah

V petek, 23. maja, bodo tudi gasilci PGD Veržej zbirali sredstva za pomoč potrebnim v poplavah v BiH in Srbiji.

sreda, 21. maj 2014 ob 22:10

Zbrali že veliko; potrebujejo pa se še spalne vreče, škornji, plenice, voda, hrana, ...

Društvo vitezov jeruzalemskega templja (DVJT) in Ordo Supremus Militaris Templi Hierosolymitani (OSMTH) Slovenija sta ob obilnih poplavah, ki so prizadele Balkan, organizirale zbirne akcije za pomoč najbolj prizadetim območjem. Pri tem se jim je pridružila tudi Neodvisna stranka Pomurja.

sreda, 21. maj 2014 ob 13:32

Marinci in diplomati v boj za boljše okolje

Konec maja se bosta ekskluzivni moštvi ameriških marincev ter tujih diplomatov v Sloveniji pomerili v malem nogometu in hkrati pomagali pri obnovi rastlinske čistilne naprave.

sreda, 21. maj 2014 ob 11:51

Prvo sveto obhajilo v župniji Ljutomer

So dnevi v življenju vsakega med nami, ki so še posebno vredni spomina. Eden izmed takšnih prav posebnih dni je bila tudi nedelja, 18. maj, ko je v župniji Ljutomer sveta maša ob 10.00 uri, potekala v znamenju praznovanja prvega svetega obhajila.

sreda, 21. maj 2014 ob 09:12

Od Gornje Radgone do Trbovelj s kolesi za malega Erazma

V ponedeljek, 19. maja, sta se Denis Bezjak in Tomislav Ocepek iz Gornje Radgone, s kolesi podala na pot iz Gornje Radgone do Trbovelj. Akcija je dobrodelna, saj s tem zbirata donacije za obolelega Erazma Avelama Munda.

torek, 20. maj 2014 ob 19:28