Hrupno praznovanje 1. maja pri Mali Nedelji

V sončnem jutru 1. maja, so prebivalce Male Nedelje prebudile prijetne melodije članov malonedeljske pihalne godbe. Kot že velikokrat v svoji več kot devetdesetletni zgodovini, so tudi tokrat z igranjem budnice naznanjali, da je spet Praznik dela.

četrtek, 1. maj 2014 ob 20:41

Elektronsko kresovanje na dvorcu Dveri Pax Železne Dveri

Zadnji aprilski dan v Sloveniji tradicionalno kurimo kresove in povezujemo mlado in staro ob glasbi in zabavi do zgodnjih jutranjih ur. Tradicionalna kresovanja pa vedno znova dobivajo nove podobe in oblike. Eno izmed takšnih je bilo že četrto leto zapored tudi na dvorcu DVERI PAX v Železnih Dverih ...

četrtek, 1. maj 2014 ob 15:28

Prvomajske budnice Radgončanov

Na praznični dan, 1. maja, so članice in člani Kulturnega društva Pihalni orkester Gornja Radgona bili glasbeno aktivni pravzaprav ves dopoldan. Opravili so kar devet nastopov s tako imenovanimi »prvomajskimi budnicami«.

četrtek, 1. maj 2014 ob 12:38

Ljutomer slavil nad zadnjeuvrščeno Čardo

V 20. krogu 3. SNL - vzhod, je v sredo, 30. aprila, Avto Rajh Ljutomer gostil zadnjo ekipo z lestvice - Čardo iz Martjancev ter zmagal s 4:1.

četrtek, 1. maj 2014 ob 12:30

Postavitev prvomajskega drevesa s kresovanjem v Veržeju

Tako kot ponekod v deželi ob Muri so tudi v Veržeju na predvečer praznika dela pripravili svečanost ob postavitvi prvomajskega drevesa, s kulturnim programom in prižiganjem kresa. Osrednji prvomajski dogodek je bil v sredo, 30. aprila v večernih urah na Ostrčevem trgu, pred občinsko stavbo in ...

četrtek, 1. maj 2014 ob 09:274

Uspeh pomurskih slikark na tematski razstavi

V petek, 25.aprila, je bilo odprtje tematske razstave abstrakcija, ki jo vsako leto razpiše in organizira zveza likovnih društev Slovenije.

četrtek, 1. maj 2014 ob 08:46

Sanacija gramoznic in brežin na Razkrižju

Na območju občine Razkrižje, nekaj metrov stran od reke Mure je nekaj gramoznic, ki so pravi naravni biser občine. Ko je še delovalo Brodarsko društvo Razkrižje je bila ena od teh gramoznic, oziroma mrtev rokav reke Mure dobro obiskana, kajti tam se je razvijal izletniški turizem v naravi, obiskovalci ...

torek, 29. april 2014 ob 19:52

Janša: Sodba je bila pričakovana, nanjo smo bili pripravljeni, ker nismo naivni

Danes je potekala novinarska konferenca, na kateri je predsednik Slovenske demokratske stranke (SDS) Janez Janša pokomentiral aktualne politične razmere v državi in odločitev Višjega sodišča v Ljubljani v zadevi Patria.

torek, 29. april 2014 ob 14:4511

Divjačinski golaž v kotličku

Na praznični dan, 27. aprila, so pred gostilno Park v Radencih, pravzaprav v radenskem parku, pripravili tretje tekmovanje v pripravi divjačinskega golaža v kotličku.

torek, 29. april 2014 ob 11:402