Ljudski pevci iz Bučečovec so predstavili drugo zgoščenko

Ljudski pevci iz Bučečovec, ki poustvarjajo in ohranjajo ljudsko pevsko izročilo že skoraj štirideset let, so v nedeljo, 18. maja, v Vaško-gasilskem domu, predstavili že svojo drugo zgoščenko. Poimenovali so jo po naslovni pesmi "O, jaz, bogi kmet".

ponedeljek, 19. maj 2014 ob 20:12

Prijeten glasbeni dopoldan v Domu Lukavci

Dom Lukavci je posebno socialno varstveni zavod, kjer živijo osebe s posebnimi potrebami. Dom stanovalcem nudi osnovne življenjske potrebe in skrbi, da se stanovalci počutijo dobro, nudi jim kvalitetne in psihosocialne in zdravstvene usluge.

ponedeljek, 19. maj 2014 ob 19:18

Slovenska policija in vojska sta v BiH s helikopterjem evakuirali že preko 200 ljudi

V soboto zjutraj so se na poplavljeno območje v Bosno in Hercegovino odpravili tudi slovenski policisti in slovenski vojaki. Policisti so v pomoč prebivalcem odšli s policijskim helikopterjem in dvema posadkama, vojaki pa s posadko helikopterja Slovenske vojske Bell 412.

ponedeljek, 19. maj 2014 ob 17:55

Romarski shod v Veržeju

Mesec maj je Marijin mesec. Ta mesec se verniki množično zbirajo ob podobah Marije Pomočnice, na šmarnicah, posebno pa še praznujejo tam, kjer so cerkve ali kapele posvečene Mariji Pomočnici. Tako je Salezijanski zavod Marianum Veržej, skupaj z župnijo Veržej v nedeljo, 18. maja, pripravil ...

ponedeljek, 19. maj 2014 ob 08:55

Koncert Vokalne skupine Leščeček ob predstavitvi novih oblek

Vokalna skupina Leščeček, ki deluje znotraj Kulturnega društva Slavko Osterc Veržej, je v soboto, 10. maja, pripravila koncert ljudskih pesmi, ki so jih interpretirali člani zasedbe, s pomočjo gostov pa so dosegli, da je ljudska pesem bila predstavljena skozi različne generacije.

ponedeljek, 19. maj 2014 ob 08:40

Slovesna Izpoved vere devetošolcev

V Župniji sv. Petra v Gornji Radgoni se je v nedeljo, 18. maja, pri sv. maši, ki jo je daroval radgonski kaplan Gregor Šemrl in ob glasbeni spremljavi ter lepem prepevanju mladinskega pevskega zbora Biseri, trideset »devetošolcev« zahvalilo Bogu, staršem, katehetom in animatorjem za ...

ponedeljek, 19. maj 2014 ob 08:31

Slovesnost ob 15-letnici Društva vinogradnikov Mala Nedelja

Danielu Hornu, vinogradniku v Moravcih, se je leta 1998 porodila ideja o ustanovitvi Društva vinogradnikov pri Mali Nedelji. Kot je povedal v svoji obširni predstavitvi delovanja društva v petnajstih letih obstoja, je ideja temeljila na več tehtnih razlogih: "Znanje iz vinogradništva in kletarjenja ...

nedelja, 18. maj 2014 ob 20:452

Pomoč poplavljenim območjem se zbira tudi v Ljutomeru

Poplave, ki so v preteklih dneh zajele Srbijo, BiH in Hrvaško, so do zdaj terjale že 44 smrtnih žrtev. Na območju vladajo izredne razmere, število smrtnih žrtev pa bo najverjetneje še naraslo.

nedelja, 18. maj 2014 ob 19:01

Na 14. srečanju MK Samorog Legende in The Drinkers

Kot smo pred časom že pisali, bo letos 14. srečanje MK Samorog na Razkrižju. Srečanje bo 23. in 24. maja na Razkrižju v kulturno-športnem centru Zavirje, poleg nogometnega igrišča.

nedelja, 18. maj 2014 ob 18:09