Kup smeti leži v mladi koruzi

Občine v deželi ob Muri imajo lepo organiziran odvoz odpadkov, saj ima Komunala&Saucermacher Murska Sobota lepo organiziran urnik za odvoz vseh vrst odpadkov, pa kljub temu smo v nedeljo, 16. junija, na filmski trak ujeli kup raznovrstnih odpadkov, ki ležijo v mladi koruzi, ob glavni cesti Murska ...

nedelja, 15. junij 2014 ob 20:561

Križevski rogisti z gosti zaigrali na Glavnem trgu

Uvodna prireditev v Teden ljubiteljske kulture, ki poteka od 15. do 22. junija, je potekala na Glavnem trgu v Ljutomeru. Na prireditvi Pozdrav lovcem - 7. območno srečanje rogistov, so nastopili Križevski rogisti, ki so se jim pridružili še gosti.

nedelja, 15. junij 2014 ob 20:43

Ob krajevnem prazniku KS Železne Dveri zasadili potomko najstarejše vinske trte

V soboto, 14. junija, so Krajevna skupnost Železne Dveri, Turistično društvo Železne Dveri Radomerje, Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer in Občina Ljutomer pripravili prireditev ob tretjem krajevnem prazniku KS Železne Dveri v spomin na slavista svetovnega slovesa dr. Franca Miklošiča.

nedelja, 15. junij 2014 ob 13:03

Vandali razdejali pozdravno tablo v Mekotnjaku

Bralec Jože nam je poslal fotografije razdejanja okrasnega korita, ki je postavljeno pri tabli, ki obiskovalce pozdravlja, ko pridejo v Mekotnjak oz. ko zapuščajo to prleško vasico. Polomili so tudi strešnike na srehici, ki prekriva lepo urejeno pozdravno tablo.

nedelja, 15. junij 2014 ob 10:542

Strela razklala mogočen hrast

V četrtek je naše kraje zajela hladna fronta z nevihtami, ki je nekoliko ohladila ozračje. V naši okolici sicer ni bilo močnejših neurij, prešla nas je nevihta s strelami in ena od teh je bila usodna za mogočen hrast v gozdu ob Kostanjevici med Mekotnjakom in Cezanjevci.

nedelja, 15. junij 2014 ob 00:451

V Veržeju so se srečali krvodajalci

V soboto, 14. junija, je v Veržeju potekalo 25. tradicionalno srečanje krvodajalcev Slovenije, kjer se je zbralo 900 krvodajalcev iz vse Slovenije. Srečanje je bilo namenjeno obeležitvi 4. junija, Dneva slovenskih krvodajalcev ter 14. junija, Svetovnega dne krvodajalstva.

sobota, 14. junij 2014 ob 23:34

Čebelarji Čebelarskega društva Veržej odprli svoja vrata

Čebelarsko društvo Veržej je v petek, 13. junija, na domačiji Alojza Novaka v Narcisni ulici v Veržeju pripravilo dan odprtih vrat Čebelarskega društva Veržej, ki se po svojih močeh trudi za ohranitev kranjske čebele.

sobota, 14. junij 2014 ob 09:11

Zaključna slovesnost devetošolcev OŠ Ivana Cankarja Ljutomer

Smisel življenja je v neprestanem osebnem razvoju in prispevanju k človeški družbi. Življenje zahteva od nas prispevek in vsak se mora sam odločiti, v čem bo njegov delež. V človeški naravi je, da si postavljamo cilje. Brez ciljev ne bi mogli živeti. Ni toliko pomembno, kakšen je ta cilj ...

sobota, 14. junij 2014 ob 00:00

Županja sprejela najuspešnejše učence

Šolsko leto 2013/2014 se z junijskimi dnevi približuje zaključku. Ta ima še poseben pomen za vse devetošolce, ki zaključujejo osnovnošolsko izobraževanje in se bodo po počitniškem oddihu podali na nove poti srednješolskega izobraževanja.

petek, 13. junij 2014 ob 19:324