ZD Ljutomer poziva, da za nudenja nujne medicinske pomoči kličete 112

Klic na stacionarno številko lahko traja tudi do nekaj minut zaradi vklopa avtomatskega odzivnika oz. čakanja na vrsto, kar v nujnih primerih predstavlja nevarnost za življenje

Prlekija-on.net, sreda, 1. junij 2016 ob 11:06
NMP Ljutomer

NMP Ljutomer

V Zdravstvenem domu Ljutomer so na podlagi analize dela nujne medicinske pomoči ugotovili, da večina občank in občanov nujno medicinsko pomoč prosi preko stacionarne številke Zdravstvenega doma Ljutomer. Klic na stacionarno številko lahko traja tudi do nekaj minut zaradi vklopa avtomatskega odzivnika oz. čakanja na vrsto, kar v nujnih primerih, kjer so pomembne sekunde, predstavlja nevarnost za življenje osebe, ki ji je nujna medicinska pomoč potrebna.

Zaradi navedenega vodstvo ZD Ljutomer občanke in občane naproša, da v bodoče vse klice, ki se tičejo nudenja nujne medicinske pomoči, opravijo preko številke 112.

Na številko ZD Ljutomer bodo tudi v bodoče sprejemali klice zaradi informacij in naročanja. Navedeno bo omogočilo hitrejšo aktivacijo ekipe nujne medicinske pomoči.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Kultura in izobraževanje