Dvorec Rakičan zavzele čarovnice

V četrtek, 31. oktobra, so se v popoldanskih urah v Dvorcu Rakičan odvijali Srednjeveški dnevi, po 15. uri pa so prišle tudi čarovnice, ki so poskrbele za zabavo do jutranjih ur.

četrtek, 31. oktober 2013 ob 19:32

Halloween party v diskoteki Oxygen

V sredo, 30. oktobra, je v diskoteki Oxygen v Ljutomeru potekal Impulse Halloween Party, ki ga je pripravila agencija za mlade Impulse party generation.Na tematsko obarvanem večeru, so za vzdušje temu običaju primerno, skrbeli Deejay KAOS, TIMO in ALYO.

četrtek, 31. oktober 2013 ob 12:19

Prešanje kot so ga poznali nekoč

Družina Golnar, ki prihaja iz čudovitega naselja Sovjak, se poleg družinske obrti imenovane slamokrovstvo, o kateri smo pisali že pred nekaj meseci, trudi ohranjati tudi ostale etnografske družinske običaje. Eden izmed teh je tudi prešanje jabolk na stari način z veliko leseno prešo. Zato se ...

sreda, 30. oktober 2013 ob 23:271

Sara Novak in Aleš Pokrivač v ekipi za mladinsko svetovno prvenstvo

V torek, 4. novembra, bosta z mladinsko selekcijo Slovenije na svetovno mladinsko prvenstvo Svetovne karate zveze (WKF), ki bo od 7. do 10. novembra v španski Guadalajari, odpotovala dva član Karate sekcije TVD Partizan Ljutomer: Sara Novak in Aleš Pokrivač.

sreda, 30. oktober 2013 ob 23:11

Turni kolesarji navdušeni nad Prlekijo

V soboto so se v Prlekiji mudili turni kolesarji na turi, posebej organizirani za udeležence letošnjega, že petega, Turno-kolesarskega tabora KTK Pohorje 2013. Ta se je letos, kot pove že njegov naslov, odvijal na območju Maribora, Pohorja in Kozjaka. Med kolesarskimi vodniki, ki so skrbeli za ...

sreda, 30. oktober 2013 ob 17:062

Po polonicah še vinske mušice

Po invaziji harlekinskih polonic, ki so v jesenskem času pri nas zadnja leta že stalnica, so v jesenskem času precej nadležna še ena mala bitja - vinske mušice. Te se pojavijo v času mošta, pretakanja vin in obiranja sadja, nadležne pa so predvsem, če nam zaidejo v stanovanje.

sreda, 30. oktober 2013 ob 12:511

Pred pohodom so se pomerili še v strelski tekmi z malokalibrsko puško

Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo in Območno združenje slovenskih častnikov Ljutomer sta za veterane in častnike ter njihove družinske člane organizirali že 13. tradicionalni veteranski pohod, ki je bil v nedeljo, 27. oktobra 2013.

sreda, 30. oktober 2013 ob 12:24

Protestna shoda v Murski Soboti in Mariboru

Po letu dni vseslovenskih protestov ljudi, ki so nezadovoljni z vodenjem države, »tajkuni«, vlado, pomanjkanjem in revščino ljudi, so aktivisti za lepši jutri, za vse Slovence, v torek 29. oktobra na Trgu zmage v središču Murske Sobote pripravili miren protest proti sedanji vladi.

torek, 29. oktober 2013 ob 20:13

V PGD Orehovci vzgajajo dober gasilski kader

Kako pomembno je vzgojiti dober gasilski kader, se dobro zavedajo tudi v PGD Orehovci, katero društvo deluje preko 130 let. Vse se začne pri vzgoji pionirjev in mladine v katero je še kako pomembno vlagati veliko volje in truda, da uspešno vodiš tradicijo gasilstva v domačem društvu, kakor tudi ...

torek, 29. oktober 2013 ob 13:40