Zlata Angela in Stanko iz Maribora

Pred 50. leti sta se v župnijski cerkvi pri Mali Nedelji poročila Angela in Stanko Horvat. Življenjska pot iz Prlekije ju je zanesla v Nemčijo za boljšim kosom kruha, kjer sta živela 18 let.

sreda, 2. oktober 2013 ob 17:35

Tetka Jesen na obisku v vrtcu Mala Nedelja

Jesenski čas nas spomni na jesenske barve in jesenska opravila na njivah in vrtovih. Z jesenskimi pridelki pa nas je spomnila tudi tetka Jesen in nam prinesla polne košare jesenskega sadja in jesenske zelenjave.

sreda, 2. oktober 2013 ob 17:28

Vrtec Mala Nedelja na obisku v mlinu Stajnko v Gajševcih

V sredo, 2. oktobra, se je skupina otrok 3 - 5 let iz vrtca Mala Nedelja z avtobusom odpravila na obisk k mlinu Stajnko v Gajševce. Nepopisno doživetje in vožnja z avtobusom nas je navduševala vse do mlina, kjer smo si ogledali kašarno in mlin.

sreda, 2. oktober 2013 ob 14:11

Usposabljanje za lokalne koordinatorje, sokoordinatorje in predstavnike občin

V celjskem Mladinskem centru se je v realizaciji Mreže MaMa in Mladinskega sveta Slovenije, 26. in 27. septembra odvijalo dvodnevno usposabljanje za lokalne mladinske koordinatorje in sokoordinatorje. V petek so se regionalnim koordinatorjem pridružili še predstavniki občin.

sreda, 2. oktober 2013 ob 13:59

Ekipa NMP ZD Ljutomer dosegla odlično 4. mesto

Ekipa nujne medicinske pomoči ZD Ljutomer, ki so jo sestavljali zdravnik Sašo Duh, zdravstvenik Denis Kozar in zdravstvena tehnica Danijela Kutnjak, je dosegla odlično 4. mesto na tekmovanju urgentnih ekip z mednarodno udeležbo, ki je že 7. leto potekalo na Rogli. Tovrstnega tekmovanja se je ta ...

torek, 1. oktober 2013 ob 17:254

Mobilnosti dodali še piko na i

V Prlekiji so v sklopu Evropskega tedna mobilnosti potekale številne aktivnosti. Le tem je prleški mladinski center – pokrajinski center nevladnih organizacij dodal trajnostni in mednarodni mobilni pomen.

torek, 1. oktober 2013 ob 17:18

Pomagajmo PGD Cezanjevci do nove fasade

Slovenske novice v sodelovanju s podjetjem Saint-Gobain Gradbeni izdelki že drugič izvajajo veliko akcijo, v kateri bodo zmagovalnemu gasilskemu društvu prenovili fasado. Vse do 13. oktobra imate čas za podporo enemu izmed 10 prostovoljnih gasilskih društev, ki so se prebila v veliki finale.

torek, 1. oktober 2013 ob 10:422

Obnovljen križ v Slamnjaku iz 18. stoletja

V vasi Slamnjak v župniji Ljutomer imajo kar nekaj sakralnih obeležij, med njimi je tudi križ, ki je bil postavljen leta 1836. Takrat je bil križ narejen iz lesa, stal je nekaj metrov stran na travniku.

torek, 1. oktober 2013 ob 08:36

Voznica zapeljala s cestišča

V ponedeljek, 30. septembra, je na cesti Polenšak-Savci, voznica z osebnim avtomobilom zapeljala s cestišča, kjer se je avtomobil prevrnil na streho. Voznica je v vozilu ostala ukleščena, a se ni poškodovala.

torek, 1. oktober 2013 ob 07:55