Prleška mama

Špela Borko, torek, 17. januar 2017 ob 20:174
Prleška mama

Za nami je čudovit zimski vikend ... vikend, ko je Prlekija zasijala v vseh svojih zimskih čarih in prava paša za oči je bilo opazovati ta čudovit svet. Sneg in sonce sta poskrbela za pravo zimsko idilo in naši čudoviti prleški razgledi so bili še bolj sanjski kot sicer.
In ko smo tako brezskrbno uživali na snegu, postavljali snežaka, se kepali, sankali in se obnašali kot največji otroci, sem začela razmišlajti, kakšno srečo imam, da lahko tudi svojega otroka vzgajam v Prlekiji.

Moj Vito je junijček (tako kot jaz .. hehe) ... in če se ozrem nazaj, nazaj do junija 2016, se začnem zavedati, kaj vse smo v tem kratkem času doživeli. Tega, da je Vito prava mala ugankica in, da vsak dan poskrbi za pravo pustolovščino, verjetno ni treba posebej omenjati. Ogromno sem se naučila od njega, ogromno sem spoznala o sebi in ogromno sem tudi jaz naučila njega. In ker sem sama ena takšna "energijska bombica", ki se ji vedno mora nekaj dogajati ... sem to nekako prenesla tudi na Vita. In tako sva midva postala prava popotnika. Poleti, ko je bil še čisto mičkeni, sva se napakirala v voziček in vozičkala ... vozičkala sva zjutraj in zvečer .. po bregih, po makedamu, med goricami. Povsod naju je bilo polno :). Isto se je nadaljevalo jeseni ... jesen je bila za odtenek še lepša, saj sva lahko bila zunaj skozi cel dan, ker ni bilo prevroče. Sprehodi med jesenskim drevjem, na jesenskem soncu, so bili pravi balzam za dušo in res sva neskončno uživala. O tem, kako uživamo na snegu pa sem itak že napisala v uvodu. Pa da ne zaidem s poti. Kar hočem povedati je to, da imamo prleške mamice res privilegij, da naši otroci odraščajo v tem čudovitem okolišu. Na dosegu roke imamo vse, kar otrok potrebuje za zdrav razvoj. Vsa domačnost, sproščenost in nenasičenost ... narava, sveži zrak in igrišča sredi vasi. Vse to se mi zdi že skoraj pravljično za obdobje v katerem živimo ... ampak v Prlekiji je to resničnost. Verjamem, da je vsaka mama, najboljša mama ... ne glede na to, kje živi. Ampak jaz sem srečna in ponosna, da sem prleška mama in da je moj otrok mali Prlek :).



Blog je mnenje avtorja in ne izraža stališča uredništva.

Galerija



Več v Blog

Dnevnik iz Los Angelesa

Dnevnik iz Los Angelesa

petek, 4. avgust 2023 ob 09:25
Dnevnik iz Los Angelesa

Dnevnik iz Los Angelesa

nedelja, 30. julij 2023 ob 10:42