Skok v novo leto na Gorenjskem

Karmen Razlag, petek, 7. januar 2011 ob 21:35
Skok v novo leto na Gorenjskem

Koncem leta smo vsi v pričakovanju, kaj nam bo prineslo novo leto. Vsi si želimo sreče, zdravja in veselja, obenem pa tudi lepo praznovanje. Tukaj nastopijo gostinci, turistični delavci, organizatorji prireditev in še mnogi ostali, ki se trudijo olajšati našo izbiro. 

Možnosti je torej veliko. Tokrat smo se podali na Gorenjsko, da se prepričamo, kaj ponujajo tam. Izjemno Silvestrovanje so pripravili v Hotelu Drnča, v Dvorski vasi v Begunjah na Gorenjskem, kjer so ob prijetni glasbi ponudili okušanje vrhunskih kulinaričnih dobrot.

Hotel Drnča razpolaga z restavracijo, letnim vrtom, barom, bazenom, savnami, masažami, solarijem in fitnesom ter predavalnicami za seminarje. V njegovi neposredni bližini se nahaja renesančni dvorec Drnča z dvorskim vrtom in ribnikom, v pisnih virih prvič omenjen med letoma 1050 in 1065. Begunje na Gorenjskem so kraj, poznan predvsem po Ansamblu bratov Avsenik in tovarni Elan. Okolica pa nudi obilo možnosti za izlete in obiske naravnih ter kulturnih znamenitosti.

V lepem vremenu je od tod krasen razgled na naše vršace z izstopajočim najvišjim vrhom Slovenije, Triglavom. Le-tega si lahko zelo dobro ogledamo, v kolikor se podamo na smučarsko središče Vogel, kjer smo deležni pravljice, kot jo promovirajo. Smučišče Vogel se nahaja nad prelepim Bohinjskim jezerom, na nadmorski višini 1535 m, kamor se pripeljemo z gondolo. Od tod se odpira čudovit panoramski razgled na Triglavsko pogorje vse tja do Kamniških Alp.

Vsekakor vredno obiska. 



Blog je mnenje avtorja in ne izraža stališča uredništva.

Galerija



Več v Blog

Dnevnik iz Los Angelesa

Dnevnik iz Los Angelesa

petek, 4. avgust 2023 ob 09:25
Dnevnik iz Los Angelesa

Dnevnik iz Los Angelesa

nedelja, 30. julij 2023 ob 10:42