Ivek nedelja, 24. julij 2016 ob 08:28

Dragi Prleki.
Da nebi ostali v domnevni kulturni temi, vam sporočam, da je med 12. in 16. julijem v Ljutomeru potekal tradicionalni Grosmanov festival fantastičnega filma, v počastitev spomina na prvi slovenski film, ki ga je posnel v Ljutomeru odvetnik dr. Karl Grosman. Pričakoval sem, da bo na portalu Prlekija on net temu celotedenskemu dogajanju, ki ga je imel čas obiskati tudi minister za kulturo RS posvečena vsaj kratka reportaža. Nič od rega ni bilo, za Prlekijo in županjo se v Ljutomeru ni dogajalo nič. Mimogrede, županja se ni udeležila otvoritve in zaključka festivala, kakor se ni udeležila podelitve spričeval na tretje najboljše uvrščeni gimnaziji v Sloveniji, kar mi da misliti, da županja ne spremlja ali ne zna oceniti kdaj in kje bi morala biti prisotna. Morda Grosmanovem festivalu pripisujem prevelik kulturni pomen, ker ne poznam izredno pestrega, neprekinjenega in intenzivnega kulturnega življenja Ljutomera in širše, v katerem pomen Grosmanovega festivala obledi. Če je temu tako, predlagam, da Ljutomer postane slovenska prestolnica kulture. Morda se bo tega dogodka udeležila tudi županja.

PS. Več o Grosmanu si lahko ogledate na spletu.

Dejan nedelja, 24. julij 2016 ob 20:49

Ivek, či si ti na portali ne vida reportaž, še ne pomeni, ka neso bile.

Ti malo pomogam, samo od letošnjega festivala:
http://www.prlekija-on.net/lokalno/12099/grossmannov-festival-ki-se-pricne-cez-slab-mesec-vabi-k-delavnicam.html
http://www.prlekija-on.net/lokalno/12190/na-grossmannov-oder-prihaja-edo-maajka-objavljene-tudi-prve-filmske-napovedi.html
http://www.prlekija-on.net/lokalno/12258/zombiji-ze-trkajo-na-vrata-prihaja-dvanajsti-grossmannov-festival.html
http://www.prlekija-on.net/lokalno/12295/pricel-se-je-12-grossmannov-festival.html
http://www.prlekija-on.net/lokalno/12311/okusali-vina-iz-tekmovalnega-programa-grossmannovega-festivala.html
http://www.prlekija-on.net/lokalno/12313/edo-maajka-grossmannov-festival.html
http://www.prlekija-on.net/lokalno/12314/pogovor-s-castnim-gostom-letosnjega-grossmanna-janom-harlanom.html
http://www.prlekija-on.net/lokalno/12321/zombiji-ob-zakljucku-12-grossmanna.html
http://www.prlekija-on.net/lokalno/12324/nagrade-12-grossmannovega-festivala-podeljene.html
http://www.prlekija-on.net/lokalno/12325/grossmann-scherzo-diabolico-jan-harlan-zombie-parada.html

Torej 10 novic, vse ke je bilo pomembnejšega na festivali, od otvoritve z ministron, častnega gosta, nejbolj znonega glasbenega gosta, zombijih, o nagradah, ... Še v soboto sen tan leta, ko je mali slavija četrti rojstni den pa 5. obletnico poroke sen meja, zaron pa smo šli na morje. Pa delan to vse za hvala lepa ali pa še to ne. Pa priden gnes z morja pa evo, opet nekomi neke ne paše... Sicer se glede tega neke ne obremenüvlen, ker nesen nikomi nič dužen.

Ka pa se županje tiče pa pitej na občino, zakej je nigi neje bilo. Tüdi jas sen pričaküva koga od občine.

Sicer pa je na portali tüdi posebna kategorija, ki je namenjena samo totemi festivali ---> http://www.prlekija-on.net/lokalno/grossmannov-festival.html

V toten arhivi maš 126 novic/napovedi/reportaž iz festivalov, od tretjega, ki je bila 2007 napre. Če nejdeš pri keren mediji več novic o festivali, vsaka ti čast... Neso to sicer nekše globoke analize dogajanja, ker nesen ekspert na toten področji, ka bi pisa neke kritike nečesa, kej neje moj fah, so pa reportaže v sliki in besedi, dosti je tüdi videov, či sen natančen --> 29.

Ivek ponedeljek, 25. julij 2016 ob 08:45

Kar zadeva Prlekijo sem pričakoval reportažo. Videl sem kratke novice, vem, da nimaš veliko časa, menim pa da bi Jure Longyka kaj napisal, če bi ga zaprosil. Moje pisanje je bilo bolj namenjeno splošnemu odnosu Ljutomerčanov do kulturnih dogodkov, ki so jim bili ponujeni "na dlani" pa jih je relativno malo izkoristilo priložnost. Res, da je čas dopustov, pa vendar. Moj zapis je prvenstveno bil usmerjen v neodzivnost županje. Če želi biti javna osebnost, potem je treba za to nekaj žrtvovati.

Dejan tvojemu sinu vse dobro v življenju, verjamem, da ste veselo proslavili in še mnogokrat.

Dejan ponedeljek, 25. julij 2016 ob 11:26

Reportaža je bila, sej pa sen gori nalepja. Ne ven kej bi še več trebalo. Širšo publiko itak vsako leto nejbolj zanimajo samo zombiji. V desetih letih točno ven za vsak dogodek, kej zanima bralce. Kej se tiče obiska Lotmeržanarov, je to pač žanr, ki je za splošno publiko nezanimiv. To je specifično za določene lidi. Domočih lidi je na toten festivali peščica. Pa glede na to, ka je festival bija že 12., kej drugače tudi v prihodnje verjetno nede. Glede županje pa občine pa jas niman nikše veze s ten.

Pa nigi nesen napisa, ka niman cejta. Cejt mon za to kej delan. Še na morji sen to štrcka, ka so vsakši den bile vsej kakšne novice gor.

Odzva pa sen se pač, ker ni res, ka ne bilo reportaže iz letošnjega festivala...

šmorn torek, 26. julij 2016 ob 21:07

meni se le vidi, ka je toti festival vsako leto bol privat žurka Mrtvo mrtev

Legionar sreda, 27. julij 2016 ob 14:23

Počasi bo tudi to ugasnilo...

kreks sreda, 27. julij 2016 ob 17:37

Pa večno vprašanje, ki si ga večina vsako leto postavla, kakšo ma vezo Grosman z zombiji. Niman pojma

Za dodajanja objave se prijavite.
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.