Počitniški KariKamp za otroke iz socialno šibkejših družin v Veržeju

Drugega počitniškega Karikampa se je udeležilo 18 otrok

Jože Žerdin, četrtek, 9. julij 2015 ob 16:53
KariKamp v Veržeju

KariKamp v Veržeju

Zavod Marianum Veržej in Škofijska Karitas Murska Sobota sta skupaj z Župnijskimi Karitas iz murskosoboške škofije, letos že drugič v Veržeju organizirali KariKamp, oziroma tabor za otroke iz socialno šibkejših družin.

Največjo vlogo, da so se otroci iz socialno šibkejših družin udeležili KariKapa, ki je potekal od 5. do 9. julija v Veržeju, so prispevale posamezne Župnijske Karitas, ki so na srečanje otrok v Veržej povabile otroke, ki so se tega srečanja z velikim veseljem udeležili in hkrati spoznali nove prijatelje. Sicer pa so člani Župnijske Karitas ves čas sodelovali pri organizaciji in samem poteku KariKampa.

Članice Župnijskih Karitasov so pripravile različne obroke hrane za otroke, vključili pa so se tudi v razne  aktivnosti, ki so potekale v času Karikampa. Tako so otroci iz socialno šibkejših družin nekaj dni preživeli v Veržeju s počitniškimi aktivnostmi in preživljali prosti čas. Udeležili so se rokodelskih delavnic, ki so potekale v novi učni rokodelski delavnici v Centru domače in umetnostne obrti v Veržeju, obiskali so čebelarski muzej na Krapju, kjer so spoznali kako se prideluje med in si ogledali več stoletno čebelarsko opremo ter poskusili med in medene izdelke. Hodili so se tudi kopat v bližnje Terme Banovci ter organizirali druge družabne vodne igre.

Drugega počitniškega Karikampa se je udeležilo 18 otrok iz socialno šibkih družin, za njihovo varstvo in za različne aktivnosti pa je skrbelo osem animatorjev. Ves čas so bivali v šotorih in v zemljankah v Kampu TRIO, ki je del Zavoda Marianum Veržej, poleg Centra DUO.


Več v Kultura in izobraževanje